Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já to teda neznám (a přiznám se, že by se mi občas nějaký oddych v podobě hromádkovýho dítěte hodil), ale asi bych holčičce aktivity nabízela, zajímavý je, že se takhle chová i doma, protože bych jinak řekla, že je to cizím prostředím, ale evidentně ne. Prostě taková je, kam jí posadí, tam jí najdou.
Tak na čůrání a pití honím i svého desetiletého syna. On je totiž schopný jít na malou jen ráno a večer. A pití mu stačí jen v poledne hrnek čaje ve škole u oběda
. To z něj rostu
. Ledviny asi musí mít radost ![]()
Ale je pravda, že od malička byl i hodně klidný. Vydržel sedět u puzzle třeba půl dne a já o něm skoro nevěděla. Až jsem se kolikrát bála, jestli nemá nějakou poruchu. V podstatě se dá říct, že kam jsme ho strčili, tam jsme ho i našli. Trošku zlobit začal až ke konci školky. A teď na něj leze puberta, tak jsem z něj občas zralá na cvokhaus
![]()
Ty blaho, to neznám. Asi ma chudinka nejaký trápení, nebo je tak přísně vychovávána, ze ji bez zeptani a dovoleni se nic nepovolí. Nějak ji rozptýlit, at neni tak bojacna.
Asi ji musi doma nejak zastrasovat, ze nedovadi a pta se na hrani, mozna jsou rodice moc prisni…
@blumen píše:
Asi ji musi doma nejak zastrasovat, ze nedovadi a pta se na hrani, mozna jsou rodice moc prisni…
já mám doma taky klidného syna, a není zastrašován, vyhraje si sám, když chce mě tak si řekne, když se mu vecpu do hry tak mě vyhazuje a že to neumím
![]()
@renda81 jo to jo, ale taky se pta na povoleni hrat si? Ale tak treba se jen stydi u cizi osoby, no.
@Anonymní píše:
Ahoj ráda bych znala Váš názor. Mám na hlídání čtyřletou holčičku a když jí neřeknu aby se šla vyčůrat tak nejde celý den. To samé je s jídlem a pitím. Prostě si sedne a sedí na jednom místě. Je mi hrozně líto když se mi ptá jestli si může hrát. Neřekne mi na nic sůj názor jen prostě se usměje a řekne ano. Když člověk zvýší hlas okamžitě řve. Chová se tak ale i doma u svých rodičů a já si říkám jestli je normální aby čtyřleté dítě nehrálo hry, nedovádělo a nezlobilo. Jen si drží plyšáka.Vůbec tohle neznám protože mám doma pravý opak. Tak chci vědět kdo máte takové dítko jak ho trošku rozproudíte:-)
Kde se dá sehnat takové dítě? Ty jo to fakt neznám, mám pravý opak
Každopádně myslím si, že je to povahou, každé dítě je naprosto jine,
@blumen píše:
@renda81 jo to jo, ale taky se pta na povoleni hrat si? Ale tak treba se jen stydi u cizi osoby, no.
můj syn doma běhá hraje si, a pak najednou jde do kuchyně za mnou a zeptá se můžu dál, můžu si vzít tohle a tamto, můžu si hrát s autem, se kterým si do té chvíle hrál
je mu 3r a 5m, ale on to má třeba i ze školky když chce něco co má ten druhý tak se zeptá, a v těch hlavinkách jejich to je a pak to používají
@Anonymní píše:
Ahoj ráda bych znala Váš názor. Mám na hlídání čtyřletou holčičku a když jí neřeknu aby se šla vyčůrat tak nejde celý den. To samé je s jídlem a pitím. Prostě si sedne a sedí na jednom místě. Je mi hrozně líto když se mi ptá jestli si může hrát. Neřekne mi na nic sůj názor jen prostě se usměje a řekne ano. Když člověk zvýší hlas okamžitě řve. Chová se tak ale i doma u svých rodičů a já si říkám jestli je normální aby čtyřleté dítě nehrálo hry, nedovádělo a nezlobilo. Jen si drží plyšáka.Vůbec tohle neznám protože mám doma pravý opak. Tak chci vědět kdo máte takové dítko jak ho trošku rozproudíte:-)
Já bych to spíš viděla na konzultaci s pediatrem, případně dětským psychologem.. Nechci tě strašit, ale může to i něco znamenat.. Tak ať to máte vyřešené než půjde do školky - školy.. Hodně štěstí..
@Anonymní píše:
tak to si neumim představit..ten můj je v klidu max 5 minut ![]()
Buď je to velmi stydlivé dítě, může v tom být ještě nějaký psychický problém, anebo má velmi přísnou a tvrdou výchovu a vychovali z ní takovou chuděrku uťápnutou.
Bejt rodičema zajdu za psychologem buď jen s holkou anebo i sami se sebou, pokud se takhle opravdu chová i doma.
Já bych si sní povídala, něco jí ukazovala, třeba knížku a snažila se nějak získat její důvěru, aby se trochu rozproudila.
@ospalámyš píše:
Buď je to velmi stydlivé dítě, může v tom být ještě nějaký psychický problém, anebo má velmi přísnou a tvrdou výchovu a vychovali z ní takovou chuděrku uťápnutou.
Bejt rodičema zajdu za psychologem buď jen s holkou anebo i sami se sebou, pokud se takhle opravdu chová i doma.Já bych si sní povídala, něco jí ukazovala, třeba knížku a snažila se nějak získat její důvěru, aby se trochu rozproudila.
Já i kdybych byla sebepřísnější neudělala bych z dcery uťáplinku. Má takovej temperament, že bych se dřív zbláznila, v tom nebude ![]()
@SlecnaSally píše:
Já i kdybych byla sebepřísnější neudělala bych z dcery uťáplinku. Má takovej temperament, že bych se dřív zbláznila, v tom nebude
Jenže každé dítě je jiné, jiná povaha, temperament, geny, psychické dispozice, některé nezlomí nic, jiné zlomíš daleko snáz.
Ahoj ráda bych znala Váš názor. Mám na hlídání čtyřletou holčičku a když jí neřeknu aby se šla vyčůrat tak nejde celý den. To samé je s jídlem a pitím. Prostě si sedne a sedí na jednom místě. Je mi hrozně líto když se mi ptá jestli si může hrát. Neřekne mi na nic sůj názor jen prostě se usměje a řekne ano. Když člověk zvýší hlas okamžitě řve. Chová se tak ale i doma u svých rodičů a já si říkám jestli je normální aby čtyřleté dítě nehrálo hry, nedovádělo a nezlobilo. Jen si drží plyšáka.
Vůbec tohle neznám protože mám doma pravý opak. Tak chci vědět kdo máte takové dítko jak ho trošku rozproudíte:-)