Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nejedlicka píše: Čtu si vaše příspěvky a nedá mi to, musím napsat svůj názor. Jsem zdravotní sestra z ortopedie. Dcerce je 10měsíců a chodítko jsme teprve nyní začali používat. Je to prostý důvod. Pokud dítko vkládáte do chodítka od 6tého měsíce, rozhodně nedoporučuji! Pokud dítě vložíte do chodítka dříve, než se bez pomoci samo zvedne z lehu do sedu, tak mu můžete ublížit, svalsto není připravené, ale pokud dítko vložíte do chodítka tehdy, kdy se samo sedne, postaví o nábytek své pomocí a leze po čtyřech, základ je a dítko s klidným svědomím můžete do chodítka denně vložit, časově to v literatuře nikde není vymezeno, ale logicky vzato - 2× denně cca půl hodiny (v čase, kdy si dítko hraje a potřebuje se unavit)a vy si trošku odpočinout.
souhlas ![]()
Nejedlicka píše: Čtu si vaše příspěvky a nedá mi to, musím napsat svůj názor. Jsem zdravotní sestra z ortopedie. Dcerce je 10měsíců a chodítko jsme teprve nyní začali používat. Je to prostý důvod. Pokud dítko vkládáte do chodítka od 6tého měsíce, rozhodně nedoporučuji! Pokud dítě vložíte do chodítka dříve, než se bez pomoci samo zvedne z lehu do sedu, tak mu můžete ublížit, svalsto není připravené, ale pokud dítko vložíte do chodítka tehdy, kdy se samo sedne, postaví o nábytek své pomocí a leze po čtyřech, základ je a dítko s klidným svědomím můžete do chodítka denně vložit, časově to v literatuře nikde není vymezeno, ale logicky vzato - 2× denně cca půl hodiny (v čase, kdy si dítko hraje a potřebuje se unavit)a vy si trošku odpočinout.
dejme tomu budiž, ale stejně v tom nevidím žádný velký přínos. Navíc je to docela velký krám na omezenou dobu.
Já přínos vidím v tom, že stihnu manželovi uvařit
A že je to krám, to je pravda, naštěstí jen na krátou dobu (pro nás), protože naše dcerka je šikovná a brzo bude ťaptat sama
)
Nejedlicka píše:
Já přínos vidím v tom, že stihnu manželovi uvařitA že je to krám, to je pravda, naštěstí jen na krátou dobu (pro nás), protože naše dcerka je šikovná a brzo bude ťaptat sama
)
jj a nebo jit v „klidu“ na WC
Nejedlicka píše:
Já přínos vidím v tom, že stihnu manželovi uvařitA že je to krám, to je pravda, naštěstí jen na krátou dobu (pro nás), protože naše dcerka je šikovná a brzo bude ťaptat sama
)
ha ha, tak toto ma pobavilo
![]()
a co sa tyka choditka, moj maly bude mat 10 mesiacov a urcite je stastnejsi, ked si moze volne chodit a kombinovat to so s4nozkovanim, nez keby som ho strcila do nejakej rarohy, ktora mu akurat znemoznuje pohyb.
nevidim v tom ziadny zmysel.
kazdemu to vyhovuje jinak. nektere deti treba neradi sedi v kocarku a jine nechteji zase chodit pesky. stejne je to s choditkem.
lucie.t píše:
kazdemu to vyhovuje jinak. nektere deti treba neradi sedi v kocarku a jine nechteji zase chodit pesky. stejne je to s choditkem.
ok, uznavam, je mensie zlo dat choditko 10mesacnemu nez 3 mesacnemu.
ale kupovat choditko 10mesacnemu dietatu mi pride aj tak uletene, a kto ho ma doma skor, neverim, ze ho skor aj nepouzije ![]()
soldi píše:lucie.t píše:ok, uznavam, je mensie zlo dat choditko 10mesacnemu nez 3 mesacnemu.
ale kupovat choditko 10mesacnemu dietatu mi pride aj tak uletene, a kto ho ma doma skor, neverim, ze ho skor aj nepouzije
hhmm na tom neco je ![]()
já jsem proti chodítku protože kamarádce se takhle přizabil klučina, měl zlomené obě ručičky a to byli s ním v místnosti a hlídali ho, zakopnul o koberec a už to jelo ![]()
steanovisko pediatrické společnosti je jasné
cituji "Je dostatek informací a podkladů pro doporučení zrušit prodej stávajícího sortimentu dětských chodítek a vyslovit obecné doporučení, aby nebyly používány v péči o dítě v žádném věku "
http://www.pediatrics.cz/…_09_2004.rtf
no já bych v tom dítě ale stejně samotný nenechala, když si potřebuju dojít na záchod, nebo spíš doběhnout do schránky, páč na záchod může jít se mnou, tak jí vrznu na chvilku do postýlky.
Alpaka píše:Nejedlicka píše: Čtu si vaše příspěvky a nedá mi to, musím napsat svůj názor. Jsem zdravotní sestra z ortopedie. Dcerce je 10měsíců a chodítko jsme teprve nyní začali používat. Je to prostý důvod. Pokud dítko vkládáte do chodítka od 6tého měsíce, rozhodně nedoporučuji! Pokud dítě vložíte do chodítka dříve, než se bez pomoci samo zvedne z lehu do sedu, tak mu můžete ublížit, svalsto není připravené, ale pokud dítko vložíte do chodítka tehdy, kdy se samo sedne, postaví o nábytek své pomocí a leze po čtyřech, základ je a dítko s klidným svědomím můžete do chodítka denně vložit, časově to v literatuře nikde není vymezeno, ale logicky vzato - 2× denně cca půl hodiny (v čase, kdy si dítko hraje a potřebuje se unavit)a vy si trošku odpočinout.steanovisko pediatrické společnosti je jasné
cituji "Je dostatek informací a podkladů pro doporučení zrušit prodej stávajícího sortimentu dětských chodítek a vyslovit obecné doporučení, aby nebyly používány v péči o dítě v žádném věku "
http://www.pediatrics.cz/…_09_2004.rtf
pěkné! ![]()
soldi píše:lucie.t píše:ok, uznavam, je mensie zlo dat choditko 10mesacnemu nez 3 mesacnemu.
ale kupovat choditko 10mesacnemu dietatu mi pride aj tak uletene, a kto ho ma doma skor, neverim, ze ho skor aj nepouzije
Souhlas, taky nechápu přínos. Já malou nechávám volně po bytě a nijak jí neomezuju. No a kupovat chodítko za 2 tis. na měsíc, dva, nechápu taky přínos, to mi přijde efektivnější na tu chvilku pokud se maminka bojí dát dítě do postýlky či ohrádky ![]()
Koupila jsem chodítko na MMB za 500,– po jednom dítěti, moc pěkné, nezničené, nepotřebuji chodítko za tisíce. Ale toto už finanční stránka každého, myslím si.
Čtu si vaše příspěvky a nedá mi to, musím napsat svůj názor. Jsem zdravotní sestra z ortopedie. Dcerce je 10měsíců a chodítko jsme teprve nyní začali používat. Je to prostý důvod. Pokud dítko vkládáte do chodítka od 6tého měsíce, rozhodně nedoporučuji! Pokud dítě vložíte do chodítka dříve, než se bez pomoci samo zvedne z lehu do sedu, tak mu můžete ublížit, svalsto není připravené, ale pokud dítko vložíte do chodítka tehdy, kdy se samo sedne, postaví o nábytek své pomocí a leze po čtyřech, základ je a dítko s klidným svědomím můžete do chodítka denně vložit, časově to v literatuře nikde není vymezeno, ale logicky vzato - 2× denně cca půl hodiny (v čase, kdy si dítko hraje a potřebuje se unavit)a vy si trošku odpočinout.