Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
prosím o srovnání dovolené v Chorvatsku a Itálii. Vždy jsme jezdili pravidelně do Chorvatska, ale rádi bychom letos zkusili Itálii. Nemáme s ní ale žádnou zkušenost a tak bych se ráda zeptala, zda nebudeme zklamaní. Máme dvě malé děti a v Chorvatsku se jim víc líbilo na písečné pláži. Ale slyšela jsem, že Itálie má špinavější moře…
prosím Vás proto o porovnání Itálie s Chorvatskem: moře, pláže, jídlo, ceny.
Děkuju
To nemuzes takhle celoplosne srovnavat. Vzdy zalezi na konkretni oblasti, kam jedes
nekde jsou oblazky, nekde pisek. Nekde vstup pozvolny, nekde sesup. Nekde more ciste, nekde spis spinave. Nekde plaze natriskane turistama, nekde je lidi min…
To je zas jen dalsi diskuze do placu, kde se zhadaj priznivci chorvatska a priznivci italie. Jeden tabor miluje chorvatsko a nema rad italii a naopak.
Tak ja miluju chorvatsko a italii jsem na chut neprisla. Dal k italii psat nic nebudu, dostala bych cocku.
Jen jeste napisu, ze chorvatsko je plny italu, ale italie neni plna chorvatu.
![]()
Mi se líbí oboje. Itálie i Chorvatsko.
Manžel teď v Itálii od ledna dělal. Ceny jsou tam přijatelné. Normálně si chodil do supermarketu nakupovat svačiny a někde i na večeře po práci. Ale má k ní výhradu. Já za Itálií vidím moře, pláž, výlety. On vidí hlouběji. Strávil tam dýl času no.
A ubytování měl v každé části Itálie solidní. Oni se za prací přemisťovali. Nestalo se, že by někde bydlel v humusu.
@Ajinac píše:
Ahoj,prosím o srovnání dovolené v Chorvatsku a Itálii. Vždy jsme jezdili pravidelně do Chorvatska, ale rádi bychom letos zkusili Itálii. Nemáme s ní ale žádnou zkušenost a tak bych se ráda zeptala, zda nebudeme zklamaní. Máme dvě malé děti a v Chorvatsku se jim víc líbilo na písečné pláži. Ale slyšela jsem, že Itálie má špinavější moře…
Děkuju
ohó, výsledek se nedozvíš, akorát se tu do krve pohádají příznivci Itálie a Chorvatska - já třeba preferuji Itálii, byla jsem tam s dcerou 3×, v Chorvatsku 1× za covidu. Chorvatsko nebylo špatné, ale Itálii miluji,
pro děti je v Itálii pozvolný vstup do vody, písečné pláže všude (v HR jsou asi 4
), spousta skluzavek, prolejzaček, houpaček,
Chorvaté jsou nadutí studení čumáci, kteří ti dělají milost, že si u nich můžeš něco koupit, Italové jsou veselí, vstřícní a milují děti
Příspěvek upraven 08.08.23 v 13:14
Mě se na Italii líbí to, jak se chovají k dětem a jsou k nim velmi tolerantní a i s nima moc mile komunikují a já jsem tam hrozně v klidu v každý restauraci nebo kavárně. Jinak pláže, mám radši na Jihu, v Rimini to je sice blízko, ale je to tam narvané. Na jihu bylo čisté moře, ale u přílivu byly zelené řasy, je tam super písek, oproti chorvatsku. Tam mám zkušenost jen s takovým kamenito písečným povrchem nebo oblázky. V Chorvatsku jsem viděla dost ježků, v Itošce minimum.
Obě země jsou v globálu fajn, mám lehčí preference k Italii, ale ve finále u nás vždy vyhrajou Arabské země.
Za mě Chorvatsko vs sever Itálie (myslím pobyt u moře, ne města), vítězí Chorvatsko s krásnou přírodou. Chorvatsko vs jižní Itálie, Sicílie nebo Sardínie, pro mě jednoznačně Itálie.
@Ajinac jo ještě - v Itálii není špinavější moře, ale je tam zvířený ten písek ze dna, proto se zdá vizuelně šponavější,
jídlo mají kvalitní tam i tam, ceny jsou o něco málo vyšší tam i tam
@Ajinac píše:
Ahoj,prosím o srovnání dovolené v Chorvatsku a Itálii. Vždy jsme jezdili pravidelně do Chorvatska, ale rádi bychom letos zkusili Itálii. Nemáme s ní ale žádnou zkušenost a tak bych se ráda zeptala, zda nebudeme zklamaní. Máme dvě malé děti a v Chorvatsku se jim víc líbilo na písečné pláži. Ale slyšela jsem, že Itálie má špinavější moře…
Děkuju
Jídlo je uplně někde jinde. Ne, že by se nedalo v chorvatsku dobře najíst, ale v Itálii je to na každém kroku. To samé kafe i z blbého stánku, zmrzliny. Ceny už ted v Itálii nižší. Ale to moře… sever Itálie je prostě jedním slovem hnusný.
Za mě Itálie. Mj. se mi to potvrdilo, když jsme část dovolené trávili v Itálii a pak přejeli do Chorvatska.
Sever Itálie je krásný, když chceš projet města, historii a třeba Toskánské vnitrozemí, ale moře to je většinou hotel vedle hotelu, přeplněné pláže, komerce. Pravou Itálii najdeš, čím dále na jih jedeš. A také o mnoho krásnější pláže.
@DandátkoP píše:
To je zas jen dalsi diskuze do placu, kde se zhadaj priznivci chorvatska a priznivci italie. Jeden tabor miluje chorvatsko a nema rad italii a naopak.Tak ja miluju chorvatsko a italii jsem na chut neprisla. Dal k italii psat nic nebudu, dostala bych cocku.Jen jeste napisu, ze chorvatsko je plny italu, ale italie neni plna chorvatu.
![]()
Já zase miluji Itálii a Chorvatsku jsem nepřišla na chuť.
Zakladatelka by měla dát na svůj úsudek. Koupit zájezd a vyrazit. ![]()
@Roxy ivka píše:
Sever Itálie je krásný, když chceš projet města, historii a třeba Toskánské vnitrozemí, ale moře to je většinou hotel vedle hotelu, přeplněné pláže, komerce. Pravou Itálii najdeš, čím dále na jih jedeš. A také o mnoho krásnější pláže.
@Roxy ivka píše:
tak ono je to zas o tom, co kdo preferuje - s maličkými dětmi moc historie nenaobjevuješ, zato dětičky s nadšením ocení „hnusné“ písečně pláže, kde budou hodiny stavět pískové hrady
Pro me je urcite vitezem Italie. Mam procestovany sever, Dolomity vcetne skupiny Brenta na zapad od Trenta, Gardske jezero, cele zapadni pobrezi, Sicilii, vychodni pobrezi ke Garganu a celou radu mest. More neni spinave, jen muze byt zvireny pisek, jidlo je rozhodne lepsi, cela zeme je baby friendly, lide jsou fajn plus miluju jejich rec.