Chová se Ikea eticky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
75646
28.11.17 12:57

@Pavel17 K věci - jsem s tím úplně v pohodě, ta kuchyň od nich nemá chybu! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
28.11.17 13:07

@Pavel17 No, primárně mi vaše jednání přijde velmi neetické. Projekt o IKEA by měl obsahovat i spoustu jiných informací a ne jen ty, na které dáváte předem odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75646
28.11.17 13:08
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21285
28.11.17 13:17

Myslim si, ze ten vas projekt je silne neeticky, kdyz podbizi respondenta dopredu k urcite odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
28.11.17 13:18
@Pavel17 píše:
Dobrý den, zpracováváme školní projekt o společnosti Ikea a chtěli bychom se zeptat na následující otázky:
Víte, že má Ikea své sídlo v Nizozemsku (daňový ráj), čímž se i dobře dokáže vyhýbat placení daní v zemích, kde působí?
Věděli jste, že společnost Ikea v minulosti byla obviněna v kauze daňových úniků? (Firma údajně v uplynulých šesti letech (do 2016) připravila daňové úřady v Evropské unii o minimálně miliardu eur - 27 miliard korun.)
Přijde Vám tento postup neetický?
Budeme rádi za Vaše reakce.

Ceska Ikea ma sidlo v CR, a tady plati dane. Obdobne to ma jiste se vsemi lokalnimi pobockami. Ikea se, pokud vim, snazi vyuzivat lokalni vyrobce, a ti svuj zisk zdanuji, predokladam, taky doma.

Materska Ikea jiste poskytuje sluzby svym dcerinym spolecnostem, za ktere si nechava platit, takze pokud mluvis o nejakem odlivu penez z ceska, bylo by hodno specifikovat, proc je podle tebe odliv nadmerny az podezrely. Jelikoz ale i tato fakturace podleha auditu, nejsem si jista, ze tam dochazi k danovym unikum… Ty ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
28.11.17 14:20
@Nikola63 píše:
No, chtela jsem si obednat dva hrnicky a nechat poslat postou a hrnicky v hodnote 58 kc + postovne nebo za ochotu jejich sluzby 600,– tak jsem se zacala smat, zda si ten obchod dela srandu, ( ne, nedela) tak jsem si rekla, ze si to necham teda rezervovat na prodejne za jejich sluzby rezervace + 300,– tak uz tam v zivote nejdu. Tak drahe sluzby jsem jeste nevidela a milionar nejsem, abych to vzala. :lol:

Tak to je fakt vtipný :jazyk: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
28.11.17 14:27

@Pavel17 Nechová, je to jen habaďůra na lidi aby ty nepotřebné krámy pořád kupovali. Nedávno jsem o tom psala příspěcek na fcb, IKEA otevřela před několika lety OBŘÍ fabriku kde vyrábí rámečky pod. v těsné blízkosti Bělověžského pralesa. A odkud si myslíte že asi tak to dřevo berou, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
28.11.17 14:27

@Nikola63 Nicméně- je dobře, že jste si to mohla zjistit dopředu a vybrat si. IKEA je nábytkářský byznis a je celkem logické, že se jí takovéto malé nákupy nemohou rentovat. Kdybyste si objednala 1 balení baterií AAA- skoro kdekoli- také za „poštovné“ můžete zaplatit X násobek ceny zboží.
Věřím, že se na emimi dokážete s někým domluvit, že vám ty 2 hrnečky koupí a pošle…
Krom toho- těch 600 je za: Zboží dovezeme a vyneseme na vámi určené místo.
A těch 300 je za Klikni a vyzvedni- váš nákup někdo zkompletuje a připraví k odběru- nemusíte trávit čas v obchoďáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75646
28.11.17 15:52
@Barush píše:
@Pavel17 Nechová, je to jen habaďůra na lidi aby ty nepotřebné krámy pořád kupovali. Nedávno jsem o tom psala příspěcek na fcb, IKEA otevřela před několika lety OBŘÍ fabriku kde vyrábí rámečky pod. v těsné blízkosti Bělověžského pralesa. A odkud si myslíte že asi tak to dřevo berou, že?

Určitě v chráněné krajinné oblasti, kde jinde? :nevim: :jazyk:
Vždycky po setmění tam naběhnou s pileckama a už to pidlaji. :mrgreen:
Evidentně jsi poobedvala vtipné kaše. :pankac: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
28.11.17 16:08

@sirikit sorry jako, ale evidentne o tom vis houbelec. Oni drevo odkupuji od tech co tam tezi. Leckdy na cerno. Znam nektere lidi osobne. Jak nekdo muze byt tak naivni… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
28.11.17 16:14
@Nikola63 píše:
Pres internet kupuji dosti casto a obvykle je to kolem 60,– kc a to se mi vyplati, nez nekam jet a utracet za benzin nebo dokonce si platit jizdenku do busu. A i mobelix apod. Obchodu jsem jiz obednavala a muj nakup nikdy nepresahla 300 i s postovnym :-). Nabytek( kuchynskou linku, postele, stoly skrine…) nekupuju, mam sikovneho Manzela, ktery vse vyrobil sam a dost lidi to zavidi. Prece jen to je kvalitnejsi, nez z ikei :D :lol: :D takze asi tak, radeji si obednam baterky z lidlu nez z ikei, vyplati se mi to vic :-)
SNAD nikoho neurazim tim co pisi.

My v Ikei celkem často nakupujeme, ale ty jejich další služby jsou kolikrát šílený :-)) posledně jsme zvažovali i jejich dovoz u nábytku a když nám to všechno sečetli, vyšlo by nás to o cca 2tis. navíc. Tak jsme vedle v Bauhausu/Hornbachu (se mi to plete :-)) půjčili za 300kč dodávku a jelo se :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75646
28.11.17 16:23
@Barush píše:
@sirikit sorry jako, ale evidentne o tom vis houbelec. Oni drevo odkupuji od tech co tam tezi. Leckdy na cerno. Znam nektere lidi osobne. Jak nekdo muze byt tak naivni… :zed:

Jasně. Nadnárodní, ostře sledovaná společnost odkupuje material pro svoji obří výrobu rámečku od Tvých známých, co načerno těží zcela nepovsimnuti dozorčími orgány dřevo v Belovezskem pralese. :pankac: :pankac:
Tvá poslední dodávka psychotropních látek byla zjevně kvalitnější, než obvykle. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
28.11.17 16:24

@Pavel17
Pavle je Vám 17?

jestli ano, prozradím Vám sladké tajemství

ti bohatí, skutečně bohatí, ti daně neplatí, kdyby šlo jen o IKEu

někteří dokonce umí důvtipně obrat své spoluobčany a sami si přidělit hojné dotace z jejich daní

a další dokonce s tímto vyhrávají volby… 8o…a zlbnou spoluobčany natolik že dotační krádeže občané považují za dobrou věc

takovej je život

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.11.17 16:30
@sirikit píše:
Určitě v chráněné krajinné oblasti, kde jinde? :nevim: :jazyk:
Vždycky po setmění tam naběhnou s pileckama a už to pidlaji. :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75646
28.11.17 16:46
@Bábrdl píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Se nesměj!! :cert:
Proč myslíš, že si Evropa tak vytrvale drží zimní a letní čas? :nevim:
Aby se černým tezarum prodloužila pracovní doba přeci, teď ve špičce před Vánocemi. :pankac:
Určitě tam pod rouškou temnoty občas fiknou i nějaký ten vánoční stromek, u takto bezskrupulozni společnosti mě nemůže nic překvapit. :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný