Jak na něj...

47
6.6.11 21:47

Jak na nej

Ahoj Holky potrebuju nejake slova utechy ze jste na tom tak nejak stejne

maly bude mit 16 mesicu a jak si tady tak ctu co uz umeji vase deti tak mam akorat depku jestli ho vubec dobre vychovam.
Sebik umi chodit sedet spat a delat bordela zlobit :D ten mu jde nelip zakazy na nej neplati 20 krat ho plesknu a stejne to udela znova a ja akorat ztracim nervy a rvu po nem „neskakej na te sedacce ty si fakt jak talian“ a maly skace a smeje se mi a ja akorat rudnu a vlasy mi stoji na vsechny svetovy strany a tak to jde pul dne kdy se akorat rozciluju a uz nevim jestli ho proste ingorovat nebo byt na nej zla, pak vecer lezim v posteli a rikam si zitra uz na nej kricet nebudu a maly zase vymysli nejakou hloupost a zase se to opakuje, dneska mi do cd romky nacpal oplatek a snazil se to zavrit a neslo to ani mu ani mi az pak jsem si vsimla proc to teda nejde :) Ted ho ucim na nocnik jenze se mu srasne libi curat na podlahu na nocniku neposedi ani 5 secund a jak se vycura na tu plovoucku tak honem rychle s tou vycuranou louzi zacne cakat kolem sebe a me by urvalo a to jeste neni konec, to ze je strasny nervak nema cenu ani psat jak mu neco nejde tak s tim haze kolem sebe a jak neni po jeho tak to je konec kamaradka si ho vzala na ruky a maly zlosti ji urval hodinky a mrskl vsi silou s nema o zem.
A ted prisel na to ze je dobre byt i zaskodnik prijde ke me a zacne mi skubat vlasy do toho me jeste kousne do tvare a v tom lepsim pripade jen prijde s flaskou a zacne me s ni bouchat do hlavy nebo hazet do bliceje a ze trefu teda ma.
Ja uz si nevim rady jak na nej jestli ho ignorovat a treba ho to obdobi prejde a zklidni se nebo to bude jeste horsi a horsi ......
To jeste neni konec a ted k tomu co umi a neumi jak si tady ctu jak si hrajete s vasema detma tak tise zavidim . me to s malym si hrat ani nebavi vzdycky to dopadne stejne zacne se vztekat a hazet po me hracku se kterou si hrajeme takze vestinou si hraje sam.
Kdyz mu chci cist tak mi veme knizku a zacne ji trhat takze ani necteme :( a kresleni z pastelkama dopadlo tak ze pastelky pouzil jako vidlicku a napichoval s nema taveny syr a strkal to dopusy postupne jsem mu ty pastelky brala a rikala ze nesmi ze to neni na to a sebik furt chodil a stale je nekde nachazel tak jsem mu vala syr a byl klid. a pak i ty pastelky takze kresleni taky ne. tak ja teda nevim jaksi snim hrat stavely jsme i vez z kostek to jak mu nejde tak dreveny kostky haze zase po me:)

Depku mam z toho ze se mu nechce ani mluvit co mu jde tak čiči ( vyslovuje tcitci ) to je nas kocour a toho maly uplne miluje jak mu reknu kde je čiči tak beha po byte a hleda gallarda jak ho najde tak je maly v sedmym nebi hlasite na nej vola a kdyz je treba na posteli tak hnedk nemu prijde a zacne si na nej lehat nekdy ho i pleskne nebo na nej hodi nakou hracku dneska po nem hazel jidlem :D jeste umi mama tata a to je tak vsechno a neni a neeeeee to pouziva furt a jeste dej a na a sam.
venku chodi vsude kam nema :) za ruku nechce to se hend vzteka a bez ruky chodi pryc a ani na nej neplati " Sebi maminka jde pápá " zamavam a jdu jinam a maly? ten se otoci a jde taky pryc a pak nevim co driv jstli utikat i s kocarem za nim nebo nechat kocar stat a bezet sama za nim, maly ma z toho strasnou srandu pac mi cestou jeste stihne vypadnout polovina veci :D
A jidlo uz jsem si tak nejak zvykla ze nechce moc jist sni par lzicek a pak otaci hlavu a to jeho neeee kdyz mu reknu " Sebinku na, papej sam" to hned ozije a sni dalsich par lzicek aby se teda nereklo a jak se nedivam tak sup pekne po stole po zemi nebo do vlasu , vcera mel nasnidani sumku doapdlo to tak ze ji nalepil na dvere do loznice, bylo mi divne ze by to snedl vsechno pac mel prazdy talirek :)

Tak bych mohla pokracovat az do rana jake maly vymysli lumparny :)

Ale i presto vsechno jen nekdy hodny hlavne kdyz spinka :) a kdyz mu reknu ze je sikovny tak si zacne tleskat
Holky jak vy to mate doma s takovyma zlobivyma lumpikama ignorujete je nebo zakazujete placnete pres plinu? ja uz si nevim rady jak na nej a nechci furt nan nej rvat a neco zakazovat a to nesmis a nechto a nelez tam .....
Dekuji za kazdou radu a omlouvam se za chybi a preklepy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12735
6.6.11 21:56

Ahoj malá má 2 a až na to hraní, to má ráda asistenci a čtení je to to samé, ovšem s rozdílem, že ona v noci nespí a vzteká se stejně jako přes den, ale zřejmě už se mi zvýšil počet hormonů, které hází v těhu do klidu, protože se držím a neřvu, nebo jsem to možná už vzdala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
6.6.11 22:05

tak kdyby jeste pres noc vymyslel lumparny tak se asi halvou triskam do zdi :D :D Sebik teda spi od 4 tydnu celou noc a jen parkrat se stalo ze se vnoci vzbudil a plakal a nechtel spat protoze ho zoubky bolely)
Asi zkusim taktiku ignorovat a uvidim jestli se trosku zklidni protoze nervak je to teda veliky a mam strach aby mu to nezustalo :( a taky se bojim jestli ho v tom hrani nezanedbavam aby nebyl pozadu kdyz si moc hrat nechce se mnou a ucit se novym vecem :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
6.6.11 22:07

Ahoj Shio, radu ti nedám,ale při čtení tvého přispěvku,jsem se musela smát,protože to perfektně sedlo na mého syna.Jen on teď bude mít 2.Takže trochu víc mluví.Ale dělá naprosto stejné věci. Já se snažím být trpělivá,když to přežene,tak ho plácnu po ruce a když pokračuje,tak odejdu z místnosti a zavřu ho na minutu.To ho trochu zklidní.Nebo ho pevně chytnu a nepustím a to teda nesnáší.Jinak ale je moje potvůrka.Prostě to neřeš.některé děti jsou aktivnější a míň přizpůsobivé.On z toho vyroste. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
6.6.11 22:09

Ahojky, až na to jídlo mám doma skoro duplikát :mrgreen: , utíkání od kočárku na druhou stranu, za ruku nepůjde ani za nic, a největší zábava je utéct mi do koupelny a máchat si obě ruce v záchodě :zed: - o že se dveře musí zavírat zase nemůžu nějak vysvětlit starší dcerce. A co se týče záškodnictví- největší zábava je přiběhnout ke mě, když vařím, nebo něco dělám v kuchyni a zakousnout se mi ze zadu do nohy, a když se s ní vadím, že se to nedělá směje se mi do obličeje a můj vážný výraz nebere vůbec v potaz :nevim: .
Ale na druhou stranu jí baví hrát si se mnou(po určitý čas), a ohlížet obrázkové knihy.
Co se týče učení na nočník, asi na to má Tvůj syn ještě čas, neuvědomí si to že se mu chce čůrat, a to že v tom plácá, vždyť je to mokré a tak pěkně to cáká :lol: ( moje dělá to samé), Klárka mi už hlásí, že chce dělat bak, tak jdem na nočník, někdy to pustí do něj, ale většinou je to v plíně :nevim: .
A co se týče plácání, asi 2× jsem jí plácla přes ruku, když si je opakovaně šla vycachtat do záchodu, a bez efektu, přes zadek ještě nedostala- látkuju, takže tu dupku má vycpanou, tak by to ani nemělo smysl :nevim:

Tož asi tak, neboj oni z toho vyrostou,nějakou dobu to bude ještě asi trvat. Takže přeju pevné nervy a řádnou dávku trpělivosti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sisule
6.6.11 22:10

mě na tom zaujalo jak ty konstatuješ, že je malej nervák a sama pak popisuješ jak seš z naprosto běžných situací taky na nervy ..tak od koho to ten malej odkoukal ? Proč reaguje nervozně? děti nám čtou naše nálady a podle toho se chovají. Spoustě zlobišáren se můžeš zasmát s ním a jen konstatovat, že je to prostě malý éro a bavit se u toho. mě třeba skákání po sedačce pod mým dozorem nepřijde jako nějakej extra prohřešek holt .. sedačka dovoleno, ostatní nábytek ne e ..kompromis(je to jen příklad)
Píšeš že ho 20× plekneš a nic … tak proč se nezamyslíš a neuděláš něco jinak ? Když plesknutí nefunguje. Mimochodem víš proč tě mydlí flaškou a kouše že ? protože se od tebe naučil, že se dá věc prosadit silou -plesknutím. Hele podle mě to prostě moc hrotíš, uvolni se, zasměj se , kaluž z čurání se utře, může ti pomoct a bude dobře … je ještě malej ..počkjej až mu bude 20 měsíců a víc ..to si užiješ … Fakty vidím dost úproblémů spíš v tobě…jak chceš mít klidný dítě když seš sama nervák ? To nejde.

• Citovat
  • Upravit
6271
6.6.11 22:13

Jo a taky jsem se docela nasmála(promiň ) u Tvého příspěvku- fakt duplikát některé situace- moje třeba vytáhla kartu od satelitu, já jí pak hledala a hledala až jsem našla, zastrčenou ve videorekordéru, který už dlouho nepoužíváme, a samozřejmě nešla vytáhnout.

LadyRebeka: tak tu zvýšenou dávku klidu v těhu tiše závidím, mě se zvýšila dávka tekoucích nervů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
6.6.11 22:16

Sisule: já teda malou nekoušu, nebouchám ničím, netahám jí za vlavy a nemám z toho škodolibou radost- a ona jo, tak v tomhle asi úplně zakopaný pes nebude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
6.6.11 22:18

Sisule asi mas pravdu ja nervak tak maly po me coz me teda ted mrzi ze jsem ho naucila spatny veci :( zkusim to za jiny konec :) Jak o n skace na ty sedacce tak to mam srce az v zaludku aby nespadl a neublizil si, o sedacku mi nejde klidne at ji treba znici ale aby si neublizil

Holky diky za uklidneni ze vase deti jsou na tom tak nejak stejne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
6.6.11 22:23

Ankasz : tak jsem se taky nasmala a maly moc dobre chape ze se mu chce curat jak mu sundam plenku tak si stoupne rozkroci a tlaci a tlaci div ze mu neklezou oci z dulku aby se vycural mu se libi ze vidi ten proud jak cura a jak pred nej dam nocnik ze aspon neco zachytnu tak zdrha a zase cura :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
6.6.11 22:28
Sisule píše:
mě na tom zaujalo jak ty konstatuješ, že je malej nervák a sama pak popisuješ jak seš z naprosto běžných situací taky na nervy ..tak od koho to ten malej odkoukal ? Proč reaguje nervozně? děti nám čtou naše nálady a podle toho se chovají. Spoustě zlobišáren se můžeš zasmát s ním a jen konstatovat, že je to prostě malý éro a bavit se u toho. mě třeba skákání po sedačce pod mým dozorem nepřijde jako nějakej extra prohřešek holt .. sedačka dovoleno, ostatní nábytek ne e ..kompromis(je to jen příklad)
Píšeš že ho 20× plekneš a nic … tak proč se nezamyslíš a neuděláš něco jinak ? Když plesknutí nefunguje. Mimochodem víš proč tě mydlí flaškou a kouše že ? protože se od tebe naučil, že se dá věc prosadit silou -plesknutím. Hele podle mě to prostě moc hrotíš, uvolni se, zasměj se , kaluž z čurání se utře, může ti pomoct a bude dobře … je ještě malej ..počkjej až mu bude 20 měsíců a víc ..to si užiješ … Fakty vidím dost úproblémů spíš v tobě…jak chceš mít klidný dítě když seš sama nervák ? To nejde.

Víceméně souhlasím.

No mezi námi taky nechápu, z čeho jsi tak na nervy :think:

Malá mi taky nevydržela sedět na nočníku, nechala jsem to prostě být, teď už vydrží. Vždycky jsem jí s úsměvem řekla, že to nevadí :)

Taky házela s věcma o zem, momentálně to nedělá. Neřešila jsem to. Spíš mě jí bylo líto, že se kvůli něčemu vzteká.

Taky mě občas tahá za vlasy. Já u toho zavyju a škubnu hlavou a ona se může uřehtat :D

Kreslit pastelkama zatím neumí, jen jednou pokreslila fixou topení :lol:

Knížky máme zatím jen ty tvrdé, jinak taky trhá. Spíš asi proto, že nemá v rukou cit.

Napichování sýru pastelkou může být dobrá zábava ne? :think:

Mluví taky málo, a to je holka :wink: Netlačím na ni, ona na to přijde.

Když mi zdrhá, jdu pomalu za ní a vysvětlím jí (po stopáté), že se to nedělá. Pokud je to frekventované místo, klidně ji chytím, ať se vzteká jak chce :nevim:

Stavění kostek a prohlížení knížek ji ve věku tvého malého taky moc nebralo, teď už to pár minut vydrží :D

Prostě je to DÍTĚ, DÍTĚ, DÍTĚ. Odkud má znát pravidla našeho dospěláckého světa? Lepit šunku na dveře musí být super zábava ne? :D On neví, že se to nedělá :wink:

Zkus být trochu nad věcí a vžít se do jeho pocitů. A zkus si s ním užít trochu srandy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
6.6.11 22:31

:lol: no nemáme to s nima lehké :lol:

Prostě to chce fakt pevné nervy a notnou dávku trpělivosti :wink:

Jo a jen tak pro zajímavost, vyleze Ti ze židle na stůl?
Ta moje jo, nedávno tam nechala starší mlíko v hrnku od snídaně, a než jsem zaregistrovala(myla jsem nádobí), tak si Klárka odsunula židli, honem vylezla na stůl rozlila to mlíko a radostně v tom plácala oběma rukama :zed:
Dneska mi tak rozčabrala mlíko venku od kočky :roll:
stačí se jen otočit a něco vyvede 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
6.6.11 22:33

Taky jsem byla jednu chvíli docela bezradná. Najednou se začal projevovat, prosazovat svoje nálady a opačné názory na to, co je legrační :lol: a na mě to byl fakt fofr. Přišla jsem na to, že plácání přes ruce nebo plínu fakt nikam nevede. To dostane až teď, když tedy fest přežene. Spoustě věcem se dá zasmát a převést to na žádoucí aktivitu (skáče po gauči? to bych dovolila, trhá knížku? co takhle mu dát letáky, nějakou velkou misku a zkusit mu ukázat, že se dá natrhat papír do misky..počítej s tím, že stejně budou kousky papíru všude, udělá loužičku? dej mu kuchyňské utěrky ať si to utře..děti strašně rády pomáhají, když se jim dá příležitost).

Luky měl jeden čas taky mlátící období. Jediné, co jsem tedy zareagovala těžce přehnaně bylo, když mě kousnul…dostal odemě facku dřív, než jsem si to stihla uvědomit. To mě hodně mrzelo, protože facky a pohlavky neuznávám. Pravdou je, že od té doby to ani nezkusil..i přesto se za tu facku stydím ještě teď. Když mě bil nebo po mě něco hodil, tak jsem si dřepla k němu a dost vážným tonem jsem mu oznámila, že se mi to nelíbí a takhle si s ním hrát nebudu, chvilku jsem ho držela za ruce, aby se opravdu musel zastavit. Pak jsem se zvedla a odešla. Tohle na něj fakt krásně fungovalo. Musíš prostě najít něco, co funguje na Domíse, když víš, že jedno nezabírá, tak to zkusit jinak.

Občas je tedy lepší, když tě pleskne třeba do nohy, převést to na hru. Šťouchnout ho a s úsměvem ho začít honit, že ho za to pořádně zlechtáš. Honem rychle to prostě převést na jinou aktivitu. Pak na něj nebudeš muset tolikrát používat slovo NE- . Pokud má házecí období, tak prostě házet bude. Vysvětluj mu, že po lidech a zvířátkách se nehází, pokud chce házet, ať se trefuje třeba do koše na prádlo…může zkoušet různé vzdálenosti. Bude zkoušet házet všechno možné…míčkem počínaje, ponožkama konče..prostě si potřebuje vyzkoušet, jak co lítá…tomu nezabráníš, jen to můžeš převést na formu, která ti tolik nevadí.

To je tedy slohovka :roll: :roll: tohle jestli přečteš, tak jsi dobrá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sisule
6.6.11 22:34
Shia píše:
Sisule asi mas pravdu ja nervak tak maly po me coz me teda ted mrzi ze jsem ho naucila spatny veci :( zkusim to za jiny konec :) Jak o n skace na ty sedacce tak to mam srce az v zaludku aby nespadl a neublizil si, o sedacku mi nejde klidne at ji treba znici ale aby si neublizilHolky diky za uklidneni ze vase deti jsou na tom tak nejak stejne :)

Hele poslouchej je to asi tak jakože akce a reakce, tys ho nic špatnýho nenaučila, tak jsem to nemyslela jen že reaguje na to co vidí, ale to můžeš změnit. Prostě ano skáčeme spolu na gauči …hopyhop s mámou…sám nene jen s mámou ..chápeš co tím chci říct ? Věř že když plácneš jen v ohoržení života tak to pro něj bude takovej šok, že přestane, ted ne myslím, že to vnímá jakože normál máma plácne a já si jedu svou lajnu houby zle… na mýho malýho platilo třeba zamezení činnosti musel sedět mě na klíně a nemohl lumpit což bylo pro něj horší než když jsem pleskla…
Jinak bud v klidu lumpačí všechny ..aspon to zkouší … jde o to jak to ty vezmeš vnitřně … hele kdybys to viděla u nás … malej je živej(měl dva ročky minulej týden) mám počmáraný zdi - když ho chytnu při akci zamezím tomu, seberu tužku nebo si jdem spolu vzít papír … když objevím novou malůvku sama bez něj prostě to nějak zkousnu holt vymalujem ..neznám šestiletý který to dělá, čili ted to rok dva přežiju ..no a musím říct že tak nějak to psotupně přestal dělat… jo nočník je kapitola sama pro sebe ..on si vzorně stáhne tepláky jde na wc protože šám ŠÁÁÁM pak si proudem načurá přímo do bačkůrek :lol: krucipísek no ale co jako holt … tak to spolu utřem … hele nemysli že jsem k tomuhle klidu dospěla během jednoho dne. Víš to bylo díky staršímu, kdy si sám plesknul po zadku když něco provedl ..a mě to přišlo v tu chvíli hrozně líto … a tak jsem se zklidnila začala se na to dá´ívat jakože ono je to stejně prčovní, že se trefí špenátem zrovna na záclonu ne ? No mám já mít kvůli tomu vředy ? Ne e… a když dělá věci naschvál, jdeme ven. prostě změníme prostředí … položím práci a jdeme .. to funguje vždy. zlobí venku jdem domů. Hlavně vážně víš já tě čtu ne jako maminu co holt je na dítě „ostrá“ ale spíš jako maminku, která ho tak miluje a tak to chce všechno udělat dobře a nejlíp pro malýho, až se zapomněla smát no …a nemyslím to zle.

• Citovat
  • Upravit
Sisule
6.6.11 22:39
ankasz píše:
Sisule: já teda malou nekoušu, nebouchám ničím, netahám jí za vlavy a nemám z toho škodolibou radost- a ona jo, tak v tomhle asi úplně zakopaný pes nebude :nevim:

Však jo hele já si myslím že reaguješ něčím co tu malou děsně baví že se jí vyplatí to dělat furt dokola. Zkus přijít na to co to je a uvidíš že sama přestane. Jestlizakvíkneš jak prasátko tak se nediv že má radost(jen příklad) :wink:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML