Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chtěla bych se vás maminky zeptat,zda máte také některá z vás dítko,které si stále pohrává s knoflíkama-knoflíčkuje…:-) moje dcery 4,5let a 2roky mají obě polštářek na kterém jsou knoflíky a bez nich by ani neusnuly.Nazvala bych to závislostí:-)
Je to normální?Slyšela jsem mimojiné,že tohle dělal i můj mladší bratr,když byl malý.Děkuji za případné reakce
Jééé úplně jsem si vzpomněla na své dětství! Moje mamka i s babičkou vždycky hodně šily a mamka nám dávala takovou plechovou pixli od lázeňských oplatků plnou různých knoflíků a knoflíčků a já si z nich i s bráchou skládali obrázky na koberci. Dodnes si pamatuji některé krásné dětské knoflíčky, měla jsem své oblíbené a bždycky jsem si představovala obrázky z nich. Takže určitě je to fajn hračka pro děti, které je nesní nebo nestrčí do nosu či ucha
Takže tvoje děti úplně chápu
nemusela jsem mít žádné stavebnice, jen mamčiny knoflíčky ![]()
Holky díky.-)
nejde ale o hry s knoflíkama ale o zívislost na šoupání prstem po knoflíku…nebudou bez něj-ani spát,ani koukat na tv.:-)
Já jsem si nehrála s knoflíkama,ale vždycky před spaním jsem si ukazováčkem kroutila vlasy a ještě se mi to někdy stane i teď
a jako malá jsem to dělala i u tv. Nevím jestli si to teda myslela takhle? Jinak jako že bych to dělala přes den a nyla na tom závislá tak to ne
tak mi to nedá a musim reagovat, máme doma taky tříletýho závisláka na knoflík, už jsem o tom vlákno zakládala zkusim ho sem přiložit. PS: už mě neba chodit a furt zapínat knoflíky ![]()
https://www.emimino.cz/…fliky-63127/