Chorvatsko a celiak

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14046
21.6.18 17:18

Chorvatsko a celiak

Ahoj,
potřebuji radu ohledně nákupu bezlepkových výrobků v Chorvatsku. Už jsme tam byli, ale to ještě nebyl bezlepek. Tentokrát musím vařit speciální bez lepku a k tomu normální a ještě jedno bez laktozy, jo to bude vývařovna :(.
Nemáte zkušenosti, kde se dá bzlp nakoupit? Pečivo, těstoviny? Nechce se mi táhnout kufr jídla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32056
21.6.18 18:23

No já si kufr jídla táhnu, protože se mi tam nechce lézt po obchodech a studovat jejich obaly. A kromě drogerie Dm, kde vím, že měli něco z toho, co mají tady , jsem si u nich v obchodě bezlepkových věcí nevšimla. Ani bezlaktozových. A navíc mi bezlepkový věci nechutnají, takže mám pár vychytaných, co jsem ochotná sníst a to si vezu :lol: . Jogurty si nevozím, tak je prostě na dovolený nejím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
21.6.18 18:26

Hele, to zas není takový problém, naopak. Uvaříš ryby, mořské plody a místo přílohy zeleninu. Nevím, kam jedete, ale cukety, lilek, papriky jsou tam na každém rohu. A snídaně bych vezla s sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
21.6.18 18:39

Achjo… To je problém dát si třeba maso s bramborama, se zeleninou? Dhál z čočky, quinoa, rýže… Ani by mě nehlo, vařit tři jídla zvlášť, je spousta jídel přirozeně bez lepku a bez laktózy. Jenom potřeba zapojit hlavu a necpat se těstovinami a knedlíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32056
21.6.18 19:09

@radkka Já ti nevím, ale mně přijde ten jídelníček fakt ochuzenej, protože já jsem prostě milovala knedlíky, i na sladko, posypaný tvarohem :dance: , maso fakt moc nemusím, takže ho jíst furt dokola je pro mě ble, rýži už nesnáším :D , luštěniny mi nechutnají :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
21.6.18 19:12
@Monchichik píše:
@radkka Já ti nevím, ale mně přijde ten jídelníček fakt ochuzenej, protože já jsem prostě milovala knedlíky, i na sladko, posypaný tvarohem :dance: , maso fakt moc nemusím, takže ho jíst furt dokola je pro mě ble, rýži už nesnáším :D , luštěniny mi nechutnají :D .

Mně zase přijde hodně ochuzený jíst jenom těstoviny, knedlíky, pizzu a další super hnusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32056
21.6.18 19:14

@radkka No tak jasně, že nemůžeš jíst jen to, co píšeš :lol: . Ale vyrostla jsem prostě na jiný kuchyni a navíc jsem byla odjakživa celkem mlsná, takže mám teď problém najít věci, který můžu a který mi chutnají :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
21.6.18 19:18
@Monchichik píše:
@radkka No tak jasně, že nemůžeš jíst jen to, co píšeš :lol: . Ale vyrostla jsem prostě na jiný kuchyni a navíc jsem byla odjakživa celkem mlsná, takže mám teď problém najít věci, který můžu a který mi chutnají :lol:

Já taky a díky bohu jsem poznala i jiné věci :mrgreen: hlavně jsem je teda ochutnala v zemích, kde jsou tradiční, ne nějaké české parodie. Knedlík bych do pusy nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32056
21.6.18 19:20

@radkka Knedlíky jsem milovala ze všeho nejvíc :lol: , moje generace na nich vyrostla :lol: a moje babička je uměla skvostný, jak normální tak sladký :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
21.6.18 19:29
@radkka píše:
Achjo… To je problém dát si třeba maso s bramborama, se zeleninou? Dhál z čočky, quinoa, rýže… Ani by mě nehlo, vařit tři jídla zvlášť, je spousta jídel přirozeně bez lepku a bez laktózy. Jenom potřeba zapojit hlavu a necpat se těstovinami a knedlíky.

tak děkuji za radu ohledně mozku, čočku mi nejedí děti, quinoa se 14 dní jíst nedá, rýže taktéž ne. Je fajn, že by tě nehlo vařit tři jídla, nikdo tě nenutím. Můžu teda poprosit o 28 jídel bez lepku a laktozy zároveň, budu moc vděčná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16072
21.6.18 19:29

A máš omezená zavazadla (letíš), budeš tam mít lednici? Já jsem zažila jednu dovolenou s celiakem a alergikem na laktózu (teda autem) a dalo se celkem v klidu. Vezli jsme zásoby (celiak měl taky oblíbené značky a nechtěl riskovat), ale v podstatě to byl jen pytlík těstovin a tři balíčky toustového chleba a pár kaší (jo a pak pár sladkostí), nejčastěji teda bylo maso-zelenina-brambory/rýže, hodně jsme grilovali (třeba i kukuřičný klas, lilek a další zeleninu). Když už se vařily bezlepkové těstoviny, tak víc, jeden den byly za tepla, druhý den zbytek třeba do salátu se zeleninou (vždycky jsme odendávali část bez sýra) a hodně vděčné byly tousty (do toustovače jsme dávali pečící papír, aby se neušpinil od sýra nebo od mouky, takže každý dostal svoje tousty ve svém pečícím papíru a neinfikované). Když honila mlsná nebo se celiak potřeboval dojíst, tak měl sladké kaše od Mixit (Bobule v rejži - dělají jednotlivé porce v pytlíčkách), na výlety mimo civilizaci jsme si dělali buď ty tousty nebo třeba proteinové tyčinky. K snídani třeba míchaná vajíčka se šunkou a k tomu zelenina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18216
21.6.18 19:32

@jizvíková Ahoj, ceny neumím posoudit:
https://www.konzum.hr/…vancedsearch?…
Online je toho víc, ale je otázka, jestli to mají i v těch obchodech.
https://www.konzum.hr/klik/#!/search?term=bez%20glutena&onlyTags=false&page=1

Konzum je tam snad skoro všude, možná to bude jen v těch větších.

Kdysi jsme tam kupovali bezlaktózové věci v drogerii Müller, určitě by měli i bezlepkové. Ale bylo to ve městě, nevím, jak mají pobočky na pobřeží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32056
21.6.18 19:33

@jizvíková Já si vozím třeba špagety, kuřecí maso, to s tou rýží vydržím nebo si je dám s bramborem, můžeš tam uvařit třeba i rizoto, těstovinový salát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
21.6.18 19:34
@jizvíková píše:
tak děkuji za radu ohledně mozku, čočku mi nejedí děti, quinoa se 14 dní jíst nedá, rýže taktéž ne. Je fajn, že by tě nehlo vařit tři jídla, nikdo tě nenutím. Můžu teda poprosit o 28 jídel bez lepku a laktozy zároveň, budu moc vděčná

Jsem skoro deset let vegan, i manžel, těch jídel mám asi milion :lol:

Lepek nejím já taktéž skoro deset let, manžel asi tři roky. :pankac: Děti jedí čočku, quinoiu I pohanku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64924
22.6.18 17:46

Dcera si vozí nějaké hotovky, pečivo se tam nějaké myslím dá nakoupit. Vezla si i korpusy na pizzu a tam jí udělali z jejího korpusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí