Chodítko ano či ne?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Lenka76
13.4.10 22:28

choditko ANO CI NE?

ahoj,chtela jsem zeptat,jestli je dobre davat prcka do choditka,nebo si ho vubec neporizovat? Slysela jsem,ze by v tom ditko melo byt pouze 30 minut denne,tak si rikam,ze to bude asi lepsi bez nej..kdo ma zkusenost,podlete se prosim.Dekuju

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
13.4.10 22:34

chodítko se rozhodně nedoporučuje. Zbytečně se v něm zatěžuje páteř, chodit dítě stejně nenaučí, spíš naopak chytne zlozvyk našlapovat na špičky (protože se v podstatě přes špičky bude odrážet). Pokud nějaké chodítko, tak to, co dítě „tlačí“ před sebou (ale to je spíš odstrkovadlo). Je to spíš opora při chůzi pro děti, které už obchází nábytek.

No, abych nebyla kritická, moje strašně živé dítko se začlo strašně rychle stavět (v necelých 7mi měsících) a všude mi pořád padal. Takže jsem pořídila chodítko z bazaru a šoupla ho tam, když jsem jedla (jsem se totiž jednou málem udusila, když sebou švihnul v postýlce a mě zaskočilo). Používali jsme cca 10 minut denně cca 14 dní, pak mi stejně začal chytat hysteráky, protože ho chodítko omezovalo. V mém případě zbytečná investice, tehdy jsem byla bezradná a viděla to jako dobré řešení, zpětně jsem ráda, že to kluk vyřešil za mě a chodítko odmítl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
13.4.10 22:37

taky jsem četla od doktorů že ne, za prvé na páteř zátěž a druhé bude později chodit protože chodítko mu bude páhat, a naučí se později chodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
13.4.10 22:37

Ahoj, choditko se opravdu moc nedoporucuje. Zrovna ja razim nazor, ze dite by se melo pohybovat pouze tak, jak samo zvladne. Syna jsem nikdy neposazovala, nestavela, nechodila jsem s nim za rucicky, vsechno delal, az kdyz to zvladl. Choditko je neprirozena zatez predevsim na pater, svaly nejsou pro vzprimeny postoj jeste zpevneny. Naslapovani na chodidlo je take jine, nez pri samostatne chuzi. Dalsi riziko choditka je to, ze se dite dostane tam, kam bys jeste nepredpokladala a v choditku spadne ze schodu apod. Takze za me choditko nee. (A s tema minutama, ja slysela maximalne 20 za den, ale tim si nejsem jista)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
13.4.10 22:38

když ho nekoupíš -nebudeš ho do něj dávat -a to je dobře -tak myslím ,že je to celkem jasný. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
13.4.10 22:47

Mám kamarádku a ta do něj dávala a upletla si na sebe i malého bič. Samozřejmě, že dítěti se v něm zalíbilo, měl rozhled, dostal se kam chtěl. A pak bědovala, že kdykoliv ho položí na zem, aby se konečně rozlezl a trochu trénoval, následoval nekonečný řev dokud ho nedala do chodítka. Takže dle mého je 30 minut denně těžko realizovatelných, jak si na to dítě zvykne. To raději nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
13.4.10 22:49

My jsme měli odrážedlo pujčený, ale jen takové to co mimčo tlačí před sebou, ale stejně nám bylo na prd, malá ho nechtěla a naučila se bez problémů chodit sama.
Známá co měli klasické odrážedlo, tak se malá naučila našlapovat na špičky a těď by měli chodit na rehabku, aby našlapovala správně.
Takže já bych nedoporučovala, ale prý jsou dobré vodící kšandy, zkušenosti ale nemám :nevim: tak nemůžu soudit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
13.4.10 23:19

Za me rozhodne ne.Mam kamaradku ta tam malou dava a je to strasne i neprirozene me prijde.Minule jsem ji na to enco rekla lec dite si v enm chodi dal mala ma neco pres pul roku. :cert: :cert: .My nemeli premyslela jsem ze ji poridim aktivni to co ma pred sebou ale nebylo treba poradila si i bez nej.Kocarek pro panenky. zed atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
13.4.10 23:23

Těch diskusí na tohle téma tu už pár je, ale za mě rozhodně NE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
13.4.10 23:37

My chodítko používáme, ono to není bič jako bič, když sleduju dvě rozdélné děti. Kuba ho vyžadoval, odmítal lízt (to odmítal i bez chodítka) a stavět kolem nábytku se začal v 10 měsících, seděl od 6ti - ale posazovanej, jinak řval (chodítko měl od sedmi), sám chodit bez pádů od 14 měsíců (jednou se prostě pustil nábytku a šel).
Druhé dítko zas radši leze, o chodítko si „řekne“ tak 1-2× týdně na půl hodinky. Záleží také na druhu chodítka, máme Chicco kde sedí/stojí krásně rovně a pak jsme dostali od švagrové takové obyč kde seděl zhroucený jak něco… To šlo hned pryč. Byl tam asi půl minuty. Navíc má sedák tak blbě ušitý že to bylo chodítko vysloveně na sezení, ne na chození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
13.4.10 23:56

My taky chodítko máme…taky Chicco, nám se to zdá ok.Malá je hodně pohyblivá, leze si a chodítko má docela ráda a opravdu když potřebuju i já něco udělat i třeba si jen poklidit tak může být v něm zajezdí si, zahraje si a prostě se vyblbne.Takže u nás jo.Ale to je každého věc a taky si myslím, že hodně záleží na dítku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
14.4.10 06:58

rafanek tedka jako choditko pouziva hrazdicku nebo zidli - ale myslim, ze nedobrovbolne (postavuje se u toho a ono mu to ujizdi) :-)

choditko takove to se sezenim se pouzivat nema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27002
14.4.10 07:40

Ahoj my chodítko měli ale jen na chvilku denně,abych se třeba konečně taky najedla nebo tak žádné že tam byl každý den půl dne to nee…no stejně to am dlouho nevydržel začal z toho vylézat ten panel hrací vyndal a bylo :lol: Sami jsme chodili asi od 11 měsíců a žáfdné problémy kvůli tomu nebyly,ale jak říkám byla tam jen málo a občas:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
14.4.10 07:46

Kašli na chodítko a ušetřené penízky vraž jinam :mrgreen: Myslím, že je to úplně zbytečná investice.
Malý chodítko neměl, ani sedací, ani to co tlačí dítě před sebou. To viděl u mé kamarádky, chvíli si s ním pohrál a už ho nezajímalo.
Stavět se začal sám o nábytek, popocházet taktéž a chodit se naučil bez vodění za ruce i bez chodítka.

• Citovat
  • Upravit
6545
14.4.10 08:03
Pudloslava píše:
rafanek tedka jako choditko pouziva hrazdicku nebo zidli - ale myslim, ze nedobrovbolne (postavuje se u toho a ono mu to ujizdi) :-)choditko takove to se sezenim se pouzivat nema

chodítko rozhodně ne

No a co se týče těch „domácích aktivních“ :D Tak jak holka začala chodit za židlí, hrazdičkou a dalšími pomůckami, koupili jsme aktivní chodítko - čili jsme jen vyměnili židli (fakt nepříjemnej zvuk:D ) za to k tomu určené. Nesedí se v tom, chodí za tím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí