Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všichni,
oba prckové mi už chodí a začínají popobíhat, je jim skoro 18m. Na hřiště jezdíme kočárkem nebo když něco potřebuji zařídit, tak taky. Občas je ale vytáhnu z kočárku a jdeme. Problém je v tom, že jednou rukou tlačím kočár, druhou držím jednoho a třetí ruka jaksi není. Někdy za rucen jít nechtějí a velmi často utíkají, samozřejmě opačným směrem. Jak jste to řešili?
Našla jsem odkazy na různé vodící kšíry, je to vůbec k něčemu? Používali jste je?? Uvítám rady i monomaminek, díky L.
Mně se kšíry mo neosvědčily, necítil tu jistotu, jak když jsem ho vedla za ruku. Ale tvoji už asi chodí jistě, tak kdyby to bylo jenom proti zdrhnutí, tak co by ne
Ale aby se ti nezamotávali do sebe… ![]()
Laajo, švagrová má dvojčata, kluky. Kšíry používá od loňska, kdy byli klukům dva roky. Nejde bez nic ven. Samozřejmě, že je z „vodítka pustí“ (no, to je hrozné vyjádření, když se jedná o děti
), ale když prostě nemají svůj den a zlobí, tak je opět připne. Naučili se nezamotávat do měsíce, ten měsíc to byl trošku očistec. Nejhorší jsou tedy ty kecy okolo. Jenže nikdo jaksi nepochopí, jak má jedna ženská uhlídat dvě temperamentní děti, zvlášť, když jedno potřebuje čůrat. (chvilkami přemýšlím, že kšíry pořídím i na to svoje jedno dítě
)
Kluci se brzy naučili chodit s kšírami a stejně se drží za ruku (buď maminky, nebo jdou kousek před ní a drží se sami).
Já bych v tvém případě kšíry pořídila, protože děcka ti budou běhat čím dál víc a velmi brzy přijde období vzdoru, kdy jednomu budeš muset něco sáhodlouze vysvětlovat a druhý bude mít „příležitost“ skočit pod auto. V kočáru je věčně neudržíš a čekat vždycky, až budeš mít k ruce dalšího dospělýho, kdo ti pomůže děcka chytat…to se ani ven pořádně nedostaneš.
edit: jen dodám, že se nejedná o kšíry na učení chození, ale opravdu na vodítka proti zdrhnutí ![]()
Příspěvek upraven 06.06.11 v 12:29
kamarádka má dvojčata a s těma kšírama jsou děsně srandovní. jedna holčička jde na jednu stranu, druhá na druhou a pak se začnou honit a zamotají se kolem kamarádky ![]()
ale občas jsou spořádané a poslechnou…
Já tady u nás viděla maminku s dvojčátkama a měla je, jako nedovedu si představit když jde každé dítě jiným směrem
já bych je koupila.Podle mě je využiješ dlouho.
Kšíry jsem koupila na spaní na zahradě v kočárku, aby nepozorovaně nezdrhnul. Na chůzi jsem nikdy nepoužila.
I přesto, že mám jen jedno dítě, tak mi zkrátka kočárek taky překáží pokud vedu dítě za ruku nebo někde naháním(mám golfky bez spojené rukojeti), takže u nás se buď jde pěšky bez kočárku rovnou (většinou) nebo se jede v kočáru/nese v šátku (vyjímečně).
já je asi kupovat nebudu až budou chodit, tak budou chodit za ruce a bez kočáru ![]()
mám ještě třetího, prostě kočár nebude a hotovo ![]()
Dvojky za ruce, třetí vepředu ![]()
Jo, používala jsem je. Kuba padal na hubu…se kšírama nedopadl …:)))
Nemůžu si to vynachválit…na pár týdnů (než se naučil za ruku) to byla jediná bezpečná možnost jak jít bez kočárku a nelítat za ním jak splašená.
Kšíry chci, aby neutíkali. Chodí hezky a učící kšíry na chůzi nee. viděla jsem nedávno nějakou maminku, jak tam měla zavěšené dítko a vlekla ho za sebou. Mrňous nechtěl stát, tak ho táhla a ještě se u toho šíleně vztekala, tak na to fakt nemám.
A za ruce zatím moc nechtějí, nehledě na to, že jde každý jinak rychle a zajímá ho jiná věc. a kočár mít s sebou musím, táhneme tam pytel hraček na písek, batoh se svačinou a dalšíma blbostma a někdy i enduro, tak bez něj to zatím nevidím. To bych musela mít na zádech krosnu, tak fakt nevím.
Jeee…to ne…on jen tapal obcas spadl, ale nedopadl, prze jsem ho na tech ksirech udrzel,aby si nerozbil kolena. Prave, ze mu celkem vyhovovalo, ze chodim za nim (podle delky voditka) a respektuju, kam chce jit (mimo silnice). Proste jsem ho nevlacela, ale sla za metr za nim a on tapal sam a ja nemusela vsude startovat, prze jsem vedela, ze se najednou nerozebehne pod auto.
Ale bylo to fakt tak max. na mesic, ted uz chodime bez nich normalne.
GILOTEK píše:
já je asi kupovat nebudu až budou chodit, tak budou chodit za ruce a bez kočáru
mám ještě třetího, prostě kočár nebude a hotovo
Dvojky za ruce, třetí vepředu
pěkně to máš naplánovaný
![]()
eshta píše:GILOTEK píše:pěkně to máš naplánovaný
Dvojky za ruce, třetí vepředu![]()
No ale znám docela dost dětí, co plány rodičů docela respektují
Jen to moje (a pár dalších) se tedy těžce vymykají…a to ty nároky rozhodně nemám přehnané, vím jaká jsem byla, nemůžu chtít zázraky ![]()
Kakika píše:eshta píše:No ale znám docela dost dětí, co plány rodičů docela respektujíGILOTEK píše:pěkně to máš naplánovaný
Dvojky za ruce, třetí vepředu![]()
Jen to moje (a pár dalších) se tedy těžce vymykají…a to ty nároky rozhodně nemám přehnané, vím jaká jsem byla, nemůžu chtít zázraky
jj
můj první kluk je taky raubíro a v jeho 18ti měs byl typické aktivní dítě bez mozečku a za ruku jsem si mohla jen nechat zdát..taky mám dvojčátka, ale zatím jsou 7,5měs a ještě se pořádně neprojevila, takže pak uvidím dle situace ![]()
jen mě pobavila gilotků spořádaná rodinka-máma v gala, děti čisté a obě dvě z každé strany za ruku a třetí jde spořádaně před rodinkou ![]()
pí gilotek
![]()
Ja teda ksiry pouzivala, i kdyz jsem dvojcata nemela, nas expert za ruku absolutne odmital(smykal se a snazil se neustale vyskubnout), a kdyz jsem ho pustila, kazdou chvili mi vbihal do silnice, coz je ve meste dost problem
Nez infarkt, radeji jsem poridila voditko
Ne takove to kocarkove na uceni se chodit, ale vylozene voditko upoutane na ksirkach-od farlina. Lidi teda dost koukali, nekdo se smal, nekdo kroutil hlavou, stalo se, ze se i nadsene vyptavali, kde se to kupuje.
Vyuzili jsme hodne a pak jeste na odrazedle, aby mi nekoordinovane neujizdel z kopce a do silnice.
Za me teda jo, doporucuji ![]()