Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dnes jsem byla na vstupní vyšetření a přišlo se na to, že mám zvýšenou hladinu billirubinu 38mmol/l. Vůbec nevím kde se stala chyba, protože celkem nedávno jsem měla hladinu naprosto normální. Stalo se to někomu z Vás, že by to pak opět odeznělo? Mám z toho opravdu celkem obavu, protože když na mne dneska lékařka vychrlila, co vše by to mohlo být, bylo mi vyloženě na nic
Já jsem šla někdy ve 24letech na kontrolu a dr mi řekl, že mám od malička zvýšenou hladinu. Nevim jakou hodnotu. Já jsem vyvalila oči a on že v pohodě, že to nemám řešit. Takže já ani nevim, co to může bejt, z čeho, co se pak může dít. Mám jen odjakživa né tak běloskvoucí bělmo. To je jediná věc.
a co říkal dr, že to může být?
Já jsem to napsala jen aby bylo vidět, že se s tim dá žít
neříkala nic… jen mi řekla, že príčinou může být porucha krve, problém se žlučníkem, poškození jaterní tkáně selhávání jater, podle mne také žloutenka atd.. je toho opravdu mnoho
mohla si mat zloutenku typu B a ani o tom nevediet. Prejavuje sa ako prechladnutie. Stava sa to. Daj si jaterni dietu. Ziadny alkohol, mastne, ziadne dzusy a ine tazke veci. Tak 2-3 mesiace a budes v pohode.
jsem očkovaná proto B a na A mám protilátky.. tedy spíše takhle mám zkrátka a dobře dost protilátek abych nemusela na očkování typu A
Ahoj, mně v 15 letech přijali do nemocnice s podezřením na slepák, protože mě pobolívala pravá strana břicha. Slepák to nebyl, ale doktor si všiml, že jsem trochu dožluta. Udělali mi testy a vyšel jim vysoký billirubin. Moje diagnóza je Gilbertův syndrom. Je to zvýšená hladina billirubinu v krvi. Doktor řekl, že může sám od sebe odeznít a nebo se čas od času objeví při větší psychické či fyzické námaze nebo když si přihnu. Nijak to život neomezuje, jen co vím, nesmím např. darovat krev a šlo to se mnou obě těhoteství v průkazce, kdyby náhodou mimčo bylo taky žluté. Asi do osmnácti jsem chodila dvakrát za rok na kontrolu krve, ale když byly testy v normě, tak už mě ani nezvali. Že prý mám někdy požádat obvoďáka o zkontrolování. Ale neřeším to.
ze žloutenky mám celkem obavu, ale na druhpou stranu nemám sebemenší příznaky jenž by tomu nasvědčovali a od poloviny března jsem na PN se zády
No, já měla zvýšený bollirubin 2× a vždy se jednalo o problém se žlučníkem(ucpaný žlučovod)-prostě jsem tam měla bláto ,písek, kamení.
I když jsem kolikrát neměla klasickej žlučníkovej záchvat,tak mi kolikrát po jídle bylo dost těžko. Ten žlučník mi přijde dost pravděpodobný.
Ahoj, můj manžel má zvýšený bil.. prý prodělal mononukleozu,aniž by o tom věděl, nebyla léčená, tak proto to má zvýšené.. to mu řekli, když byl na testech..
Predpokladám, že máš zvýšenú hladinu celkového bilirubinu a aká bola hodnota konjugovaného bilirubinu, prípadne ostatné jaterné testy? Nepila si deň pred odberom alkohol(stačí trocha), prípadne neužívala si antibiotika prípadne iné lieky?
Čo ti povedala lekárka, prípadne navrhla ti ďalšie testy?
neřekla mi žádné jiné hodnoty jen tato, že je špatná, ostatní bylo ok..-. vč. krevního obrazu. Ne nepiji alkohol téměř vůbec, je pravda, že jsem si po třech měsících dala před týden a půl víno,bylo to v pátek a já jsem šla v úterý na odběr. Leda, že by to bylo zpusobeno tím, ale jinak opravdu nevím. Na druhou stranu by se to nejspíše promítlo i v ko, kdybych měla nějaký problém s krví tak by to někde bylo znát. .....
lékařka doporučila hepatální poradnu.. já bych si spíše nechala pro jistotu udělat ještě další odběr …