Chová se Ikea eticky?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1805
28.11.17 17:01

Bavím se :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Neměla by se Ikea rovnou zakázat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
28.11.17 17:31

@Nikola63 @Keyllah Já netvrdím, že tyhle služby jsou za hubičku. Ani mě ta cena smysl nedává, ale já to mám cca. 20 min. pěšky…
IKEA má e-shop velmi krátce a rozhodně nechtějí jít tohle cestou. Oni potřebují natáhnout lidi k sobě, protože pak člověka udrží v obchoďáku docela dlouho. Jejich systém cestiček je „boží“, ale to není nic neobvyklého. Co jsem chtěl napsat je, že tyhle ceny služeb zákazník vidí celkem brzy a může se svobodně rozhodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
29.11.17 11:43

@sirikit heles, za a) vytvaris si domnenky - znami nejsou ti tezari, ale zamestnanci IKEA b) k tezbe v belovezskem pralese casto dochazi se svolenim statu, kde vladne korupce jak krava a je opravdu snadne urednika podplatit kor pro IKEU c) tva komunikace je znacne agresivni (zesmesnovani, bagatelizace) takze uz na tebe nehodlam reagovat d) opravdu se nedivim jak to na tom svete vypada, kdyz je vetsina lidi informacne omezena jako ty, nebo spis zmanipulovana komercimi medii a zformovana jednostrannym zarucene pravdivym pohledem na svet :pankac: :mavam: no jo no, mafra a jeji ovecky… :lol: mozna to neprehanej s alkoholem a bude lepe :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75517
29.11.17 11:51

@Barush 7 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Právě naopak, s alkoholem se realita jeví ještě mnohem ruzovejsi! :pankac:
Neblbni, prosimTe. Proti nesvarum tohoto světa se vážně nebojuje výkřiky na diskusních fórech, věř mi.
Ale člověk si hned připadá takový důležitější a informovanejsi..,to zase chápu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
29.11.17 12:00

No ale ono to právě většinou není tak růžové jak se to lidem ukazuje. Byla tu položená otazka zda se chová IKEA eticky, dle mých informacích fakt nechová a proto jsem odpověděla. Nepotřebuju bojovat výkřiky. Ale tyhle omáčky kolem mě moc neberou, jen zbytečné dohady, napadání, obhajováni pořád dokola… Ale koho to opravdu zajímá jistě si sám zjistí víc. :andel: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
29.11.17 12:01

Mně záleží na kvalitě zboží a že se tam dobře nakupuje a jinak je mi jedno, co dělají. Dneska se každá firma snaží ulívat peníze a kdo ví, co všechno se kde děje. To bych nemohla ani u nás do večerky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75517
29.11.17 12:03

@Barush A ještě obecně k dodávkám materiálu pro takto obrovské firmy.
IKEA určitě nemá zapotřebí podplacet kohokoli, aby si mohla vytěžit kus CHKO, ale prave naopak manazeri techto velkých firem jsou uplaceni dodavateli, aby došlo k podepsani kontraktu.
Protože se jedná o dlouhodobý lukrativní zdroj příjmů.
Navíc na rozdíl od Tebe vidím do zpracování dřeva. Zase: nefunguje to tak, že se v lese urizne strom, šup s nim do mašiny a už se sypou rámečky.
Od pralesa k rámečku vede opravdu dlouhá cesta přes několik mezistupnu, takže když sem lehce pubertální zkratkou nahodis Belovezsky prales + drevovyroba hned vedle = ekologický skandál, nedokážu na to reagovat jinak, než pobavenou ironií. Protože vzít tuhle zkratku vážně může opravdu jen člověk s velmi zjednodušeným viděním světa.
Co navrhujes?
Zrušit velké firmy a ponechat výrobu jen v rukou malovyrobcu, kterým už se do toho lesa načerno fakt vyplatí zajet a kontrolují se mnohem komplikovaneji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný