Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Majdajurcikova píše:
@JancaS84 potom nerozumím proč to prodávají 1 dceri jsem dávala do hopsadla od6m a v pohodě
Kdyby to škodilo, tak se to neprodává, viď (stejně jako třeba alkohol, cigarety, šampony s parabeny, sladkosti plné umělých dochucovadel apod.)
chjo ženský já tohle nechápu. Všude na netu se o tom píše, jak to dětem škodí, fyzioterapeuti před tím varují a stále se najdou takové, co to dětem koupí. Až to lidi přestanou kupovat, tak se to přestane prodávat, to je úplně jednoduchý.
@Majdajurcikova píše:
@JancaS84 potom nerozumím proč to prodávají 1 dceri jsem dávala do hopsadla od6m a v pohodě
Tak prodávají se cigára a alkohol. Ne všechno, co se prodává, je OK. Syn chodil brzo a obešel ae bez chodítka. Ku. rvítko mi nesmělo přes práh.
@mado píše:
Negativní komentáře dostaneš asi všechny, dobře zkušenosti s tím nemůže mít nikdo, ničí to dítěti pateř.
Pokud už to musíš pořídit, tak dítěti kolem roku, které už je zpevněné a začíná chodit a hlavně v tom stojí pevně a nevisí v rozkroku.
Nevšimla jsem si, že bych měla ja nebo dcera zničenou páteř ![]()
@Nickjmeno píše:
Nevšimla jsem si, že bych měla ja nebo dcera zničenou páteř
A je ti kolik?
Ale ono to přece není tak, že dám dítě do chodítka=bude mít záda v háji. Stejně jako není nutné, aby člověk kouřící 20 denně měl rakovinu plic
Ale pokud o něčem víme, že to škodí, tak to přece neděláme, natož dětem, o kterých můžeme sami rozhodnout ![]()
@Nickjmeno píše:
Nevšimla jsem si, že bych měla ja nebo dcera zničenou páteř
Jde o miru pravdepodobnosti, ze to uskodi.
A u choditka je faaakt velka.
Navic je to uplne zbytecna vec, dite zacne chodit samo.
A zakladatelko, jestli ji posazujes, tak to taky nedelej. Sednout si musi sama.
Fakt neni kam spechat.
@Russet píše:
A je ti kolik?
Dost na to, abych případný problémy už poznala ![]()
Problémy s páteří může mít i bez chodítka, tohle škatulkování je hrozný, pokud ho tam chce dát, tak ať tam prcka dá, když už nic jinýho, tak to rozhodně prospělo mojí páteři, protože se prcek v chodítku zabaví a nemusim být u něj pořád ohnutá ![]()
@Lucie_Sx píše:
Jde o miru pravdepodobnosti, ze to uskodi.
A u choditka je faaakt velka.Navic je to uplne zbytecna vec, dite zacne chodit samo.
A zakladatelko, jestli ji posazujes, tak to taky nedelej. Sednout si musi sama.
Fakt neni kam spechat.
S mírou pravděpodobnosti bych nesměla ani na procházku, aby mě náhodou nepřejelo auto, pokud chce pro dítě chodítko, tak ať mu ho dá, nevidim důvod proč tu musí být takhle pranýřovaná, sama píše, že o negativech ví a přesto se rozhodla, tak ať, já se taky tak rozhodla, tak jen píšu, že žádný následky z toho doma nemáme, takže se nemusí bát, že chodítko rovnou znamená zničenou páteř ![]()
@Nickjmeno píše:
Dost na to, abych případný problémy už poznala
Problémy s páteří může mít i bez chodítka, tohle škatulkování je hrozný, pokud ho tam chce dát, tak ať tam prcka dá, když už nic jinýho, tak to rozhodně prospělo mojí páteři, protože se prcek v chodítku zabaví a nemusim být u něj pořád ohnutá
Blbost. Je to jako bys psala „nebudu používat dětskou autosedačku, protože se v ní dítěti nelíbí a jsem víc v klidu, když je dítě během jízdy v autě taky v klidu“. Prostě ignorace úplně těch nejzákladnějších pravidel, kterými máš jako rodič zajistit dítěti zdraví a bezpečí.
@unuděná píše:
Blbost. Je to jako bys psala „nebudu používat dětskou autosedačku, protože se v ní dítěti nelíbí a jsem víc v klidu, když je dítě během jízdy v autě taky v klidu“. Prostě ignorace úplně těch nejzákladnějších pravidel, kterými máš jako rodič zajistit dítěti zdraví a bezpečí.
Tak snad mě dcera nezažaluje, když jsem to tak pos*ala
![]()
@Nickjmeno píše:
Tak snad mě dcera nezažaluje, když jsem to tak pos*ala![]()
Vyfoť chodidlo svoje a dcery, ať mrkneme, jak jste bez následků
K závěru, že je takové chodítko de. ilita, je třeba nic víc, než normální selský rozum.
@Nickjmeno píše:
Tak snad mě dcera nezažaluje, když jsem to tak pos*ala![]()
Ty bys místo sarkasmu měla být vděčná, že je v pohodě. A ne tady tak pitomě radit jen proto, že jsi dost možná měla jen kliku.
@Majdajurcikova píše:
@mado má 3 roky a lozi mi všude po bytě skáče i na trampolíně a dělá různý blbosti a to měla hopsadlo jak seděla sama od 6m
Hele, můj chlap taky běhal a skákal nejen ve 3, ale i ve třiceti a tchyně si nemohla hopsadlo vynachválit. Ale chlap má špatné postavení kyčlí, což je dle ortopeda i fyzio častý důsledek právě hopsadel. Těsně po třicítce mu začaly klouby dělat problémy, ve čtyřiceti už může sportovat jen lehce rekreačně a do budoucna má vyhlídky na větší obtíže, možná i endoprotézu.
Problém těchhle chodítek, hopsadel apod. je v tom, že jejich vliv nemusí být dlouhá léta patrný, protože mladý organismus zvládne hendikep kompenzovat a maskovat. Mě taky začala dělat skolióza problémy až s blížící se třicítkou a těhotenstvím.
Příspěvek upraven 01.10.21 v 13:21
@Nickjmeno píše:
S mírou pravděpodobnosti bych nesměla ani na procházku, aby mě náhodou nepřejelo auto, pokud chce pro dítě chodítko, tak ať mu ho dá, nevidim důvod proč tu musí být takhle pranýřovaná, sama píše, že o negativech ví a přesto se rozhodla, tak ať, já se taky tak rozhodla, tak jen píšu, že žádný následky z toho doma nemáme, takže se nemusí bát, že chodítko rovnou znamená zničenou páteř
Páteř jak páteř, to s dcerou zjistíte na stará kolena. Ale to, že dítě, které se „naučí“ chodit tím, že se odráží špičkama od podlahy s tělem dopředu, aniž by bylo pořádně zpevněno, má zdeformovanu plosku nohy, je téměř jistota. Pokud je tvůj přístup k ergonomii takový, schválně porovnej svoje chodidla a dcery chodidla s nějakým nákresem fyziologického tvaru chodidla, všimni si třeba, kam oproti tomu nákresu směřuje tvůj palec a malíček, a následky zkus následně vyhodnotit sama.
Proč se prodává? Protože to lidi kupujou. Stejně jako visítka nebo autosedačky v Kauflandu za 1500. Že to dítě v případě nehody neochrání, to je fuk, i tak je má v autě snad každý třetí.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat