Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Viděla jsem kšíry „v akci“ jednou - u maminky dvojačat stejně starých, jako je ten můj jeden. Tehdy jim bylo něco málo přes dva roky. Vůbec jsem se mamince nedivila, že je měla připnuté, protože štrádovali zásadně každý někam jinam. Často by se mi to hodilo i na toho našeho divocha
Co ale vím, tak se setkala vesměs s negativní reakcí okolí, že má děcka na vodítku ![]()
eshta píše:Kakika píše:jjeshta píše:No ale znám docela dost dětí, co plány rodičů docela respektujíGILOTEK píše:pěkně to máš naplánovaný
já je asi kupovat nebudu až budou chodit, tak budou chodit za ruce a bez kočáru
mám ještě třetího, prostě kočár nebude a hotovo
Dvojky za ruce, třetí vepředu![]()
Jen to moje (a pár dalších) se tedy těžce vymykají…a to ty nároky rozhodně nemám přehnané, vím jaká jsem byla, nemůžu chtít zázraky
můj první kluk je taky raubíro a v jeho 18ti měs byl typické aktivní dítě bez mozečku a za ruku jsem si mohla jen nechat zdát..taky mám dvojčátka, ale zatím jsou 7,5měs a ještě se pořádně neprojevila, takže pak uvidím dle situace
jen mě pobavila gilotků spořádaná rodinka-máma v gala, děti čisté a obě dvě z každé strany za ruku a třetí jde spořádaně před rodinkou
pí gilotek![]()
![]()
hele Míšo jak jinak???
![]()
ty jsi taky všude kde jsem já čéče
![]()
pěkně si je vycepuju
![]()
Martin byl taky šídlo - však víš - a kšíry jsem nepotřebovala když nepočítám kšíry do kočáru.
Ja si myslím,že okolní reakce ti můžou být ukradené.Lepší mít děti na vodítku,než je někde nahánět,nedejbože aby ti vlítli pod auto.Mě už jeden začína pekne chodit a až zacne i ten druhý,tak pujdou na vodítko.Už ho tu mám připravené.A zkusí mi někdo něco říct,že je mám uvázané jak psa.Clovek s jedním prckem si neumí představit co to je mít dvě stejne staré deti.
Rejchl, přesně tak. Fyzické zdraví dětí a duševní zdraví matky je přednější než nějaké kecy. Švagrovka z toho byla ze začátku úplně hotová, kolik neg. poznámek si vyslechla. Tak jsem jí říkala, že ti samí, co teď odsuzují kšíry, by jí následně odsoudili, kdyby jedno dítě neuhlídala a to jí spadlo třeba do vody.
Občas mám problém uhlídat jedno a představa, že takhle živé jsou dvě, tak bych prostě neměla odvahu s nimi jít sama do provozu bez jakéhokoliv jištění. A starší děti prostě v kočáře neudržíš.