Chorvatsko vs. Itálie

284
8.8.23 12:42

Chorvatsko vs. Itálie

Ahoj,

prosím o srovnání dovolené v Chorvatsku a Itálii. Vždy jsme jezdili pravidelně do Chorvatska, ale rádi bychom letos zkusili Itálii. Nemáme s ní ale žádnou zkušenost a tak bych se ráda zeptala, zda nebudeme zklamaní. Máme dvě malé děti a v Chorvatsku se jim víc líbilo na písečné pláži. Ale slyšela jsem, že Itálie má špinavější moře…
prosím Vás proto o porovnání Itálie s Chorvatskem: moře, pláže, jídlo, ceny.

Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1519
8.8.23 12:49

To nemuzes takhle celoplosne srovnavat. Vzdy zalezi na konkretni oblasti, kam jedes ;) nekde jsou oblazky, nekde pisek. Nekde vstup pozvolny, nekde sesup. Nekde more ciste, nekde spis spinave. Nekde plaze natriskane turistama, nekde je lidi min…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
8.8.23 12:53

To je zas jen dalsi diskuze do placu, kde se zhadaj priznivci chorvatska a priznivci italie. Jeden tabor miluje chorvatsko a nema rad italii a naopak.

Tak ja miluju chorvatsko a italii jsem na chut neprisla. Dal k italii psat nic nebudu, dostala bych cocku. :lol: Jen jeste napisu, ze chorvatsko je plny italu, ale italie neni plna chorvatu. :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.8.23 13:00

Mi se líbí oboje. Itálie i Chorvatsko.
Manžel teď v Itálii od ledna dělal. Ceny jsou tam přijatelné. Normálně si chodil do supermarketu nakupovat svačiny a někde i na večeře po práci. Ale má k ní výhradu. Já za Itálií vidím moře, pláž, výlety. On vidí hlouběji. Strávil tam dýl času no.
A ubytování měl v každé části Itálie solidní. Oni se za prací přemisťovali. Nestalo se, že by někde bydlel v humusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76939
8.8.23 13:06
@Ajinac píše:
Ahoj,

prosím o srovnání dovolené v Chorvatsku a Itálii. Vždy jsme jezdili pravidelně do Chorvatska, ale rádi bychom letos zkusili Itálii. Nemáme s ní ale žádnou zkušenost a tak bych se ráda zeptala, zda nebudeme zklamaní. Máme dvě malé děti a v Chorvatsku se jim víc líbilo na písečné pláži. Ale slyšela jsem, že Itálie má špinavější moře…

Děkuju

ohó, výsledek se nedozvíš, akorát se tu do krve pohádají příznivci Itálie a Chorvatska - já třeba preferuji Itálii, byla jsem tam s dcerou 3×, v Chorvatsku 1× za covidu. Chorvatsko nebylo špatné, ale Itálii miluji,
pro děti je v Itálii pozvolný vstup do vody, písečné pláže všude (v HR jsou asi 4 :mrgreen: ), spousta skluzavek, prolejzaček, houpaček,
Chorvaté jsou nadutí studení čumáci, kteří ti dělají milost, že si u nich můžeš něco koupit, Italové jsou veselí, vstřícní a milují děti

Příspěvek upraven 08.08.23 v 13:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
8.8.23 13:08

Mě se na Italii líbí to, jak se chovají k dětem a jsou k nim velmi tolerantní a i s nima moc mile komunikují a já jsem tam hrozně v klidu v každý restauraci nebo kavárně. Jinak pláže, mám radši na Jihu, v Rimini to je sice blízko, ale je to tam narvané. Na jihu bylo čisté moře, ale u přílivu byly zelené řasy, je tam super písek, oproti chorvatsku. Tam mám zkušenost jen s takovým kamenito písečným povrchem nebo oblázky. V Chorvatsku jsem viděla dost ježků, v Itošce minimum.
Obě země jsou v globálu fajn, mám lehčí preference k Italii, ale ve finále u nás vždy vyhrajou Arabské země.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
8.8.23 13:12

Za mě Chorvatsko vs sever Itálie (myslím pobyt u moře, ne města), vítězí Chorvatsko s krásnou přírodou. Chorvatsko vs jižní Itálie, Sicílie nebo Sardínie, pro mě jednoznačně Itálie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76939
8.8.23 13:18

@Ajinac jo ještě - v Itálii není špinavější moře, ale je tam zvířený ten písek ze dna, proto se zdá vizuelně šponavější,
jídlo mají kvalitní tam i tam, ceny jsou o něco málo vyšší tam i tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
8.8.23 13:19
@Ajinac píše:
Ahoj,

Děkuju

Jídlo je uplně někde jinde. Ne, že by se nedalo v chorvatsku dobře najíst, ale v Itálii je to na každém kroku. To samé kafe i z blbého stánku, zmrzliny. Ceny už ted v Itálii nižší. Ale to moře… sever Itálie je prostě jedním slovem hnusný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15903
8.8.23 13:49

Za mě Itálie. Mj. se mi to potvrdilo, když jsme část dovolené trávili v Itálii a pak přejeli do Chorvatska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
8.8.23 13:56

Sever Itálie je krásný, když chceš projet města, historii a třeba Toskánské vnitrozemí, ale moře to je většinou hotel vedle hotelu, přeplněné pláže, komerce. Pravou Itálii najdeš, čím dále na jih jedeš. A také o mnoho krásnější pláže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
8.8.23 13:59
@DandátkoP píše:
To je zas jen dalsi diskuze do placu, kde se zhadaj priznivci chorvatska a priznivci italie. Jeden tabor miluje chorvatsko a nema rad italii a naopak.Tak ja miluju chorvatsko a italii jsem na chut neprisla. Dal k italii psat nic nebudu, dostala bych cocku. :lol: Jen jeste napisu, ze chorvatsko je plny italu, ale italie neni plna chorvatu. :lol: :mavam:

Já zase miluji Itálii a Chorvatsku jsem nepřišla na chuť.

Zakladatelka by měla dát na svůj úsudek. Koupit zájezd a vyrazit. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
8.8.23 14:01
@Roxy ivka píše:
Sever Itálie je krásný, když chceš projet města, historii a třeba Toskánské vnitrozemí, ale moře to je většinou hotel vedle hotelu, přeplněné pláže, komerce. Pravou Itálii najdeš, čím dále na jih jedeš. A také o mnoho krásnější pláže.
:palec:
Moje zkušenost. Jih je moc krásný. Kalábrie i Kampánie. :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76939
8.8.23 14:07
@Roxy ivka píše:
Sever Itálie je krásný, když chceš projet města, historii a třeba Toskánské vnitrozemí, ale moře to je většinou hotel vedle hotelu, přeplněné pláže, komerce. Pravou Itálii najdeš, čím dále na jih jedeš. A také o mnoho krásnější pláže.

tak ono je to zas o tom, co kdo preferuje - s maličkými dětmi moc historie nenaobjevuješ, zato dětičky s nadšením ocení „hnusné“ písečně pláže, kde budou hodiny stavět pískové hrady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
8.8.23 14:09

Pro me je urcite vitezem Italie. Mam procestovany sever, Dolomity vcetne skupiny Brenta na zapad od Trenta, Gardske jezero, cele zapadni pobrezi, Sicilii, vychodni pobrezi ke Garganu a celou radu mest. More neni spinave, jen muze byt zvireny pisek, jidlo je rozhodne lepsi, cela zeme je baby friendly, lide jsou fajn plus miluju jejich rec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný