Chová tady někdo činčily?

440
21.10.13 10:24

chová tady někdo cincili

Ahoj potřebovala bych poradit mám doma asi 6leteho cincalaka chtěla bych mu pořídit kamaráda/u ale bojím se zda by mu/ji něco neudělal máte s tim někdo zkušenosti? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3158
21.10.13 10:29

Segra chova a taky takhle poridila po delsi dobe kamarada a dobry :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
21.10.13 10:30

Ahoj, já dělávala kdysi v Pet Center, a co si pamatuji, tak snad neměli činčiláci problém. Ale ubykace musí být dostatečně velká a mít dost schovávaček, aby si to mohli ošéfovat kdo kam patří a měl své místo. A pak záleží na povaze. Problém by asi byl, když by jsi měla dva samce a dala tam jednu samici, to by byl asi průsvih - servali by se o ni… A nebo je pak dobré mít menší druhou ubykaci/klec a postavit ji nejdříve ke kleci toho prvního. A jestli se jen očuchaj přes klec tak by to mělo být OK. Když by byly horší reakce, tak by se mohli servat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
21.10.13 10:31

Ale činčiláci bývaj bezproblémové. Když jsm ek jednomu jedinci dali další činčilu, bylo to v poho :-) asi bych se úplně nebála ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
21.10.13 10:38

No máme klec nebo spíše skříň na zakázku má tam toho dost a všelijaké schovávácky nechci je na chov ale jen aby nebyl sam klec je dost velká a ještě ho pouštome ven aby si pořádně protáhl nožky máme jorka a jak k němu přijde cincilak se postaví na zadní začne prskat :-D tak právě nevím jestli snese druhého :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
21.10.13 10:43

Tak pes a činčila je rozdíl :D V yorkovi uvidí nebezpečí. Já bych to zkusila, většinou sčim jse se setkala byly činčily dvě :-) ;-) Sice se třeba trochu prohnali, nebo si nějak ujasnili kdo je tam šéf a bylo to pak dobré :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
21.10.13 10:50

Ja vím ze je to rozdíl i když sou velikostí skoro stejní no údidime ještě budu uvažovat zda pořídit samečka nebo samičku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
21.10.13 11:34

V pohodě. Já koupila samičku.. za 3 měsíce k ní jsem koupila kluka.. samička naháněla a obtěžovala kluka, tak jsme si mysleli, že je teda samička sameček a ona nás před měsícem ráno vyvedla z omylu, když porodila činčilátko. :lol: A jsou uplně v pohodě. Jeden byl ty tři měsíce takový smutný. Ve dvou je to větší sranda. :) A teď ve třech ještě větší. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
21.10.13 11:35
@dajka.11 píše:
Ja vím ze je to rozdíl i když sou velikostí skoro stejní no údidime ještě budu uvažovat zda pořídit samečka nebo samičku

Kdyby samičku tak pozor, aby nebyla moc mladá. Kup spíš starší, u které by nevadilo případné oplodnění, protože třeba naši na to skočili asi 10 sekund po vpuštění do klece. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
21.10.13 12:08

No pěkně :lol: tak ti to vzali teda hopem kde sou ty časy kdy sem měla taky tolik alenu ještě abych jim nezávidela :lol: no nic dostane k sobě kluka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
25.2.14 13:17

Ahoj, chová tady někdo činčily? Jaké máte zkušenosti? Jak si činčilu ochočit atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
25.2.14 13:20

@Jana.49 Jo, chová. Mám dvě. Nejstarší bude letos 11 let. Co konkrétně chceš vědět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
25.2.14 13:30

Chtěla jsem se zeptat jak dlouho mám dodržovat karanténu? A jak si činčilu ochočit? Náš činčilák nechce moc vylízat z klece a jen kouše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
25.2.14 14:02

@Jana.49 Jak je starej? máte jenom jeho nebo i jiný činčily? Jak dlouho ho máte?

Jestli máte jenom jeho, na nějakou karanténu bych se vyprdla. O tý se mluví, pokud dáváš cizí činčilu k původním. Ochočuje se postupně, zpočátku ho vůbec nepouštěj ven. Musíte na to jít přes pamlsky - otevřít klec a nabízet mu pamlsek (lísteček pampelišky, křížalu, výjimečně oříšek nebo rozinku. Až si zvykne na ruku, můžeš ho začít hladit, sem tam podrbat, pak i vzít do ruky. A pak začít pouštět. Odkud ho máte, že se bojí a není ochočený?

Já měla vyjevenou a divokou činčilu tu úplně první, dnes 10letou. Kupovala jsem ji od chovatele, co je měl spíš na kůže a prděl na ně. Na tu se stačilo jen podívat v kleci a lítala jako blázen sem a tam jak se bála. No a po půl roce, možná ani ne, se mnou chrněla v posteli a i dnes se ke mě ráda schoulí a nechá se drbat. Chce to pomalu, chvilku to trvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
25.2.14 14:35

Je jí asi 3 měsíce, mam jí od 8 února od chovatele. Jako činčila je sám, ale máme ještě zakr. králíčka, tak ady se králík něčím nenakazil a nedej bože malá dcerka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný