Chodítko pro dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
385
1.10.21 13:39
@mado píše:
@Majdajurcikova to je brzo na následky, ve třech letech skáče každé dítě, s příchodem školního věku se ozvou problémy a v pubertě se to většinou dorazí a provází to člověka celý život. Protože ta pateř se správně nevyvinula, byla nerovnoměrně zatěžována atd.
Takže máš ještě pár let, než začnou problémy, které to dítě budou omezovat a bolet.

Zakladatelko nenech se odradit hysterickými matronami které tady jen chytrácky blábolý aby byly zajímavé. Většina těch co chodítko kritizují na tom vyrostla a nic jim samozřejmě není.
Ze stejného soudku jsou kecy o nebezpečnosti vodění dětí za ruce. :roll:

• načítám...
797
1.10.21 14:03

Samozřejmě ať si každý udělá co uzná za vhodné. Ja jsem taky „dozrála“ až časem a dalsima detma k tomu, abych co nejvíce respektovala jejich individuální vývoj. Děti pak dělají pokroky podle toho, na co mají fyzicky i mentálně. Takže až lezli, sedeli, chodili, tak to tak bylo. Je to prece vidět i u starších dětí, že dozrávají skokově, jedno začne mluvit dřív než jiné, druhe se zas dřív odplenkuje. Snažit se přeskakovat stádia s představou, že neco urychlim nebo usnadnim sobě nebo dítěti, nevede k moc dobrým výsledkům (moje zkušenost, vrací se to většinou nekde jinde). Moje osobní přesvědčení je i to, že dítě si jednotlivé pokroky potřebuje „vybojovat“- když se vzteká, zkouší nekam vylézt, nebo se pustí a balancuje na 2, a pak prožívá moment úspěchu. K tomu nepotrebuje oporu ale podporu.

• načítám...
21970
1.10.21 18:01
@Johli píše:
Zakladatelko nenech se odradit hysterickými matronami které tady jen chytrácky blábolý aby byly zajímavé. Většina těch co chodítko kritizují na tom vyrostla a nic jim samozřejmě není.
:roll:

Ve skutečnosti je to přesně naopak - většině z naší generace, která na chodítkách a podobných pitomostech vyrostla, něco je. Řešíme spoustu drobných i větších bolístek a problémů plynoucích z posunuté pánve, vychýlených ramen, lopatek, nesprávně vyvinuté nožní klenby, přetížené bederní páteře apod. Často jsou to problémy, u kterých by na první pohled člověka ani nenapadlo, že souvisejí s přetěžováním resp. nevhodným zatěžováním páteře v dětském věku - migrény, špatné dechové návyky, poškozené resp. nadměrně opotřebované kyčelní klouby atd. atd.

Právě proto se, milá blábolo, tato témata začala zkoumat a řešit.

• načítám...
12881
1.10.21 18:13
@Johli píše:
Ze stejného soudku jsou kecy o nebezpečnosti vodění dětí za ruce. :roll:

No tak já jsem z těch, kterou tahali za ruce a podobně, a problémy s bederní páteří mám cca od šestnácti, v 28 je musela úplně přestat běhat a plavat a mám od toho i problémy s kyčlemi. Nevím, jestli to fakt nemělo vůbec nic společného s těmi nezdravými návyky v době mého dětství :?

• načítám...
15727
1.10.21 18:23
@Johli píše:

Jo, přesně tak, od někoho ta degenerace lidstva začít musí, tak honem do chodítka! Pak taky tahej dítě za ruku! Lej do něj limonády! Klidně ho nauč kouřit!

• načítám...
53518
1.10.21 20:10
@Nickjmeno píše:
Dost na to, abych případný problémy už poznala :mrgreen:
Problémy s páteří může mít i bez chodítka, tohle škatulkování je hrozný, pokud ho tam chce dát, tak ať tam prcka dá, když už nic jinýho, tak to rozhodně prospělo mojí páteři, protože se prcek v chodítku zabaví a nemusim být u něj pořád ohnutá :pankac:

Mně se dítě zabavilo i bez chodítka a ohnutá jsem u něj nebyla. Prostě jsem si sedla k němu. Kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp. Ona se ta záda ozvou, neboj.

• načítám...
53518
1.10.21 20:12
@Johli píše:

Nauč se psát, blábolo. Bolest zad je dost rozšířená „nemoc“.

• načítám...
385
1.10.21 20:36

V generaci mojí mamky chodítka vůbec neznaly a problémy se zády mají taky.
A tchýně byla na operaci kolene nejspíš proto že v ranné dospělosti nosila i v zimě silonky než by se teple oblékla :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :jazyk:
Záda většinou začínají bolet při jednostranné zátěži, popřípadě ochablosti svalstva, při špatném držení těla, při sedavém způsobu života, při obezitě atd. Fakt je směšný se domnívat že občasné dovádění v chodítku nebo voděním za ruce v 1 roce života vás kvůli tomu začnou ve 30 brát záda.

• načítám...
53518
1.10.21 20:40
@Johli píše:
A tchýně byla na operaci kolene nejspíš proto že v ranné dospělosti nosila i v zimě silonky než by se teple oblékla :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :jazyk:
Záda většinou začínají bolet při jednostranné zátěži, popřípadě ochablosti svalstva, při špatném držení těla, při sedavém způsobu života, při obezitě atd. Fakt je směšný se domnívat že občasné dovádění v chodítku nebo voděním za ruce v 1 roce života vás kvůli tomu začnou ve 30 brát záda.

Tak si o tom něco načti, paní směšná. Tvoje máma neměla chodítko, ale nejspíš ji brzo posazovali na nočník. Nebo tahali jak opici za ruce a tleskali, jak hezky chodí. A jiné lahůdky.

• načítám...
41684
1.10.21 20:48
@Johli píše:
Záda většinou začínají bolet při jednostranné zátěži, popřípadě ochablosti svalstva, při špatném držení těla, při sedavém způsobu života, při obezitě atd. Fakt je směšný se domnívat že občasné dovádění v chodítku nebo voděním za ruce v 1 roce života vás kvůli tomu začnou ve 30 brát záda.

Vzhledem k tomu, že první chodítka vznikla údajně v 17. století, tak je maminka docela stará. V mé generaci (je mi 50) byla chodítka velmi rozšířená.

• načítám...
1977
1.10.21 21:47
@Johli píše:

Možná nebyli v chodítkách, ale posazovali je pomalu od porodnice a od půl roku tahali za ruce, aby náhodou nebylo jejich dítě pozadu. Ale tak každý má zodpovědnost za své dítě.

• načítám...
34322
1.10.21 23:55

Kdyz nevim, podivam se do prirody, kde to funguje jeste normalne.
Zadny choditka :lol:. A vsichni pak chodi, svete div se. Tak k cemu to je? K nicemu.

• načítám...
Majdajurcikova
3.10.21 12:11

JE mi líto těch co tady strašně straší kolik lidí koupi chodítka a hopsadla aniž by maminy věděli že je to nebezpečné protože to skoro nikde nepíšou a v obchodě vám to neřeknou ne každé dítě má následky za chodítka či hopsadla mluvila jsem s Pani doktorkou a řekla mi že všechno se musí brát s rozumem když dítě v tom necháte řvát a celý den je jasné že bude zřejmě následky mít ale ne že ji do toho posadite cca 5 minut nebo dokud ji to nepřestane bavit tak se nic zlého nestane nešiřte tu strachy viz ostatní co to přehnaně komentují Jídlo je také otrava pro naše tělo protože tam stříkaji sajrat do toho a jíte to jíte že Takže prosím buďte normální :potlesk:

• Upravit
4600
3.10.21 12:24

@Majdajurcikova Tak kazda mama se ma snad informovat, ne? Samozrejme, ze ti v obchode nebudou rikat rizika, kdyz ti v supermarketu prodavacka prodava cigarety, tak ti taky nerika, ze je to nezdrave :mrgreen:

• načítám...
Majdajurcikova
3.10.21 12:26

@Luminance 🤦‍♀️ 🤦‍♀️ 🤦‍♀️ 🤦‍♀️ 🤦‍♀️ 🤦‍♀️ 🤦‍♀️ 🤦‍♀️ 🤦‍♀️ 🤦‍♀️

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815