Problémy se psem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6230
18.10.13 22:44

Tak přidej nový povel, třeba „pelíšek“ nebo „na pelech“, pokud povel „místo“ znamená „někam si lehni“.
Pokud rozumí povelu zůstaň, máš to jednodušší. Naučíš ho na pelech a přidáš zůstaň. Takhle ho pošleš při každém vašem jídle a až dojíte, pejska odměníš, že byl šikovný a třeba mu dáš vylízat talíř (nejsem toho zastáncem, ale náš pes některá jídla taky může vylízat, třeba misku od jogurtu). Když z pelechu vstane dřív, zase ho tam odvedeš. Budeš se muset obrnit a zůstat klidná, nejspíš bude ze začátku vstávat pořád. Hlavní je se nerozčílit, neztratit nervy. Zachovej si ledový klid a buď nad věcí :palec: Brzy se naučí, že při jídle vás má nechat v klidu.
Když budeš uklízet vysypaný koš (ale pokud si najdeš místo, kam se k němu nedostane a uděláš si z toho sama svůj vlastní rituál před odchodem, tak už ho uklízet nebudeš 8) ) tak ho na ten pelíšek třeba taky odkaž. Ať se v tu chvíli cítí nějak limitovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
18.10.13 22:50

A ještě musím podotknout, že pokud mu manžel dovolí žebrat o jídlo, když ty nebudeš doma, tak jsi zase na začátku. Pes nechápe výjimky - jakože dnes máš svátek, tak můžeš do postele, ale jindy ne - pes to bere tak, že jednou může, vždycky může. Je potřeba se nejprve dohodnout s manželem, že budete oba důsledně dodržovat jednoduchá pravidla, která vám usnadní soužití a ve výsledku bude spokojenější i bafan ;) bude se těšit na vaše odměnky a bude za ně víc rád, než za ty, které si vyžebrá, protože bude vědět, že si je zasloužil plněním vašeho povelu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.13 22:56

@Janichka Granule má míchané, kvalitní přesně pro něj -jehněčí s rýží, s lososem…Intenzivně ho nic nebolí, jen občas trochu zvrací. Někdy jednou za měsíc, někdy 10× za měsíc, někdy 3 měsíce nic :nevim: Jak říkám to zvracení je jak kdy, možná je to tím že sní něco špatného z koše…

@Any83 Bojím se, že když ho zruším úplně, tak začne čůrat všude :,( Přece jenom 9 let je naučený tam chodit, navíc už je to starší pes, zachvíli začne trpět třeba únikem moči :nevim: A ono není pak příjemné drhnout obden koberec, pak po něm leze dítě a přijde mi to na zvracení :poblion: A s druhým dítětem prostě nebude čas na uklízení koše, atd. Kolikrát musím uklízet a dítě řve, je mi ho tak líto. To mě nenapadlo zavést nový povel, to určitě zkusím. Musím ho naučit alespon něčemu, mám na to 7 měsíců, než se prcek narodí :nevim: Už jsem jí odnaučila ojíždět nohy-je kastrovaná- teď občas ojede svůj pelech..Ale na nohy nejde, díky bohu, byla na to úplně ujetá :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.13 22:58

@Any83 Když jsem zkusila přejít na jiný záchod, -teď má plastový nízký box a do něj se nacvakává plenka- na umělý box a nahoře má být „tráva“ má to stéct dolů do nádobky a zabránit zápachu, tak to tak dlouho držela dokud to neudržela a když začala čůrat, proběhla takhle celý byt a bylo to počůrané všude :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1000
18.10.13 22:59

Jediná možnost je otrávit psa. Budeš mít pokoj. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
18.10.13 23:00

Zakladatelko:
Doporucuju stanovit psovi jasna pravidla a rad- nesmi do postele, na gauc, zere jen svoje zradlo z misky a pamlsky za odmenu. Je to klise, ktery jsem si vzdycky myslela, ze je zbytecny, ale ve vasem pripade se mozna bude hodit - lidi jedi prvni, potom pes ( kdyz davate misku s krmenim, tak to delejte az po vasem jidle, aby vas pes videl, ze jite. NIKDY uz mu NIKDO nesmi dat nic od stolu! Krmit pokud mozno ve stejnou dobu, ve stejnou dobu i vencit. Chodit prvni do dveri a ze dveri, nejdriv lidi, potom pes. Zacit se psem cvicit ruzne povely POZITIVNI MOTIVACI, zadne biti, prevraceni na zada, bok nebo kamkoli jinam. Cvicenim se jednak pes zabavi, unavi, nebude si pripadat odstrceny a prestane trojcit, kdyz bude sam doma, bude spat. A dvanak se nauci uzitecne povely, napriklad lehni - kdyz davam male na zem deku, samozrejme se mi tam okamzite hrnou psi, reknu lehni si TADY, ukazu vedle deky a je. Nejdulezitejsi je byt dusledny, co jednou po psovi zacnete chtit, na tom uz musite trvat a oba!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
18.10.13 23:00

.sory, skocilo mi to dvakrat :oops:

Příspěvek upraven 18.10.13 v 23:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
18.10.13 23:01

Jo a proboha, zrus ten zachod v byte!!! Pes se ma chodit vencit ven, tohle je perverzum! :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.13 23:07

@00000 Tak otrávit ho fakt nechci :roll:

• Citovat
  • Upravit
1000
18.10.13 23:09
@Anonymní píše:
@00000 Tak otrávit ho fakt nechci :roll:

Tak to ještě není tak zlé. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.13 23:11

@00000 Já jí nechci ublížit, mám jí ráda, ale přerůstá mi přes hlavu. Nebyla vychovávaná a taky to tak vypadá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.13 23:14

@randr Tak když manžel byl v práci, ex s ním ven nechodila, nic jiného nezbývalo :nevim: Ono se to po 9. letech těžko odnaučuje… :zed:

• Citovat
  • Upravit
34322
18.10.13 23:18

Nečetla jsem celé, tak pár hlavních bodů.

• pes nikdy nedělá něco schválně. Nejčastěji to dělá proto, že je ve stresu a takto ho ventiluje.
  • když pes něco neumí, tak prostě proto, že ho to nikdo nenaučil. Neučí se bitím, ale tím, že budu odměňovat správné chování a budu vůči psovi srozumitelná.
  • možná se to tu řešilo, ale to je takový problém ten koš umístit někam nahoru??? To je přece to úplně nejjednodušší řešení, šetří nervy všech ;-). Znám rodinu, která má na koš speciální poličku někde v úrovni kolen, a má to kvůli dětem :-).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
18.10.13 23:57

@Any83 netvrd mi ze cevecko ti nevyrabuje kos :mrgreen: vzdyt to se podhrabe behem peti minutod plotem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
18.10.13 23:58

Zakladatelko a jak dlouho jsi s tou fenkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný