Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Chtěla bych se zeptat, chováte někdo potkánky? já momentálně poprvé pářím samičku s mým samcem. Jsou tam spolu už zítra týden, nechám je spolu 10 dní, jak se uvádí všude. ALE. Přijmou mi je pak ostatní do skupiny zpět? a co po těch 10 dnech? Mám je vrátit ke svým skupinám, nebo je mám nechat pospolu, nebo samičku samotnou - nebude se trápit?! ![]()
Zkus se poradit na http://www.potkani-forum.cz/
Jsou tam bezva lidi, co potkanům rozumí.
Sama jsem teda potkany měla, ale jen jako mazlíčky, nemnožila jsem, takže toto fakt netuším.
To se rozmnozi mezi sebou hned. Nijak bych je neoddelovala. Hadum je jedno jestli se krizi otec s dcerou a pod…
@MiskaKosa já je nemám pro hady! a navíc jsi nepochopila moji otázku - momentálně mám spolu samičku a samečka, chci vědět, zda je mám vrátit k původní skupince - holku k holkám, kluka ke klukům, nebo je nechat po hromadě než ona porodí - pár dní před porodem ho oddělat, nebo ho oddělat hned po ukončení 10 dnů a JI tam nechat samotnou ještě dalších min, 10 dní, aby si v klidu porodila - může strádat, když bude sama. BOJIM SE, aby je přijali zase zpět do skupiny, až bude mít odrodíno a on „oplodněno“.. Rozumíme si? ![]()
Samce odděl, mohl by pak mimina sežrat, samici nech s miminy samotnou a až odrostou vrat ji zpět ke skupině. Někdo nechává samice pohromadě ale ta co má zrovna mladý pak nemá klid který potřebuje.
Tedy alespoň u mě a u známích který chovaly to tak chodilo.
@Janulena píše:
@MiskaKosa já je nemám pro hady! a navíc jsi nepochopila moji otázku - momentálně mám spolu samičku a samečka, chci vědět, zda je mám vrátit k původní skupince - holku k holkám, kluka ke klukům, nebo je nechat po hromadě než ona porodí - pár dní před porodem ho oddělat, nebo ho oddělat hned po ukončení 10 dnů a JI tam nechat samotnou ještě dalších min, 10 dní, aby si v klidu porodila - může strádat, když bude sama. BOJIM SE, aby je přijali zase zpět do skupiny, až bude mít odrodíno a on „oplodněno“.. Rozumíme si?
Vrátila bych je oba
Kamarádka má taky potkany, ty bezsrstý a nikdy je nedává zvlášť.
@Nepř. muv píše:
Samce odděl, mohl by pak mimina sežrat, samici nech s miminy samotnou a až odrostou vrat ji zpět ke skupině. Někdo nechává samice pohromadě ale ta co má zrovna mladý pak nemá klid který potřebuje.
Tedy alespoň u mě a u známích který chovaly to tak chodilo.
děkuju! ![]()