Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ne, jestli je normální, tak bych neresila. Me presne takhle spadl syn ve 3 měsících. Pozorovala sem a nikam nesla.
Prvy krat je to vzdy najhorsie.
Nic sa mu nestalo. Tak priste dalej od okraj ale uz davat jen na zem. Padne este velakrat. Pickaj ked padne na hlavu, rozbije si pusu/hlavu o nabytok, ked sa bude ucit vstavat/chodit. To by som musela chodit v urcitom obdobi na pihotovost kazdy tyden ![]()
Kliiiid, deti jsou dost gumovy. O hubu je kdyz spadnou na zadni cast hlavy, jinak celni kost treba je hodne silna. My kdysi vysypali z kocarku spici dite na kamenny schody. Omylem samozrejme. Ted je mu 15 a zije
Pro klid duse pozoruj zornicky, musi reagovat stejne na svetlo.
@Basha3 tyden? To jsi šťastný člověk, ja bych tam musela být nekolikrat denne ![]()
@Kriss Tina No, nechcela som vyzerat za nezodpivednu matku
Ale starsia dcera malava casto krvave zranenia. Aj si ulomila kus zubu. Mladsia ma zas skoro kazdy den rozbite kolena ![]()
Neboj, toho ještě bude. Zoceluje to mámu i dítě. Pozoruj reakce, pláč nevadí. Kdyby byl nějak zvláštně spavý, tak na vyšetření.
@Basha3 jak kdybys popisovala meho syna
starsi neustale boule, parkrat rozrazena hlava do krve, zub ulomeny ve 2 letech, ve stejnem tydnu jako si ulomil zub dostal sadru na ruku, sem cekala kdy na me nekdo posle socialku
mladsi zas spadnul ze schodů, shodil si na hlavu mixer z linky, no pořád mame veselo ![]()
@Kriss Tina My sme sadru este nemali. Tuk tuk. Ale zase sme mali podozrenie ja nezhoubny nador ba holeni. Xhybal jej v kosti taky trojuholnik. Nakonec to bola zlomenina, asi id toho jak rada z robehu skakala na holene. Nechapem, ze ju to nebolelo. Jo a mladsi je tiez demolator. Otocim sa a neci provede. Snad doziju dospelosti a ja duchod
Ako sme teraz boli furt dona, tak som uplne zisedivela (fakticky, ne obrazne)
Jestli spadl z 30 centimetrů na koberec, opravdu mu nemá co být, jen se lekl. Špatné pády bývají z přebalováků, jídelních židliček, prostě z vysokých věcí. Ponaučení, že už máš dávat ležet na zem, bude se hýbat víc a víc. Většinou ani boule a modřiny nic neznamenají, a že jich v následujícím roce bude! Ale s tímhle opravdu nemá cenu ho zbytečně stresovat lékařem. ![]()
Dcera mi spadla v necelych 3 měsících. Nikam jsem nejela, je v pohodě. Jestli spadl a začal hned brečet, tak na 98% je vsechno ok
neboj.
Děkuji moc, ja jsem z vseho vyplasena, ale je v pohode, spi casto ale to protože jsme byli venku a v kocaru spi vzdycky, vypada ze je v pohode a ani o tom nevi
ale cek nikdy nevi ![]()
Z třiceti centimetrů bokem na koberec mu nic nebude. Ale na gauči už ho prostě bez dozoru nenechávej, jedině na zemi (hrací dece/pěnových puzzlích apod.). Takhle velký mimča už jsou mrštný a je to hned. A pokud by spadnul blbě na hlavu a zalomil si krk, mohlo by se mu dost stát i s těch třiceti čísel.
Podlaha je stoprocentně bezpečná. Tedy zatím - než začne lézt. ![]()
Ani nevim jak je to mozny, proste jsem uplne blba, to vim. Mame gauc cca 34cm vysoky, mame koberec. Maly si hral na gauci, celou dobu cucal svoji hracku, mel tam i po strane smotanou perinu aby nespadlo, ja se na moment otocila ze otevru okno a najednou a najednou vidim jak se prekulil a spadl
spadl na bok, v momente začal brecet, uklidnila jsem ho v naruci a jinak je v poradku, na predmety reaguje, smeje se, nezpozorovala jsem zadny boule, jen to co je na fotce, co to je? Mam s nim nekam bezet? ja mam strach, nechapu, furt si rikam, ze musim davat pozor, a ja se na vterinu otocim a tohle