Chorvatsko, co všechno zařídit?

737
1.6.12 08:31

Chorvatsko, co všechno zařídit?

Hezký den. Měla bych několik otázek. Chceme se vydat letos v létě do Chorvatska.Líbí se nám okolo města Poreč a hlavně je to hned nahoře-máme 10m dítko a cesta bude asi krutá.
Nemáte nějaké tipy, kde je to tam hezké? Myslím tím celé chorvatsko?

Nebo tip na nějaký levný apartmán?

Jak je to s poplatkama cestou tam na dálnicích? Toho se tedy děsim! :nevim:

Kolik vás cca vyšla dovča? Máme na to nějakých 25tis.
Děkujuuu :kytka:

(Brouzdám na netu už tak týden a nějak už nevim :nevim: můj chlap to nechá vše na mě. )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Naima
1.6.12 08:40

Ahoj, doporučuji http://forum.ihvar.cz/ … tam najdeš spoustu informací, které budeš potřebovat.

• Citovat
  • Upravit
14598
1.6.12 09:08

Tady najdeš potřebné info k Chorvatsku - http://www.uamk.cz/…t/turistika/?…

(Každý název odstavce je aktivní - rozklikni.

V podstatě tam máš od vstupních formalit po dopravní předpisy, zpoplatnění silnic apod.

děti to zvládají líp, jak dospělí, takže se takové cesty neboj. Bohužel tip na ubytko nemám… pracovala jsme v CK, ale ke kontaktům na ubytko jsem se nedostala.

Dala jsem hledat ubytování Poreč:
http://www.chorvatske.cz/…ni/porec.htm
toto je přímo chorvatský web - http://www.croatia24.travel/cs/booking.php?…

Ale konkrétně doporučit neumím. Možná snad i nabídka CK KM - je možnost ubytko i na vlastní dopravu… teda aspoň před lety bylo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5606
1.6.12 09:36

V Poreči a Umagu jsem byla v roce 1995 a bylo tam moc pěkně na to že nás musela ubytovat chorvatská cestovka,protože ta naše krachla :roll:tak bylo super .Super se o nás postarali a nic nám nechybělo.jednu nevýhodu to má a to že na horní části chorvatska je nevyspitatelné počasí je lepší jet makarská a níže tam je více hor a počasí o hodně lepší.
V roce 2008 Gradac tam bylo moc pěkně byli jsme tam konec června takže tam nebylo tolik lidí :palec: 2× dos. 2× dítě cena 50 000,– plná penze 10 dní.
V roce 2010 Podgora to jsme si objednávali sami přes net s Chorvatskem.Byli jsme tam v polovině prázdnin takže totální maras :roll: hodně lidí a na pláži jsme museli nechat lehátka atd.jinak by jsme si na druhý den neměli kde lehnout :zed: naštěsti se tam nekradlo :hug: to u nás už by tam nic nebylo :poblion:.Ubytování super nádherná vila, terasa a majitel mluvil česky :palec: 8 dní 13 000,– obědy jsem měla zavařené ve sklenicích :palec:,těstoviny a rýži v sáčku a chlepa,máslo atd.jsme si kupovali u nich v obchodě,cesta 7-8000,– a 10 000,– jsme si vzali na útratu.Takže celkem nás to vyšlo na 30 000,– :pankac:
Na příšti rok chceme jet znovu jen je nás o jednoho více a opět pojedeme někde směrem dolů.Tady je společnost od které jsme si to objednávali,ale teď už je docela pozdě,já se dívala v březnu a už to bylo hodně přeplněno ;)
 http://www.adriatic.hr/cs?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
1.6.12 09:43

Ahoj my jezdíme již několik let ke kamarádovi chorvatovi a je to tam super. www.dum-u-more.cz mohu jedině doporučit, jedeme tam letos v září , malé bude 9 měsíců. Jako vždy pojedeme na noc. vyrážíme cca v 10 a okolo 6-7 jsme tam, ale s poplatkama neporadím, vím jen že je cestou několik placených tunelů, ale přítel zná malé objíždky okolo nich, tak téměř nic neplatíme.
Jsou tak krásné procházky okolo moře po takových cestičkách, je to krásný a na večerní procházky jako dělané :D Jsou i krásné výlety po okolí, přímo nad místem je kopec s krásnou vyhlídkou, pak jsme jeli po puly a hned vedle je také krásné městečko. Rozhodně je kam se podívat. I jsme jeli jeden den na plitvická jezera, ale to už je daleko, ale zvládnout se to za ten den dá, jen pro řidiče je to náročnější, ale přítel to zvládl na 1*
Jinak ceny potravin jsou téměř srovnatelné jako u nás, takže my jsme si jídlo nikdy nevezli. jen jednou něco málo když jsme byli pod stanem :mrgreen:
MY zaplatili ási 5500 za benzín, v té době byl dost levný, asi 2000,– jídlo a něco málo na výletech…ubytování jsme měli u kamaráda zadarmo jako letos. Mrkni na ty jeho stránky a uvidíš jak se vám to bude líbit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5606
1.6.12 09:43

@Jiiriinka1 napiš datum kdy chcete jet,jestli pl.penze nebo pol.p,vaše doprava nebo jejích atd.a já se ti ve volné chvilce juknu :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5606
1.6.12 09:49

@Miškynka ahojky my si jídlo vzali,protože guláš nás tam vyšel pro 4 lidi 400,– 8o to jsme si zašli aspoň na jeden oběd,jinak jsme chodili večer do města tam jsme sedli něco vypili a dali jejich rychlovky moc super, jen na makarské to bude asi trošku za jinou cenu i chleba a máslo bylo za pěkné prachy. Na procházky je Chorvatsko jak vyšité :hug: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5606
1.6.12 09:57

V prvním přízpěvku mám chybu Gradac ne 10 dnů,ale 14 dnů :zed: .
První týden v červnu to co bylo za 20,– kun tak v druhém týdnu v červenci to bylo za 40,–kun.Chtěla jsem si koupit ještě jeden náramek a tak jsem na něho hukla a dal mi to za 20,–kun.Holt začala sezóna tak i ceny šly o jednou tolik nahoru. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5606
1.6.12 10:04

Jinak na cestu bych si vzala všechny potřebné léky,sáček na blinkání co kdyby že,do autosedačky bych koupila vložku proti pocení,krytky na skla aby na dítě nesvítilo,nějakou mňámku na cestu,plenky do vody pokud ještě neumí samo dělat bobo s tímto moc zkušenosti nemám to mě jen tak napadlo napsat,hračky na hraní,jehlu a nit.Hlavně nebrat sebou žádne předměty k ochraně jako obušek,spreje atd.na to jsou tam háklivi a vaše cesta by skončila pěknou pokutou :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5606
1.6.12 10:13

http://www.adriatic.hr/…/t/apartment|room#t/apartment|room/location/Pore%C4%8D/location_id/ri-52/ri_t/mainland

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
1.6.12 12:30
@gsimča píše:
@Jiiriinka1 napiš datum kdy chcete jet,jestli pl.penze nebo pol.p,vaše doprava nebo jejích atd.a já se ti ve volné chvilce juknu :jazyk:

my bxchom chtěli koncem července, je mi tak ějak jedno kam..ta makarska taky nezní špatně. Pojedem 2dospělí a jedno dítě jeden rok. Apartmán chceme nějaký normál, stačí kuchyňka kde něco přihřeju )hlavně malý) a kde se vyspat a umýt, žádný luxus to být nemusí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
1.6.12 12:31
@Jiiriinka1 píše:
my bxchom chtěli koncem července, je mi tak ějak jedno kam..ta makarska taky nezní špatně. Pojedem 2dospělí a jedno dítě jeden rok. Apartmán chceme nějaký normál, stačí kuchyňka kde něco přihřeju )hlavně malý) a kde se vyspat a umýt, žádný luxus to být nemusí..

koncem srpna, ne července, doprava vlastní a jídlo taky.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5606
1.6.12 12:40

Ještě dneska se ti na to juknu jen teď mám povinosti a tak podvečer si čas udělám. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
1.6.12 12:46

To jídlo nepřehánějte, člověk má většinou velké oči :lol: . První rok jsme jeli napakovaní jako na Sibiř, druhý rok jsme vzali něco málo a třetí rok už vůbec nic. Nebavilo nás se pořád placatit do apartmánu a jíst to, co doma, takže snídani jsme si kupovali cestou na pláž (Chorvati mají skvělé pečivo a ty jejich buchty jsou fantastické), obědvali jsme na pláži ve snack-baru, svačinu jistilo ovoce a na večeři jsme se stavili do restaurace na jejich místní jídla nebo jsme vařili z lokálních surovin. Je škoda se ochudit při návštěvě cizí země i o jejich kuchyni. Do 25 tisíc jsme se vešli rozhodně s přehledem ;) .

• Citovat
  • Upravit
737
1.6.12 12:47

Já jukám pořád a nějak nemůžu vybrat. ono taky když jsem tam nikdy nebyla tak vybírej… :mrgreen: ale jako apartmánky hezký!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí