Cholesterol zvýšený

441
25.5.12 13:06

Cholesterol zvýšený

Dnes mi doktorka řekla, že mám zvýšený cholesterol, hodnota 5,4, nevíte, je to o hodně zvýšené? Nadváhu nemám, může mít vliv na cholesterol i HA?

Díky za rady
Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tadelka
25.5.12 13:08
@MichaelaVE píše:
Dnes mi doktorka řekla, že mám zvýšený cholesterol, hodnota 5,4, nevíte, je to o hodně zvýšené? Nadváhu nemám, může mít vliv na cholesterol i HA?Díky za rady
Míša

tak nevím to jistě, ale prý normální hodnota je 3. Jinak na snížení cholesterolu doporučuji každodenní užívání rybího oleje. Já užívám omegu3 v kapslích a cholesterol mám výstavní :palec:

• Citovat
  • Upravit
9578
25.5.12 13:46

Záleží jaký cholesterol - tohle je nejspíš hodnota celkového a ten by měl být do 5. Já mám 5,9 :roll: Trochu nadváhu mám, ale stravuju se docela zdravě (hodně zeleniny, ovoce, smažené cca 2× za měsíc, atd.)Mám i horší jaterky a od tamtud to nejspíš pramení, nejvíc cholesterolu produkují játra..Jinak by teoret. mohla HA ovlivňovat, protože to je metab. v játrech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bordik
27.5.12 22:25

Tak dočetla jsem se o cholesterolu toto:
Normální hodnoty:

0 - 6 týdnů 1,3-4,3
6 týdnů - 1 rok 2,6-4,2
1 - 15 let 2,6-4,8
15 - 40 let 3,1-5,2
40 - 110 let 3,8-5,8

Po posledních testech mi doktorka řekla, že mám celkový cholesterol 2,83. Takže dobré.

• Citovat
  • Upravit
2
28.5.12 15:41

Cholesterol

Ahoj,
při jedné kontrole mi doktorka zjistila cholesterol 6, chtěla mi dát léky, ale řekla jsem, že nic dalšího pravidelně užívat nechci. Zkusila jsem to dietou a kleslo to. Vynechala jsem máslo, tučné sýry, tučné jogurty. Myslela jsem, že s choelsterolem mají potíže spíš lidi při těle, moje mamka to má. Já jsem docela hubená, a mám ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
28.5.12 15:55

Zvýšenej cholesterol může být částečně i geneticky daný, dále má hodně vliv stres a samozřejmě to co jíte. Hlavní je vynechat živočišné tuky, mořské plody, a všechno co je smažené. Taky se moc nedoporučují sýry hlavně taveňáky a plísňáky. než hned brát léky zkusila bych nějaký přírodní prostředky třeba lecitin, ten ho váže. Pro snížení se doporučuje jíst hodně zelí, kapusty, květáku, luštěninách(hlavně sója)taky je ve vejcích, která se v rozumné míře mohou i při snižování cholesterolu, právě kvůli obsahu lecitinu. Pro odvážné mohu doporučit česnek, je dokázáno že dva až tři čerstvé stroužky denně dokážou snížit cholesterol až o 20%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.5.22 08:41

cholesterol

Dobrý den, chtěla bych se poradit. Užívám torvacard na cholesterol, ale vždy ráno se nadavuji, jakoby na zvracení ale nezvracím. Rozhodla jsem se, že to zkusím 5 dní vysadit, jak mi bude. Myslíte že to za těch 5 dní poznám? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.22 09:42

Zkus, uvidíš. Myslím, že i za 10 dní Tě cholesterol zatím nezabije, když to na zkoušku vysadíš. Já beru Rosucard a zatím musím zaklepat že dobrý. Ale mám ho chvíli. (PS: Mně tyto příznaky, nadavování ráno a nad ránem, dělal helicobacter.)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex