Chování 7letého chlapečka a hraní si na manžele

56
6.8.25 20:12

Chovani sedmileteho

Ahoj, v lete se cca 2 mesice vidame s prateli, podnikame spokecne dovolene.

Maji chlapecka 7 let, my mame chlapecka 6 a 4.

Loni jsem zaslechla jak na jedne holcicce rekl " sexík"

Byla jsem z toho rozhozená, ale jasne, deti.

Letos se staly dve veci… jednak dacal pusu jedne holcicce, ona pak rikala ze to bylo mokry. Byly ji 4 a bylo to vzdycky kdyz s ni byl sam, takze urcite si byl moc dobre vedom, ze to se nedela a nechtel aby ho u toho nekdo videl.

To bylo driv…

Dbeska si hrali cele odpoledne a behem toho meho 6 leteho syna naucil sproste slovo, syn mi zeda netekl jake ze to nesmi rict. Tak jsem mu rekla at to nerika a zapomene sprosty slova. A s mladsim si prej hralixna mnazele (to rikal ten starsi), kdyz jsem prisla meli tam panenku miminko a byli schovany pod dekou a on mel takovy divny provinily vyraz a prosil jestli muzou byt sami tady jestli muzu odejit.

Tocuz se mi nelibilo, ale atgument jsem nejak zadny nenasla tak jsem rekla ze nechci aby si septali ze to je neslusne a ze nechci aby si hrali schovany pod dekou! A argumentovala jsem. necim neutralnim, ze by se mohli udusit.

Ale. nejak me to pekelne nastvalo.
Nechci z nej ale delat grazla, oni si hrali i hezky, jen se chci zeptat jestli u prvni tridy druháčků se tohle. proste objevuje nebo co to má být a jak na to reagovat.

Jemu jsem rekla at to nedela, ale to pro nej neni proste nic, protoze on tocmov dobre vi, jinak vy si hrali nahlas a normalne.

Spis si rikam proc takovej je? Rodice ho drzej pevne, jestli neni adhd nevim, nebo jestli deti s nizsim intelektem se treva zacyklujou na tehle zivocisnych vecech… protoze treba kamaradky syn je uplne stejne stary, a tohle se mu obloukem vyhyba… a to take neni zadny milius, umi pekne zlobit, dela opak toho co se mu rekne, odmlouva, je tvrdohlavy a vztekavy…ale. prpste tyhle. choutky, myslenky… to vubec nema 😳

Uvitam dalsi zkusenosti se 7 letymi… musim teda rict, ze to delal uz loni - v tech 6.

Ja mam ted po nalade se s nima vidat, ale jsou to pratele jednech nasich dobrych pratel, a s temi se vidat nexhxeme prestat. Nevim zda to moc hrotim, nelibi se mi to, na druhou stranu od mladsiho syna 4 roky ze skolky, jsem. slysela o dvou chlapeckach o kterych maminky rikaji „on je strasne sprostej“… ale jako nereknou mi zda to sprostej znamena bl…ec… nebo rovnou neco horsiho, ze.

U tohohle kluka bych tipla uz fakt nejaky hodne hrozny vyraz, pujde do druhy tridy no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1972
6.8.25 20:37

Já bych se asi zamyslela, jestli se nemůže něco dít tomu chlapečkovi. Nějaká forma zneužívání. Ono je to bohužel docela častý. Četla jsem nějakou statistiku, že sex. zneužívání zažije každá pátá holčička a každý sedmý chlapeček.

A pokud by se jemu něco dělo, mohou mu některé věci připadat normální, protože je zažívá.

Zkusila bych syna více vyzpovídat o tom, na co si hráli pod dekou. To by ti mohlo napovědět víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3056
6.8.25 20:42
@Tayen píše: Více

Přesně to samé napadlo i mě. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.8.25 20:44

Promiň ale sotva se to dalo přečíst :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76817
6.8.25 20:54

Já nevím, vy jste si jako děti nehrály na doktory, na manžele? nebo už jste to zapomněly? proč hned zneužívání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5140
6.8.25 20:59
@stinga píše: Více

Napadlo mě to samé :nevim: A hlavně „chlapeček“ :roll: To zakladatelce asi přijde v pořádku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3137
6.8.25 21:17

Musela jsem to přečíst snad 4×, abych pochopila podstatu, ale i tak.. víc tě trápí sprostá slova, které dítě používá a učí tvé, nebo to, že byli schovaní pod dekou a dělali tam cosi, od čeho tě odháněli? Ani jedno mi nepřijde v tom věku alarmující. Ale jo, kdyby šlo o mé dítě, minimálně bych sondovala, co že to tam prováděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
6.8.25 21:22

U nás bylo chování dětí od druhé třídy opravdu drsnější, i včetně používání sprostých slov a techniky. Takže to odpovídá věku, zvlášť, pokud má třeba sprosté spolužáky, tak tomu neunikne. Rodiče tomu moc nezabrání. Ale na manžele si dva kluci tedy nehráli, to ne..
A máš to hrozně napsané, tedy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76817
6.8.25 21:23
@teroonka píše: Více

tak asi se dívají na Déčko, chlapeček s chlapečkem si hrají na manžele s panenkou jako miminkem, moderní děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2035
6.8.25 21:38

Je to úplně normální zdravá vývojová fáze, copak ty sis nikdy nehrála na doktory? My jsme to probírali i o psychologii na VŠ a naopak jsou spíš divné děti, které tyhle hry nehrají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.8.25 21:51
@K92 píše: Více

@K92 Tak teda díky. :D

Já si jako malá s ostatními dětmi hrála na písku, stavěli jsme bunkry a lezli po stromech. Doma jsme měli různé stavebnice, lego a domečky pro zvířátka. Hráli jsme si na koně, obchod, na zloděje a policajty a hlavním fyzickým kontaktem byly rvačky dětských gangů. :lol: Dětskou lékařskou sadu jsem sice vlastnila, ale jako pokusného králíka jsem měla jen ochotného dědečka, co s sebou vždycky ochotně plácnul na gauč a nechal se mordovat. :D

Každé děti si snad hrajou trochu jinak, ne? Záleží, jak se jim složí skupina a jaký kolem sebe mají vliv. Takže případ u zakladatelky může být normální, ale taky v tom může být něco víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
6.8.25 21:53

Motáš páté přes deváté. Jestli se ti nelíbí, jak se kluk chová, no tak se mu holt vyhýbejte a nebo z návštěvy nic neměj a můžeš jim celé odpoledne stát za zadkem, hrát s nimi karty a bavit je jinak, aby neměl čas vymýšlet koniny. A ano, některé děti prostě jsou divné. Může mít nějakou takovou zvláštní zálibu, může prostě jen objevovat, mohl to vidět někde na YouTube, mohl někoho načapat, může se mu i něco dít…těžko říct. A že mluví sprostě, tak s tím si snad jako dospělá dokážeš poradit i jinak než to žalovat na emiminu, ne? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2035
6.8.25 22:03

@justforthecomments a ani se ti nelíbil nikdo ve školce nebo v 1-2 třídě na ZŠ? Nehrála sis na svatbu a že se ti jako narodí miminko? Neproběhla v MŠ první dětská láska? Vyzkoušela sis dát někomu pusu? V tomhle věku je to všechno opravdu normální a v pořádku, je za to zvědavost a potřeba objevovat (jasně, ne každé dítě je zvídavé). Teď tahle fáze ustane a bude klid až do 12-13 let, kdy budou držet spíš kluci a klukama a holky s holkama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5960
6.8.25 22:21
@stinga píše: Více

Já se klidně přiznám. Bylo mi asi 5 nebo 6 let a s kamarádem jsem si hrála na doktora - několikrát. Pak už mě to nebavilo. Ukázali jsme si vše, prozkoumali a pak si hráli s jeřábem, co měl doma. A podotýkám, že jsem nebyla sexuálně zneužívaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.8.25 22:35
@K92 píše: Více

@K92 Ne, fakt ne. :lol: Já byla hodně klukovská a trochu šikanátor (údajně) a tohle mě vůbec nezajímalo. Byla jsem zaneprázdněna dobrodružstvím, ne objevováním dospělosti. :lol: S klukama ve školce jsme stavěli vlaky z takových velkých kostek nebo jsem si hrála úplně sama, vystačila jsem si, což je povaha, co mi vydržela doteď. Na ZŠ se mi jeden kluk, pravdaže, líbil a měla jsem radost, protože jsme měli stejnou cestu domů a moje jediná hra na svatbu byla školní hra, kdy hrál Honzu a já princeznu (vybrala učitelka, lucky me!). :mrgreen: Přiznala jsem mu to, ale až jako dospělá. :lol: Svatba byla fuj, manželství fuj, čůrací panenky mě brali asi tak týden, než jsem se vrátila k legu. Vzpomínám si ale, že jsem měla těhotnou barbie, špatně se oblíkala. :think: :lol: Myslím, že jsem na tahle témata se zájmem narazila, až někdy na druhém stupni, takže podle teorie ze psychologie budu nejspíš opožděná. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí