Chování učitelky ve 3. třídě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
17.2.26 08:37

Chování učitelky ve 3 třídě

Dobrý den maminky. Jak by jste řešili situaci ve škole kdy si učitelka zasedne na dítě? Dceři je 9 let, nechce chodit do školy. Důvod je takový že učitelka je na ní pořád hnusná, odsekává, minulý týden byla na ORL a pálili jí žilky v nosu aby pořád nekrvácela z nosu, v lékařské zprávě bylo jasně napsáno že má mít týden klidový režim, zprávu z ORL jsem poslala do školy. Dcera dostala poznámku že neměla cvičební úbor, když jsem to řekla třídní učitelce tak řekla že ve zprávě ale doktor nenapsal že přímo nesmí cvičit a že na poznámce trvá. Také dcera pořád chodila domů s plnou flaškou na pití a včera večer se rozplakala že se ve škole bojí pít aby se jí nechtělo na wc že je učitelka nechce pouštět o hodině na toaletu. Jako toto mi normální nepřijde. Jak by jste to řešili kdyby učitelka i ředitelka měli vše na háku?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1380
17.2.26 08:40

Šla bych do školy, za ředitelkou a za tou učitelkou osobně.
Bohužel v mém okolí mám kamarádku, která má holčičku ve druhé třídě a ta je taky zasedlá na její dcerku, takže věřím, že se to děje.
Musíš to vyřešit osobně, klidně pohrozit školní inspekcí.
Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33339
17.2.26 08:50
@Anonymní píše: Více

Jak víš, že to má na háku i ředitelka? Už jsi to řešila? K ostatním dětem se chová učitelka jak? Zajdi za ní a promluv si s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8897
17.2.26 08:53

Samozřejmě řešit ve škole, když se děje něco špatně.
Na druhou stranu. Proč teda dítě necvičilo? Když necvičí, tak má mít omluvenku. Mám taky tělocviky. Jednu hodinu toleruji, když nemají úbor a ani omluvenku. Cvičit bez úboru nemohou. Ale další hodinu píšu do systému rodičům zprávu. Není to žádná poznámka. Ale upozorňuji ve zprávě, že dítě nemá vhodné oblečení na tělocvik a ani nemá omluvenku, že nemá cvičit. Někdo občas zapomene, protože si přenáší věci na sportovní kroužek. Kolikrát ani rodič nezaregistruje, že si dítě nepřinese věci zpět do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.26 09:00

@Kelsey1 já poslala třídní učitelce úpravu z ORL že týden má mít klidový režim ale řekla že tam lékař nenapsal že nesmí cvičit. Logicky s jejím vzděláním jí mělo dojít že týden klidový režim když jí pálili nos že nebude cvičit

• Citovat
  • Upravit
24759
17.2.26 09:02

Nic jiného, než za ní v klidu zajít, nezbývá… říct i o tom pití a o pocitech své dcery… zastat se jí… vyslechnout si i učitelku. Pokud bude vše popírat ve stylu Já nic, já muzikant (což je pravděpodobné), tak holt věc řešit i s vedením školy a zvážit přestup do jiné třídy.. Nenechala bych své dítě trápit..
Pokud se dělo něco u nás ve třídě, pár rodičů jsme spolu hodně komunikovali, je dobré si věci ověřit i u ostatních dětí, jak to vidí ony, zda třeba taky mají podobný problém (např. to pití), ve školce to třeba došlo tak daleko, že se nás hodně rodičů spojilo a sepsali jsme na ředitelku stížnost, pomohlo to, byla fakt nenormální, odešly kvůli ní bohužel i moc fajn učitelky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8897
17.2.26 09:12

Pak nechápu, kde má problém. Budete si muset vyříkat. Kolikrát se uznává neviditelná rýmička, když jednorázově necvičí. Takže nechápu její problém. Moje děti teď plavou každý týden. Minulý týden neplavalo několik dětí, že mají nachlazení. Uznalo se jim to neviditelné nachlazení. Když jsem se ptala, tak neplavou, ať nejsou nemocné, protože v sobotu odjíždí na hory. Teď jsou jarní prázdniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6106
17.2.26 09:13

Podla mna by sa nic nestalo, keby si sa trocha uvedomila.
Chces spolupracovat, alebo robit problemy?
Ucitelka predsa nemoze dekodovat a lustit lekarske spravy. Normalne si jej mala napisat ospravedlnenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15416
17.2.26 09:17

Přiznám se, že mě nikdy nenapadlo posílat do školy lékařské zprávy, vždycky jsem jen napsala omluvenku a bylo jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2819
17.2.26 09:19

Tretacka uz mi prijde dost velka na to, aby si o prestavce ikdyby preventivně dosla na zachod, aby pak mohla primerene pit. No a k te zprave bych to ucitelce ustne sdelila/napsala do sdelnicku, ze tedy nebude napr. tento tyden cvicit. Ucitelka je asi jedna z prisnejsich, ale nemyslim si, ze je to zas tolik spatne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
17.2.26 09:19

Zprávy od lekare se fakt učitelům neposílají. Uz vubec ne jako náhrada omluvenky. Netuším, čeho jsi tim chtela dosáhnout. Ze ma dite mit klidový rezim zajišťují rodice, ne učitele. Pokud chcete, at dite necvici, tak musi mit omluvenku na tv ve školním systému. Nebo aspon zpravu učitelce, ze nema cvičit. Klidový rezim muze byt cokoliv od uplneho lezení az po běžný rezim jen bez běhání. Navíc ty decka v družině dělají takový koniny, ze me vzdycky pobaví, jak nesmi cvičit, ale s družinou do tělocvičny nebo ven jit mohou. Z jedné poznámky se svět nezhrouti a příště veci res tak, jak se dle školního radu řešit maji. Curani v hodinach taky neni nic k řešení. Devitilety dite jiste vydrzi 45 minut necurat. Pokud se tak bojí, ma chodit každou přestávku. Samozrejme pokud je učitelka ve vsech ohledech blbá, res to s ředitelem. Ale zrovna v těchto dvou vecech chybu nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
883
17.2.26 09:20

Učitelé ani nemají nárok tu lékařskou zprávu vidět, stačí omluvenka zákonného zástupce.
Zakladatelko, vezmi manžela a jděte to řešit společně s učitelkou. Pak s ředitelkou. Pokud to nezabere, obraťte se na zřizovatele a ČŠI. A zkuste poptat, jak se chová k jiným dětem. Zda jiné děti mají třeba problém s tím pouštěním na záchod. Ale zas na druhou stranu, devítileté dítě snad vydrží do přestávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27591
17.2.26 09:24

ty jsi jí měla jasně napsat že nebude cvičit a konec né že jí to mělo dojít, jí lékařská zpráva nezajímá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6106
17.2.26 09:25
@ircav píše: Více

Nasa riaditelka bola takmer vyhoreta. V kuse riesila rodicov. Zastupkyna pravidelne na pn z vycerpania. V jednom kuse - od rana do vecera sa nieco riesilo. Niekedy by si mohli rodicia uvedomit, ze mozu svoje problemy riesit aj u inych odbornikov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27591
17.2.26 09:25
@Midaku píše: Více

já chodila každou přestávku na wc :nevim: za nás se prostě nepouštělo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin