Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Negativní komentáře dostaneš asi všechny, dobře zkušenosti s tím nemůže mít nikdo, ničí to dítěti pateř.
Pokud už to musíš pořídit, tak dítěti kolem roku, které už je zpevněné a začíná chodit a hlavně v tom stojí pevně a nevisí v rozkroku.
Absolutně nevhodné něco takovýho pořizovat, jestli myslíš takovou tu věc do kteryho se mimino posadi. Jedine aktivní choditko co dítě tlačí před sebou, ale to už musí trošku chodit.
@JancaS84 potom nerozumím proč to prodávají 1 dceri jsem dávala do hopsadla od
6m a v pohodě
Tak na to rychle zapomeň. Pokud mu ale chceš teda zničit páteř, tak si ho klidně kup ![]()
V pohodě je dcera v kolika letech? Prodává se krámů, kde je poptávka, je i nabídka.
A sedlo si to dítko vůbec samo? Nebo jste ho posazovali až se prostě zpevnil a sedí. Chodítko je absolutně nevhodné. Ono celkově sed je nejnáročnější na páteř. A v tom chodítku se mu líbit bude o tom žádná, takže tam bude pořád a nápor na páteř to je jako blázen. Ono se má miminko otočit, pak se plazit, lozit a pak si většinou sedne z těch čtyř. Segra takto posazovala dceru od 5-6m a nedopadlo to moc dobře…
@Majdajurcikova píše:Že se něco prodává, tak neznamená, že je to bezpečný a super.
@JancaS84 potom nerozumím proč to prodávají 1 dceri jsem dávala do hopsadla od6m a v pohodě
@Majdajurcikova píšPS: negativní komentáře si prosím nechte chci odpovědi od maminek které máji stím dobrou zkušenost děkuji.
@mado má 3 roky a lozi mi všude po bytě skáče i na trampolíně a dělá různý blbosti a to měla hopsadlo jak seděla sama od 6m
Hele my doma máme, ale malá v tom byla jednou, jedinkrát pro radost osoby, která ji ho koupila, jinak je opřené o stěnu, mala si hraje s kuličky a těmi hrajicimi kravinami, které mi fakt lezou krkem, je to zrovna taková pistol (nechápu koho to napadlo!
) každopádně asi to nechceš slyšet, ale je to zlo na záda. Zvlášť když dítě si nesedá a nestoupá samo a to jak bude vyset v tom látkovém sedatku komentovat nebudu. Uděláš si stejně jak chces, to je všem jasný, ale přemýšlej zda ti to pak stojí za to
..
@EvieK děkuji moc nechám ji tedy ať si sama začne chodit když je to zlo to fakt nechci ![]()
@Majdajurcikova píše:
@EvieK děkuji moc nechám ji tedy ať si sama začne chodit když je to zlo to fakt nechci
Zničila by si jí zbytečně páteř..
. A přesně, nech ji objevovat, zkoumat a sem tam spadnout na zadek. V chodítku se to nenaučí.
@Majdajurcikova to je brzo na následky, ve třech letech skáče každé dítě, s příchodem školního věku se ozvou problémy a v pubertě se to většinou dorazí a provází to člověka celý život. Protože ta pateř se správně nevyvinula, byla nerovnoměrně zatěžována atd.
Takže máš ještě pár let, než začnou problémy, které to dítě budou omezovat a bolet.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Maminky chci se zeptat jakou máte zkušenosti s choditkem od 6m kdy miminko samo už sedí a může se to už pro něho koupit děkuji moc.
PS: negativní komentáře si prosím nechte chci odpovědi od maminek které máji stím dobrou zkušenost děkuji.