Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
momi33 píše:evik178 píše:kolik ti je?
No ja jako dite mela choditko,a vsichni z nasi rodiny take, i manzel,no myslim ze v te dobe to bylo normalni a zada a skelet mame vsichni v poradku, myslim ze mnohem vic nez choditko se na zdravi deti podepisuji jine veci, napriklad ty precpane a tezke skolni tasky,ktere tahaji temer denne minimalne devet let.
Mne je 34, choditko som mala, toho klasickeho „pavuka“ a chrbat ma zacal boliet az ked som zacala tahat malicku, dovtedy aj napriek sedavemu zamestnaniu pohoda ![]()
Bábi Zlopočasná píše:momi33 píše:Mne je 34, choditko som mala, toho klasickeho „pavuka“ a chrbat ma zacal boliet az ked som zacala tahat malicku, dovtedy aj napriek sedavemu zamestnaniu pohodaevik178 píše:kolik ti je?
No ja jako dite mela choditko,a vsichni z nasi rodiny take, i manzel,no myslim ze v te dobe to bylo normalni a zada a skelet mame vsichni v poradku, myslim ze mnohem vic nez choditko se na zdravi deti podepisuji jine veci, napriklad ty precpane a tezke skolni tasky,ktere tahaji temer denne minimalne devet let.
tak mě bude 34,chodítko jsem neměla,ale byla jsem posazovaná,a jak jsem před chvilkou psala v podobné diskusi,tak dost velké bolesti zad jsem měla hned jak jsem otěhotněla,a na ortopedii mi dr řekl,že mám skoliozu,jednu nohu kratší,resp., jedno rameno výš.
Od posazování.
Jinak malej má přes 13kg,navzdory tomu,že skoro denně posiluji zádové svaly,dělám kliky a cvičím s činkami,tak ho dlouho neudržím,jak mě záda bolí.