Chování ve čtyřech letech

Anonymní
30.1.14 08:33

Chování ve čtyřech letech

Ahoj ráda bych znala Váš názor. Mám na hlídání čtyřletou holčičku a když jí neřeknu aby se šla vyčůrat tak nejde celý den. To samé je s jídlem a pitím. Prostě si sedne a sedí na jednom místě. Je mi hrozně líto když se mi ptá jestli si může hrát. Neřekne mi na nic sůj názor jen prostě se usměje a řekne ano. Když člověk zvýší hlas okamžitě řve. Chová se tak ale i doma u svých rodičů a já si říkám jestli je normální aby čtyřleté dítě nehrálo hry, nedovádělo a nezlobilo. Jen si drží plyšáka. :hug: Vůbec tohle neznám protože mám doma pravý opak. Tak chci vědět kdo máte takové dítko jak ho trošku rozproudíte:-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3409
30.1.14 08:34

U nás zabírá pustit písničky a tancovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
30.1.14 08:35

Já to teda neznám (a přiznám se, že by se mi občas nějaký oddych v podobě hromádkovýho dítěte hodil), ale asi bych holčičce aktivity nabízela, zajímavý je, že se takhle chová i doma, protože bych jinak řekla, že je to cizím prostředím, ale evidentně ne. Prostě taková je, kam jí posadí, tam jí najdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
30.1.14 08:43

Tak na čůrání a pití honím i svého desetiletého syna. On je totiž schopný jít na malou jen ráno a večer. A pití mu stačí jen v poledne hrnek čaje ve škole u oběda :cert:. To z něj rostu :zed:. Ledviny asi musí mít radost :?

Ale je pravda, že od malička byl i hodně klidný. Vydržel sedět u puzzle třeba půl dne a já o něm skoro nevěděla. Až jsem se kolikrát bála, jestli nemá nějakou poruchu. V podstatě se dá říct, že kam jsme ho strčili, tam jsme ho i našli. Trošku zlobit začal až ke konci školky. A teď na něj leze puberta, tak jsem z něj občas zralá na cvokhaus :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9226
30.1.14 08:46

Ty blaho, to neznám. Asi ma chudinka nejaký trápení, nebo je tak přísně vychovávána, ze ji bez zeptani a dovoleni se nic nepovolí. Nějak ji rozptýlit, at neni tak bojacna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85352
30.1.14 08:49

Asi ji musi doma nejak zastrasovat, ze nedovadi a pta se na hrani, mozna jsou rodice moc prisni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
30.1.14 08:50
@blumen píše:
Asi ji musi doma nejak zastrasovat, ze nedovadi a pta se na hrani, mozna jsou rodice moc prisni…

já mám doma taky klidného syna, a není zastrašován, vyhraje si sám, když chce mě tak si řekne, když se mu vecpu do hry tak mě vyhazuje a že to neumím :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85352
30.1.14 08:55

@renda81 jo to jo, ale taky se pta na povoleni hrat si? Ale tak treba se jen stydi u cizi osoby, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
30.1.14 08:57
@Anonymní píše:
Ahoj ráda bych znala Váš názor. Mám na hlídání čtyřletou holčičku a když jí neřeknu aby se šla vyčůrat tak nejde celý den. To samé je s jídlem a pitím. Prostě si sedne a sedí na jednom místě. Je mi hrozně líto když se mi ptá jestli si může hrát. Neřekne mi na nic sůj názor jen prostě se usměje a řekne ano. Když člověk zvýší hlas okamžitě řve. Chová se tak ale i doma u svých rodičů a já si říkám jestli je normální aby čtyřleté dítě nehrálo hry, nedovádělo a nezlobilo. Jen si drží plyšáka. :hug: Vůbec tohle neznám protože mám doma pravý opak. Tak chci vědět kdo máte takové dítko jak ho trošku rozproudíte:-)

Kde se dá sehnat takové dítě? Ty jo to fakt neznám, mám pravý opak :roll: Každopádně myslím si, že je to povahou, každé dítě je naprosto jine,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
30.1.14 08:58
@blumen píše:
@renda81 jo to jo, ale taky se pta na povoleni hrat si? Ale tak treba se jen stydi u cizi osoby, no.

můj syn doma běhá hraje si, a pak najednou jde do kuchyně za mnou a zeptá se můžu dál, můžu si vzít tohle a tamto, můžu si hrát s autem, se kterým si do té chvíle hrál :mrgreen: je mu 3r a 5m, ale on to má třeba i ze školky když chce něco co má ten druhý tak se zeptá, a v těch hlavinkách jejich to je a pak to používají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.14 09:12
@Anonymní píše:

Já bych to spíš viděla na konzultaci s pediatrem, případně dětským psychologem.. Nechci tě strašit, ale může to i něco znamenat.. Tak ať to máte vyřešené než půjde do školky - školy.. Hodně štěstí..

• Citovat
  • Upravit
72725
30.1.14 09:13
@Anonymní píše:

tak to si neumim představit..ten můj je v klidu max 5 minut :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
30.1.14 09:19

Buď je to velmi stydlivé dítě, může v tom být ještě nějaký psychický problém, anebo má velmi přísnou a tvrdou výchovu a vychovali z ní takovou chuděrku uťápnutou.
Bejt rodičema zajdu za psychologem buď jen s holkou anebo i sami se sebou, pokud se takhle opravdu chová i doma.

Já bych si sní povídala, něco jí ukazovala, třeba knížku a snažila se nějak získat její důvěru, aby se trochu rozproudila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
30.1.14 09:25
@ospalámyš píše:
Buď je to velmi stydlivé dítě, může v tom být ještě nějaký psychický problém, anebo má velmi přísnou a tvrdou výchovu a vychovali z ní takovou chuděrku uťápnutou.
Bejt rodičema zajdu za psychologem buď jen s holkou anebo i sami se sebou, pokud se takhle opravdu chová i doma.Já bych si sní povídala, něco jí ukazovala, třeba knížku a snažila se nějak získat její důvěru, aby se trochu rozproudila.

Já i kdybych byla sebepřísnější neudělala bych z dcery uťáplinku. Má takovej temperament, že bych se dřív zbláznila, v tom nebude :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
30.1.14 09:27
@SlecnaSally píše:
Já i kdybych byla sebepřísnější neudělala bych z dcery uťáplinku. Má takovej temperament, že bych se dřív zbláznila, v tom nebude :think:

Jenže každé dítě je jiné, jiná povaha, temperament, geny, psychické dispozice, některé nezlomí nic, jiné zlomíš daleko snáz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí