Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Pavel17 K věci - jsem s tím úplně v pohodě, ta kuchyň od nich nemá chybu! ![]()
@Pavel17 No, primárně mi vaše jednání přijde velmi neetické. Projekt o IKEA by měl obsahovat i spoustu jiných informací a ne jen ty, na které dáváte předem odpovědi.
Myslim si, ze ten vas projekt je silne neeticky, kdyz podbizi respondenta dopredu k urcite odpovedi
@Pavel17 píše:
Dobrý den, zpracováváme školní projekt o společnosti Ikea a chtěli bychom se zeptat na následující otázky:
Víte, že má Ikea své sídlo v Nizozemsku (daňový ráj), čímž se i dobře dokáže vyhýbat placení daní v zemích, kde působí?
Věděli jste, že společnost Ikea v minulosti byla obviněna v kauze daňových úniků? (Firma údajně v uplynulých šesti letech (do 2016) připravila daňové úřady v Evropské unii o minimálně miliardu eur - 27 miliard korun.)
Přijde Vám tento postup neetický?
Budeme rádi za Vaše reakce.
Ceska Ikea ma sidlo v CR, a tady plati dane. Obdobne to ma jiste se vsemi lokalnimi pobockami. Ikea se, pokud vim, snazi vyuzivat lokalni vyrobce, a ti svuj zisk zdanuji, predokladam, taky doma.
Materska Ikea jiste poskytuje sluzby svym dcerinym spolecnostem, za ktere si nechava platit, takze pokud mluvis o nejakem odlivu penez z ceska, bylo by hodno specifikovat, proc je podle tebe odliv nadmerny az podezrely. Jelikoz ale i tato fakturace podleha auditu, nejsem si jista, ze tam dochazi k danovym unikum… Ty ano?
@Nikola63 píše:
No, chtela jsem si obednat dva hrnicky a nechat poslat postou a hrnicky v hodnote 58 kc + postovne nebo za ochotu jejich sluzby 600,– tak jsem se zacala smat, zda si ten obchod dela srandu, ( ne, nedela) tak jsem si rekla, ze si to necham teda rezervovat na prodejne za jejich sluzby rezervace + 300,– tak uz tam v zivote nejdu. Tak drahe sluzby jsem jeste nevidela a milionar nejsem, abych to vzala.
Tak to je fakt vtipný
![]()
@Pavel17 Nechová, je to jen habaďůra na lidi aby ty nepotřebné krámy pořád kupovali. Nedávno jsem o tom psala příspěcek na fcb, IKEA otevřela před několika lety OBŘÍ fabriku kde vyrábí rámečky pod. v těsné blízkosti Bělověžského pralesa. A odkud si myslíte že asi tak to dřevo berou, že?
@Nikola63 Nicméně- je dobře, že jste si to mohla zjistit dopředu a vybrat si. IKEA je nábytkářský byznis a je celkem logické, že se jí takovéto malé nákupy nemohou rentovat. Kdybyste si objednala 1 balení baterií AAA- skoro kdekoli- také za „poštovné“ můžete zaplatit X násobek ceny zboží.
Věřím, že se na emimi dokážete s někým domluvit, že vám ty 2 hrnečky koupí a pošle…
Krom toho- těch 600 je za: Zboží dovezeme a vyneseme na vámi určené místo.
A těch 300 je za Klikni a vyzvedni- váš nákup někdo zkompletuje a připraví k odběru- nemusíte trávit čas v obchoďáku.
@Barush píše:
@Pavel17 Nechová, je to jen habaďůra na lidi aby ty nepotřebné krámy pořád kupovali. Nedávno jsem o tom psala příspěcek na fcb, IKEA otevřela před několika lety OBŘÍ fabriku kde vyrábí rámečky pod. v těsné blízkosti Bělověžského pralesa. A odkud si myslíte že asi tak to dřevo berou, že?
Určitě v chráněné krajinné oblasti, kde jinde?
![]()
Vždycky po setmění tam naběhnou s pileckama a už to pidlaji. ![]()
Evidentně jsi poobedvala vtipné kaše.
![]()
@sirikit sorry jako, ale evidentne o tom vis houbelec. Oni drevo odkupuji od tech co tam tezi. Leckdy na cerno. Znam nektere lidi osobne. Jak nekdo muze byt tak naivni… ![]()
@Nikola63 píše:
Pres internet kupuji dosti casto a obvykle je to kolem 60,– kc a to se mi vyplati, nez nekam jet a utracet za benzin nebo dokonce si platit jizdenku do busu. A i mobelix apod. Obchodu jsem jiz obednavala a muj nakup nikdy nepresahla 300 i s postovnym. Nabytek( kuchynskou linku, postele, stoly skrine…) nekupuju, mam sikovneho Manzela, ktery vse vyrobil sam a dost lidi to zavidi. Prece jen to je kvalitnejsi, nez z ikei
![]()
![]()
takze asi tak, radeji si obednam baterky z lidlu nez z ikei, vyplati se mi to vic
SNAD nikoho neurazim tim co pisi.
My v Ikei celkem často nakupujeme, ale ty jejich další služby jsou kolikrát šílený
posledně jsme zvažovali i jejich dovoz u nábytku a když nám to všechno sečetli, vyšlo by nás to o cca 2tis. navíc. Tak jsme vedle v Bauhausu/Hornbachu (se mi to plete
půjčili za 300kč dodávku a jelo se ![]()
@Barush píše:
@sirikit sorry jako, ale evidentne o tom vis houbelec. Oni drevo odkupuji od tech co tam tezi. Leckdy na cerno. Znam nektere lidi osobne. Jak nekdo muze byt tak naivni…
Jasně. Nadnárodní, ostře sledovaná společnost odkupuje material pro svoji obří výrobu rámečku od Tvých známých, co načerno těží zcela nepovsimnuti dozorčími orgány dřevo v Belovezskem pralese.
![]()
Tvá poslední dodávka psychotropních látek byla zjevně kvalitnější, než obvykle. ![]()
@Pavel17
Pavle je Vám 17?
jestli ano, prozradím Vám sladké tajemství
ti bohatí, skutečně bohatí, ti daně neplatí, kdyby šlo jen o IKEu
někteří dokonce umí důvtipně obrat své spoluobčany a sami si přidělit hojné dotace z jejich daní
a další dokonce s tímto vyhrávají volby…
…a zlbnou spoluobčany natolik že dotační krádeže občané považují za dobrou věc
takovej je život
@sirikit píše:
Určitě v chráněné krajinné oblasti, kde jinde?![]()
Vždycky po setmění tam naběhnou s pileckama a už to pidlaji.
@Bábrdl píše:![]()
![]()
![]()
![]()
Se nesměj!! ![]()
Proč myslíš, že si Evropa tak vytrvale drží zimní a letní čas? ![]()
Aby se černým tezarum prodloužila pracovní doba přeci, teď ve špičce před Vánocemi. ![]()
Určitě tam pod rouškou temnoty občas fiknou i nějaký ten vánoční stromek, u takto bezskrupulozni společnosti mě nemůže nic překvapit.
![]()