Chodítko ano či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5173
14.4.10 08:14

hele známá ho má a když pootřebuje vařit,žehlit tak tam malou dá,aby měla trošku klídku,je to tak hoďka denně,malá chodí normálně,je šikulka.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
14.4.10 08:38

ja ho urcite poridim taky…decko se v tom nachvilu zabavi…vidim to u kamaradek jak jsou v tom spokojeny…a my vsichni jsme na choditkach vyrostli a zas tak desne postizeny z toho nejsme neee :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.10 08:45

Ahojky, neříkám že to musí uškodit ale já měla jen takový ten vozíček co tlačí před sebou a přišlo mi to ideální. Klasického chodítka taky nejsem zastáncem. Raději budu za prckem běhat než aby si zvyk na to spíš sedět než chodit v něčem z čeho nebude pak chtít vylézt a myslím že děti pak tu snahu takovou nemají. Navíc lékaři o tom stále více mluví a pravda to být může a nemusí ale já to prostě ani u druhého dítka nedám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
14.4.10 08:45

Rozhodne NE, mimo jine uci spatnym navykum chuze a deti jsou v nem vystaveny spouste nastrah a nebezpeci. Zname dite v choditku rozbilo behem min.nepozornosti skleneny stul, nastesti se mu nic nestalo, ale pohled na dite mezi strepy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3194
14.4.10 09:29

ahoj tak my ho mame taky, jak to jak za nim chodi, tak i to co v nem je, mala v nem stejne nesedi , vzdycky si stoupne a jde, ja to koupila hlavne kvuli tomu, kdyz nekde v mistnosti neco delam at muze byt se mnou(hlavne mala uz sama stoji, sedi, leze) Male je 9 MESICU, hele jako nemuzes vsechno brat podle dr, vzdyt oni resi kazdou blbost s prominutim, jo choditko neni zdravy, ale to neni spousta veci a dela se to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
14.4.10 09:31
Pudloslava píše:
rafanek tedka jako choditko pouziva hrazdicku nebo zidli - ale myslim, ze nedobrovbolne (postavuje se u toho a ono mu to ujizdi) :-)choditko takove to se sezenim se pouzivat nema

Odkud já to jenom znám, včera mu ta hrazdička tak úžasně ujela, že spadnul a ona se na něj ještě překlopila :)
Za mě chodítko ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
14.4.10 10:04

jé, a já mam dvě děti, ani jedno nebylo v chodítku a byly obě vždycky všude se mnou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xxEdward
14.4.10 11:28

Za mě také rozhodně NE, zrovna včera na toto téma narazila moje pediatrička a je téhož názoru.

• Citovat
  • Upravit
22042
14.4.10 12:36

O chodítku už toho bylo napsáno spoustu a víceméně všichni odborníci se shodli na tom, že to pro vývoj dítěte není dobré… (myslím to pasivní chodítko, co v něm dítě spíš visí).
Já bych ho nepořizovala ani omylem a i případný dárek by putoval rovnou z domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
14.4.10 14:28

Ahoj,
taky nechapu argument, poridim choditko, aby mohlo byt dite s mnou.. :nevim:
Ja ho nemela, NIKDY jsem kluka neposazovala ani nevodila za ruce /takze kdyz ho kolem roku sestrenka chytla za ruce,ze jako spolu pujdou, tak na ni nechapave koukal, vyskubl se ji a odlezl si po 4 kam potreboval/ a vsechno se naucil v tempu, ktere mu vyhovovalo.
A argument, ze my taky nejsme z choditka nijak „postizeny“… ehm, o tom byhc dost pochybovala…vzdyt kdo z nasi generace nema problemy se zady? Myslim, ze zaklad jsme prave dostali ze vsech tehle nesmyslu, jako choditka, posazovani, vodeni a pod…
Takze za me rozhodne ne!
Jeste bych chtela podotknout,ze jsem mela a mam zive dite, co se ve 4 mesicich zacalo pohybovat, takze i s takovymi detmi se to da.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
14.4.10 17:24

Ahoj holky,dekuju moc za prispevky. jak mi rekli,ze by v tom mela byt jen 30minut,tak jsem si rekla,ze to je zbytecne. ja vim,ze se nazory ruzni, my jsme v tom vyrustali a nikdo to tehda neresil. taky me vic zaujaly ty odrazedla nez choditka. Uvidim,jak to bude v praxi,ale myslim,ze se bez choditka obejdu.asi budu muset poridit nejakou ohradku,abych mohla uvarit,poklidit. Jsem prvorodicka,tak nemuzu posoudit,jestli to projde.

• Citovat
  • Upravit
6545
14.4.10 18:17
Lenka76 píše:
Ahoj holky,dekuju moc za prispevky. jak mi rekli,ze by v tom mela byt jen 30minut,tak jsem si rekla,ze to je zbytecne. ja vim,ze se nazory ruzni, my jsme v tom vyrustali a nikdo to tehda neresil. taky me vic zaujaly ty odrazedla nez choditka. Uvidim,jak to bude v praxi,ale myslim,ze se bez choditka obejdu.asi budu muset poridit nejakou ohradku,abych mohla uvarit,poklidit. Jsem prvorodicka,tak nemuzu posoudit,jestli to projde.

co nemůžeš posoudit, zda to projde? A to někdo bude hodnotit?

Neblázni:) Prvorodičky jsme byly všechny ;) Vždycky to nějak jde k oboustranné spokojenosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
14.4.10 18:24
Lenka76 píše:

Nesouhlasím s tím,že v tom vyrostla celá naše generace a nikdo to tenkrát neřešil.Nenapsala jsi to tak,ale já jsem to tak pochopila..

My a nikdo z naší rodiny chodítko neměla a už tehdy ortopedové chodítka nedoporučovali.Aspoň co vím z informací mé mamky,byly jsme 4.A chodítko jí nechybělo.

Rozhodnutí je samozdřejmě na Tobě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3735
15.4.10 09:09

také chodítko rozhodně nedoporučuji!!!…viděla jsem u kamarádky, která v něm nechávala kluka hodně často, jak začal hodně pozdě chodit a hlavně vůbec chodit nechtěl. Když už nějaké chodítko nebo pomoc při prvních krůčcích, tak je celkem dobré to aktivní chodítko. Ale teda u nás neuspělo ani to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
15.4.10 12:33

Ja jsem slysela zapory na choditka poprve od sestrenice,ktera ma ted 3 leteho chlapecka,ktera me rekla,ze se to nedoporucuje,protoze jsem se vlasnte ptala i tady na nazory dalsich maminek. moje mama mi naopak rika,ze jsme prave ja a moji sourozenci (3) vyrostli,ze to kazdy pouzival…tak ani nevim,ze uz tehda se rikalo,ze to neni dobre.
jako prvorodicka jsem napsala proto,ze kdyz jsem dite nemela a videla jsem jina miminka a maminky,tak jsem si rikala,ze tohle tak delat nebudu,nebo ze nase dite takovy nebude,a co se mala narodila,se pristihnu,ze delam nektery veci jako ostatni maminky,i kdyz se mi to pred tim nelibilo ale zmenila jsem nazor,co dite mam… :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí

Usínáček Dino