Zlozvyk aneb úchyl na knoflíky :-)

35
20.2.11 18:41

Zlozvyk aneb úchyl na knoflíky :-)

Mám doma skoro tříletýho klučíka, který rád rozepíná knoflíky a to prostě vždy a všude, když vidí někde něco na knoflíky už jede :-). říkáme mu úchyl na knoflíky (on si taky tak sám říká). Má to od malička prostěkdyž jsem ho kojila a tak mi ručičkou žmoulal knoflík u košilky, má je prostě rád :-), každý ráno zapínám všechny knoflíky u polštářů, peřin i přes den mi vždy uteče do ložnice a porozepíná tam vše co je k mání. Máte doma někdo něco podobného? Jen tak pro zajímavost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2673
20.2.11 18:47

U nís to jsou růžky,klukovi jsou tři roky.Jak vidí polštář nebo deku,tak si chytne růžky a žmoulá je :-D Ale knoflíky taky dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
20.2.11 18:47

:mrgreen: můj synovec měl zase od malička a trvá to doteď (je mu 17let), že knoflíky nesnášel, div se jich nebál :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ditrych
20.2.11 18:55
Petorka píše: :mrgreen: můj synovec měl zase od malička a trvá to doteď (je mu 17let), že knoflíky nesnášel, div se jich nebál :mrgreen:

Tuhle fobii na knoflíky má manžel sestřenice.Jinak moje dcera měla ráda lokty :nevim: , líbili se jí lokýtky, jak říkala.Naštěstí z toho vyrostla :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
ditrych
20.2.11 18:56

Jako že jí je všichni museli ukazovat a s mým se chtěla mazlit, připadalo mi to hodně zvláštní

• Citovat
  • Upravit
411
20.2.11 18:58

Tak moje malá je zase úchylná na vlasy jak se ohnu nebo někde sedím hned mi drží vlasy.Kamarádce malej zase žmoulá ucho,ale musí tam mít naušnici jinak se mu to nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
20.2.11 19:00

To jako že ještě v dospělosti ho to drží a rozepíná knoflíky? Jako čím je starší tím ho to bere víc a víc, už to i zaregistrovali naši, že párkrát po naší návštěvě našli porozepínaný povlečení :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
20.2.11 19:14

Máme taky úchyla na knoflíky, ale je to teda papoušek :mrgreen: (třeba všechna povlečení už máme dávno bez :-? )

J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
20.2.11 19:18

:mrgreen: :mrgreen: Hm.
U nás opačnej problém. Malá se loni v létě knoflíků začala bát - ale panicky.

Zvláště se čtyřmi dírkami! Když je mám na svetru, ohrnuje mi oblečení, aby na ty knoflíky neviděla - a u snídaně mě prosí, abych si ty knoflíky zakryla, nebo se prý nenají :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
20.2.11 19:26

Já mám úchyla na ponožky a úchylačku na lokty. :zed:

Úchyl musí nosit punčocháče, protože na vlastní noze ponožku nesnese - a poslední měsíc si nesmí nikdo vedle něj sednout na zem bez bot, protože jsou mu okamžitě servávány (ručkama i zubama) ponožky. :roll:

Úchylačka od miminkovského věku, kdykoli se ocitne v dosahu mého lokte, ho začne nípat, škrábat, štípat a prolamovat… Naštěstí nyní, v téměř čtyřech letech, se omezila na jeho hlazení…

Bezva kombinace… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
20.2.11 19:54

Majda má ráda nohy - chodidla… ideálně ráno, když nám čouhají zpod deky :mrgreen: , mazlí se s nima, povídá (ahooj, nožkoo, já šem madalenka!)… pusinkovat jí zakazujem teda už :lol:

Ta fobie z knoflíků má myslím i nějaký svůj oficiální název…
http://koumpounofobie.pise.cz/…a-nazev.html
:dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
20.2.11 19:55

A já myslela, že Jáchymova záliba v loktech, je nějaká zvláštnost!!! To se mi teda ulevilo. :mrgreen: Nesnáší při usínání držet za ruku, hladit po hlavě a jiné běžné záležitosti, ale on se držet (škrábat, štípat, hladit,…) potřebuje a to právě loktu- musím mít ruku navíc ohnutou, protože jak ta kost netrčí, je zle :mrgreen: Jo a ještě to nesmí být přes oblečení, ale holá kůže :lol:

A další jeho naprostá fascinace je TY neboli tyč neboli vše, co se tím v jeho slovníku dá nazvat. Vařečka, koště, trubka od vysavače, klacek, ramínko na oblečení… Dostal k Vánocům dřevěnou žábu, místo nohou má kolečka na na nich korálky, v zádech má našroubovanou tyč, za kterou se drží, když se to tlačí po zemi před sebou a korálky chrastí o podlahu. No super dárek- žábu jsme museli odstranit, aby mu tam nepřekážela :lol:

Příspěvek upraven 20.02.11 v 19:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
20.2.11 19:57
BohunkaP píše:
Já mám úchyla na ponožky a úchylačku na lokty. :zed:

Úchyl musí nosit punčocháče, protože na vlastní noze ponožku nesnese - a poslední měsíc si nesmí nikdo vedle něj sednout na zem bez bot, protože jsou mu okamžitě servávány (ručkama i zubama) ponožky. :roll:

Úchylačka od miminkovského věku, kdykoli se ocitne v dosahu mého lokte, ho začne nípat, škrábat, štípat a prolamovat… Naštěstí nyní, v téměř čtyřech letech, se omezila na jeho hlazení…

Bezva kombinace… :mrgreen: :mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen: :lol: ,ten loket je obzvlast dobrej :lol:

Ema jeden cas doslova ulitavala na cedulkach od cehokoli..na krasne,rozvijejici blesce od Lamaze ji nejvic fascinovala cedulka,misto cinkrlatek,sustitek.. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.11 19:57
Nykky – k píše:
Tak moje malá je zase úchylná na vlasy jak se ohnu nebo někde sedím hned mi drží vlasy.Kamarádce malej zase žmoulá ucho,ale musí tam mít naušnici jinak se mu to nelíbí.

jo tak úchyl na náušnice byl a je můj brácha. Už jako malá si pamatuju, že si vždycky hrál s náušnici na mém uchu :mrgreen: Dneska je mu 32 a dělá to své dceři. Ale té už je 6 let a jen se tak nenechá a naposledy když jsme u nich byli, tak to zkoušel i na mou 17 měsíční dceru. Prý ukaž, ty máš hezké náušnice :lol: No úchyl prostě :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1906
20.2.11 20:01
Zlatuska píše: :mrgreen: :mrgreen: Hm.
U nás opačnej problém. Malá se loni v létě knoflíků začala bát - ale panicky.Zvláště se čtyřmi dírkami! Když je mám na svetru, ohrnuje mi oblečení, aby na ty knoflíky neviděla - a u snídaně mě prosí, abych si ty knoflíky zakryla, nebo se prý nenají :mrgreen:

Tak tohle je přesně můj starší syn, je mu 5 let a má taky fóbii z knoflíků. Přesně na sebe nevezme nic, kde je knoflík, povlečení kontroluje aby byly knoflíky dole, dokonce i mě se div neštítí, když mám na tričku knoflíky. Myslela jsem že to je jen rozmar a když jednou dělal scénu, že si nevezme ven bundu, kde objevil něco podobného knoflíkům, tak jsem mu jí prostě nařídila oblíct. Venku byl jak paralyzovanej, ruce od sebe, bílej jak stěna a klepal se, kůli těm knoflíkům, tak jsme šli domů, bundu sundali a holt se knoflíkům vyhýbáme. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí