Chování 5ti měsícniho miminka

83
18.8.20 14:04

Chování 5ti měsícniho miminka

Chtěla bych se zeptat na chování vašich radosti, nebo zda máte někdo zkušenosti.

Mám 5ti měsícniho chlapečka. Asi do 3,5 až 4 měsíců byl naprosto klidně hodné, spave miminko :palec: :hug:, ale od té doby se v něm něco zlomilo a jeho chování je někdy opravdová katastrofa :D (hlavně neberte to tak doslovně a vážně) začal se u všeho vztekat, zkouší pomaličku lezení - to mu vydrží v klidu 10 až 15 minut, poté nehorázné záchvaty že mu to prostě nejde. Spaní jsme měli také krásné usinal sám v postýlce.. Jen stačilo ležet vedle postýlky aby na mě viděl, nebo držet za ručičku. Momentálně spaní vypadá tak, že se vydrží minimálně půl hodiny vztekat.. To potom už nevydržím já, vezmu ho a položím na bok a šeptam mu do ouška nebo poplacavam po zadečku dokud neusne. Občas se přiznám, že už mi ujedou po pár dnech jeho vztekani nervy a lehce na něj zvýším hlas, nebo prostě jdu do jiné místnosti a nechám ho vztekat, ale to moc dlouho nevydržím…za to on to vydrží i hodiny. Podotýkám že, zuby momentálně nerostou, prdiky ani nic jiného nás netrápí. Tyto stavy má např 3 az 4 dny, pak je zase pár dnů klid a takto se to opakuje už skoro dva měsíce.

Kdo máte stejné zkušenosti, za jak dlouho to přešlo vaše dítko?, případně jak jste se to snažili řešit?.. Pro rypalky… Malému se věnují na 10000% hrajeme si, zpívám mu, tančíme v náručí, čteme pohádky, seznamuji s okolím a všechno možné. Takže poprosím takové ty bio eko a nevím co vše možné matky, jestli chcete rypat, ani zde svůj názor nevyjadrujte a usetreme si zbytečně utraceny čas. (už několikrát jsem se setkala s názorem, že tyto změny jsou kvůli očkování a není dobré děti očkovat… Já stejný názor rozhodně nemám, proto tento dodatek o nekomentovani) díky, že to chápete. :nevim: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5913
18.8.20 14:11

No, je to prostě dítě. Vyvíjí se a nebude pořád stejné… Vztek patří k životu a on se musí časem naučit jak ho ovládat. Opět kdy to přejde nevím, přemýšlím nad tím pokaždé, když kolem mě proletí kostka, panenka, sušenky atp… :lol: dcera má 20 měsíců, vzteká se šíleně. Aspoň sis užila klid na začátku a ještě na něj budeš rada vzpomínat :palec: mě dcera prořvala první čtyři měsíce kvůli prdíkům, pak kvůli tomu, že neumí sedět, stát, chodit. Teď zase všechno chce všechno jí. Prostě roste. Jsou horší děti i klidnější děti, ale je moje a mám ji ráda i když mě občas s. ere :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
18.8.20 14:21

Prejde to tak kolem 25 :lol: Ne, promin, nechci si delat srandu, ono to nekdy cloveka zaskoci, kdyz se to chovani zmeni. Ale jo, ber to tak, ze ty prvni mesice je to jen takova zizalka, instinktivne hleda jidlo a bezpeci a to je vice-mene vsechno, co dokaze pobrat…pomalu se mu buduje vedomi, ze dokaze neco udelat I samo a ruzne to zkousi a holt jeci, kdyz to nejde, nebo se snazi neco sdelit. Jsou teorie, ze se dite vyviji skokove, a vzdy, kdyz se mozek neco nauci, projevi se to takovym nespokojenym obdobim…ja to moc na svych detech nepozorovala, ale jestli umis anglicky, najdi si neco o Wonder Weeks. A az prijde obdobi vzdoru, to bude teprvne zabava! To dite objevuje, ze ma vlastni vuli a ze ji muze zkouset prosadit. Ja mam aktualne temer dvouletaka a tvrdohlaveho 5letaka, ver ze do jine mistnosti odchazim tak 50× denne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85568
18.8.20 14:28

Normalka, vyviji se, spave hodne miminko proste postupem casu zmizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
18.8.20 14:32

Nechci být skodoliba, ale trochu jste mě potěšili, že to také znáte.. :lol: vím, že každé dítko je jiné atd.. Takové ty řeči.. Já mám momentálně kolem sebe dost podobně starých děti a jejich rodiče totiž toto chování vůbec neznají, tak jsem si říkala, jestli nemám nějakou uvztekanou výjimku :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
18.8.20 14:40

Je to normalni. Deti se mění každou chvíli. Dcera má taky svoje dny. Zrovna teď 2 dny se mi vesi za nohu když někam jdu, musí běžet zamnou, drží se nohy židle na který sedím a řve. Leze pod stůl a židle kde se permanentne mlátí do hlavy, a samozřejmě řve a řve a řve. Za pár dní bude zase líp :palec:

• Citovat
  • Upravit
910
18.8.20 14:45

Mě pobavilo to „kdy to vaše děti přešlo“ :lol: No nepřešlo, vzteká se doteď, jen z jiných důvodů a navíc už umí chodit, házet rozčileně věcma, utíkat mi, třískat dveřmi… :lol: je to fakt úplně normální dítě. Venujes se mu, on se vyvíjí, roste… Takže nemáš moc co řešit. Neboj, mění se to, budou zas lepší období, budou i ty náročnější, a na každém je stejně něco krásného. Btw možná, že lidi v okolí toto chování tak nevnímají proto, že neměli tak hodná miminka? Já měla do 4 měsíců každý den křik od rána do večera, takže pár uvztekaných scén za den pro mě pak byla totální pohoda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
18.8.20 14:55

Tak jasne… Mě je to jasný, že to bude jak na houpačce.. Jen mě prostě zarazilo, že i takhle malý dítě se dokáže tak moc rozčilovat :D jako úplně malé mimčo se taky uměl ozvat, ne nějak často Teda, stačilo pochovát a bylo dobré, teď by mi nejradši vytrhal vlasy a vyskrabal oči :zed: :) no nic, pořídím si pak lahví na povzneseni a obrnim se trpělivosti :D :D (berte to s nadsázkou nejsem žádný alkoholik :mrgreen:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
18.8.20 14:58

Joooo, prvni 3 mesice zlaty, hodny, uspinkany miminko… Ted, ve 4 mesicich chce byt na brisku, takze vztek, ze mu to jeste nejde, at ho tam pretocim, pak vztek, ze se snazi plazit a jeste to to telo neumi proste, vztek, ze si chce drzet lahev s mlikem sam, ale neudrzi ji, vztek ze nechce spat, vztek, ze chce spat, vztek ze chce dudlik, nechce dudlik, vypadl dudlik…jediny kdy se ted smeje, je, kdyz se pos**** az na zada… To je totiz hrozna sranda, no… :zed: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
18.8.20 14:59
@Scara píše:
Joooo, prvni 3 mesice zlaty, hodny, uspinkany miminko… Ted, ve 4 mesicich chce byt na brisku, takze vztek, ze mu to jeste nejde, at ho tam pretocim, pak vztek, ze se snazi plazit a jeste to to telo neumi proste, vztek, ze si chce drzet lahev s mlikem sam, ale neudrzi ji, vztek ze nechce spat, vztek, ze chce spat, vztek ze chce dudlik, nechce dudlik, vypadl dudlik…jediny kdy se ted smeje, je, kdyz se pos**** az na zada… To je totiz hrozna sranda, no… :zed: :lol: :lol: :lol:

No, tak s tímto se naprosto ztotožňuji :pankac: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
18.8.20 15:02

@Mark999 jo a jeste se smeje, kdyz mu ten pos**** zadek myju a spackuju u toho, tak to se teda tlemi od nosu k pupku :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
18.8.20 15:04

Nebo o tom lidi kolem tebe neradi mluví / přiznávají. Tak to vypadá, že je tvoje dítě jediné. :D Setkala jsem se teď s tím docela často. My máme spací dítě do 4 měsíců, teď teda prdíky a zuby, tak se budí. Nicméně, nejprve jsme vypadali v našem okolí, že jsme jediní, tak nám bylo blbé o tom mluvit, když se někdo ptal. Tak jsme raději říkali, že normál a odpovídali neurčitě. ALE postupem času že všech okolo začalo lézt jak z chlupaté deky, že mají taky spací děti, klidně i dvě, jen to třeba kvůli jedné rodině, co má dvě total děti nespavé a jsou kaput, raději neříkají, aby je nenaštvali. A podobně jsem to vyzkoumala u více případů. :mrgreen: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
18.8.20 15:06

@Scara naprosto mi to je jasné, my už máme pustup na level takový, že když už se neudržím a zvýší hlas nebo zoufale kvilim, on se mi směje přímo do hub. y, a má hrouzno srandu z toho, že už jsem zoufalá :lol: takže tak.. Jsem zvědavá a nemůžu se dočkat co bude dělat v pozdějším věku :nevim: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
18.8.20 16:10

@Mark999 no, ja vim, ze vzteky pak na zahrade vychodim novy chodniky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Protoze ty prccata to proste umi citit a zacit delat saigon v nejlepsi chvili :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
19.8.20 23:29

Ahooj holky. :srdce: Ani nevíte, jak jsem ráda, že jsem narazila na tuto diskuzi. Řeším už 3 dny to samé. Maličká 4,5 měsíce, od porodu celkem hodná. Přežili jsme nějaké prdíky i jsme si zvykli na to, že sama neumí usnout. Houpeme nebo u prsa. Nyní se naučila vztekat. Už se umí dostat na brisko ale po chvíli začne mrucet a borit hlavičku do země. Zvedá zadeček. Prostě vztek, že nemůže víc, než jen opřená koukat. Přetočim z5 na záda a to spustí histerak. Znovu chce na bříško. Zase vztek. V kočárku spinka, probudí se, chvilku kouká a histerak. Už týden při uspavani večer histerak. :zed:
Už jsem si myslela, že je to na neurologii.🙈
Takže prostě klídek a je to normální? :) Jak je to první, tak je člověk z každý nový věci a situace hned v pozoru a jaktoo.. Něco špatně…😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí