Problémy se psem

Anonymní
18.10.13 21:01

Problémy se psem

Prosím o zachování anonymity, chodí sem manžel a nechci aby to četl, akorát bychom se znovu pohádali, on to nijak řešit nechce. Děkuji :kytka:

Jde o Havanského psíka, v září jí bylo 9 let. Manžel se svojí bývalou přítelkyní si psa pořídili, nějak moc se o něj nestarali. Manžel byl týden doma, týden v práci. Co byl doma, psovi se věnoval. Jenže jeho ex se mu nevěnovala vůbec. Pak se rozešli a přišla jsem já.
Situace byla taková, že pes spal s námi v posteli, při jídle nám div nevleze do talíře, může na sedačku, na křeslo. Krade jídlo z konferenčního stolu. Vyhrabává z koše věci, občas pokaká celý obývák.
Já otěhotněla a odnaučovala jsem spát v posteli, to se mi podařilo, dala jsem pelech vedle naší postele a spí tam. Jenže přes den tam potají leze a válí se tam, otírá o všechno, občas vyrabuje koš a donese to do postele, ovšem vždy něco, co nadělá co nejvíc bordelu. Dokonce se párkrát nám do postele poblil. U stolu je to furt stejný, mě to vytáčí do nepříčetnosti, stojí pode mnou a div mi to nesežere, manžel je v klidu a občas mu něco hodí. Já kvůli tomu nechci jíst společně u stolu, protože mi to vadí a pak vznikají hádky, že nejíme společně. Na sedačku leze stále, často vyhází celej koš a sežere tam kdeco, kdykoliv dám malému na zem deku, okamžitě tam vleze pes. Když mu dám na zadek za vyrabování koše nebo za něco co prostě nesmí, začne na mě vrčet. Manžel to odůvodňuje tak, že celý život to tak měl. Já to chápu, ale ten pes si nemůže dělat co chce a s*át nám na hlavu :nevim: Na povely „k noze“ „nesmíš“ „sedni“ lehni" - nic neumí. Prosím poraďte jak to alespoň trochu napravit, vím že už je pozdě, ale tak se žít prostě nedá. Pes dělá očividně naschvály -jdu jen na 5 minut do obchodu, přijdu a vyházenej koš, roztrhané pokakané plenky všude- pes vyjde z kuchyně, koukne na mě a lehne si tam aby na mě viděl, prostě nezájem. Předem mockrát děkuju…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
18.10.13 21:03

Manzel z toho popisu nepozna, ze jsi to ty?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.13 21:04

@ncc1701 Není tam uvedené vše. Docela se za to i stydím, jinak bych to možná dala pod svým nickem :nevim: Děkuju za pochopení…

• Citovat
  • Upravit
Peťulka2608
18.10.13 21:05
@ncc1701 píše:
Manzel z toho popisu nepozna, ze jsi to ty?

přesně to mě napadlo. Dneska se tady samé téma se psy.. :lol:

• Citovat
  • Upravit
21848
18.10.13 21:07
@Anonymní píše:
@ncc1701 Není tam uvedené vše. Docela se za to i stydím, jinak bych to možná dala pod svým nickem :nevim: Děkuju za pochopení…

V první řadě asi znedostupnit věci, kt. nechceš, aby dělala.. tzn. zavírat do ložnice, aby nešla do postele, posr…plíny rovnou házet do koše/popelnice, odpadkáč zavřít do skříňky, jestli to jde… A jinak být striktní a odnaučovat postupně, chválit… Ale to musí chtít oba, ne jen ty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
18.10.13 21:07

Pozdě není, není pravda, že „Starého psa novým kouskům nenaučíš“ Ale nejdřív bych zpracovala manžela. Protože pokud nastavíš pravidla a on je bude porušovat, nic z převýchovy nebude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.13 21:11

@Seizdra Ložnici se snažím zavírat jak to jde, ale spí mi tam dítě a nemáme chůvičky, nechávám je pootevřený. Dala jsem jí momentálně i pelech do obýváku, aby neměla důvod chodit do ložnice. Plenky nemůžu pokaždé vyhodit do popelnice. Skříňku na koš nemáme. Když jedeme pryč, koš dáváme na linku, ale jakmile na to zapomeneme, tak je koš vyházenej, občas převrácenej, teď dokonce praskla víko.

@Reinka Když o tom mluvím s manželem, on mi řekne „Když Ti to vadí, tak jí to odnauč“. Ale co já sama s tím nadělám když mě má u zádele a vrčí na mě? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
30556
18.10.13 21:13

Tak moje dvě potvory taky ví, že do postele/na gauč/do koše nesmí, přede mnou to neudělají, ale jak jsem pryč, tak tam jsou - mrchy :mrgreen:
ale koš dávám na chodbu, do ložnice zavírám a je klid…tihle mrňaví potvoráci jsou většinou takoví…a to ty moje sedni, lehni, zůstaň poslechnou, takže jako nevychovaný nejsou bych řekla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
18.10.13 21:14
@Anonymní píše:
@Seizdra Ložnici se snažím zavírat jak to jde, ale spí mi tam dítě a nemáme chůvičky, nechávám je pootevřený. Dala jsem jí momentálně i pelech do obýváku, aby neměla důvod chodit do ložnice. Plenky nemůžu pokaždé vyhodit do popelnice. Skříňku na koš nemáme. Když jedeme pryč, koš dáváme na linku, ale jakmile na to zapomeneme, tak je koš vyházenej, občas převrácenej, teď dokonce praskla víko.@Reinka Když o tom mluvím s manželem, on mi řekne „Když Ti to vadí, tak jí to odnauč“. Ale co já sama s tím nadělám když mě má u zádele a vrčí na mě? :nevim:

Pokud by tam chdoila, pořídila bych radši chůvky. Každopádně v první řadě je fakt potřeba se na pravidlech domluvit s chlapem, ale z tvýho popisu má psa na salámu a je mu jedno, že ti akorát přidělává práci… Já mám doma něco podobnýho, chlap taky povoluje a já zakazuju (myslím psovi), ale teda fakt jen výjimečně, že třeba dá jídlo z talířku, ale tohle kdyby dělal, tak ho asi zašlápnu jak hada :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.13 21:21

@catherine100 To tahle právě neumí vůbec nic :,(

@Seizdra Ono když je manžel skoro pořád v práci, já přijdu z nákupu, těžký tašky v ruce, hladový mimino v ruce, otevřu dveře a tam rozházenej koš, z koše roztrhaný plenky, po*ranej nebo poblitej koberec tak mám chuť brečet. :nevim: Mužskej právě taky občas u toho stolu něco dá a pak já ani nemůžu jíst, jak mě pes hypnotizuje. To samé jak mu dává kousek masa, odskočím si na wc, na stole oběd a pes po tom skočí, sežere a jako by se nechumelilo. Už toho mám pokrk…

• Citovat
  • Upravit
26833
18.10.13 21:23
@Anonymní píše:
@Seizdra Ložnici se snažím zavírat jak to jde, ale spí mi tam dítě a nemáme chůvičky, nechávám je pootevřený. Dala jsem jí momentálně i pelech do obýváku, aby neměla důvod chodit do ložnice. Plenky nemůžu pokaždé vyhodit do popelnice. Skříňku na koš nemáme. Když jedeme pryč, koš dáváme na linku, ale jakmile na to zapomeneme, tak je koš vyházenej, občas převrácenej, teď dokonce praskla víko.@Reinka Když o tom mluvím s manželem, on mi řekne „Když Ti to vadí, tak jí to odnauč“. Ale co já sama s tím nadělám když mě má u zádele a vrčí na mě? :nevim:

Když by na mě zavrčel, čapla bych ho za kůži za krkem a pořádně vycupovala, moje čuba se snažila hodně o dominanci už jako štěně, nekompromisně šla na záda a já nad ní, aby viděla, kde má svoje místo. Taky to s ní byl docela boj. Blbý je, že chlapovi je to u zadku, no :? Můžeš zkusit nastavit mantinely, naučit povel „nesmíš“ nebo „fuj“, když neposlechne, nemlátil bych - to většinou moc efekt nemá, vycupovala bych za tu kůži, nebo našla jinej fígl, pes není blbej, jen vychcanej :mrgreen: A rozhodně na něj nesmíš pořád jen se zlou, chodíš s ním ven? Hrajete si spolu?? Nejdřív musí pochopit, že si ve smečce nad ním ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.13 21:26

@Reinka Když já se ho chytit bojím, asi to ze mě vycítí, když jí plácnu a ona začne vrčet, já se klidím. Sice nekouše, ale co kdyby? Nebo kdyby vystartovala do dítěti…Ven chodíme, v těhotenství jsme si hrály snad 4-5 hodin denně. Teď je to míň, ale hrajeme si, hodně si s ní hraje i muž.

• Citovat
  • Upravit
26833
18.10.13 21:30
@Anonymní píše:
@Reinka Když já se ho chytit bojím, asi to ze mě vycítí, když jí plácnu a ona začne vrčet, já se klidím. Sice nekouše, ale co kdyby? Nebo kdyby vystartovala do dítěti…Ven chodíme, v těhotenství jsme si hrály snad 4-5 hodin denně. Teď je to míň, ale hrajeme si, hodně si s ní hraje i muž.

Nojo, tak to tě má na háku, proč by tě poslouchala, když se jí bojíš :nevim: Jen ji čapni, je to prcek, má malý zoubky :mrgreen: Nemáš u ni absolutně žádnou autoritu, drží si ve smečce místo nad tebou a to je špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
18.10.13 21:31

Jak moc je ta zrůdička uštěkaná? Koupila bych klec a když jdeš třeba na nákup tak bych ji normálně v pohodě zavírala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
18.10.13 21:34

Evidentne kesovi nemas zadny vztah, on to pozna a prdi na tebe. To ze nechas kos tak, ze pes do nej muze je tvoje chyba, mas ho zavirat do skrinky. To ze se posere kdyz jsi pryc vam dela protoze jsi ho nechala samotneho doma. Tady ti nikdo neporadi nejaky figl ktery zabere, chce to jiny pristup, ale ten soude dle tveho popisu, se konat nebude. Ke psum vztah evidentne moc velky nemas :nevim: jo a jak ma peseoboha vedet ze davas deku na zem decku a ne jemu :roll: a vytahat za kuzi nebo davat na zadek je k ho*nu. Jdi si koupit do knihkupectvi nejakou knizku o psech a o tom jak se chova s ecka a jak se chovat ke psu. Bude ti to uzitecnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný