Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vezmu to trochu že široka ![]()
Ke dvěma synům jsem přišla"jak slepý k houslím". Nijak jsme se s manželem nedomlouvali. Zda se začneme snazit a kdy. První syn byl dílem souhry náhod a druhý nehoda ![]()
A teď k otázce. Mluvíme o třetím ditku. Nechranime se. Ale zajímá mne, zda jste se v tomto období " snazeni" nejak výrazně omezovali. Protože, co kdyby…
Nekouřím, ale večer si s manželem rádi dame dvojku bílého, někdy na zahrádce pivo.
Navíc mne čeká svatba, dvoje narozeniny a nespočet grilování ![]()
Prostě tohle období je pro mne nové a nerada bych přírůstku, pokud se povede ublížila.
Všem díky za názory.
Nechovala jsem se těhotně, to bych se taky mohla úplně zbytečně omezovat několik let
Já razím heslo, že když se má udržet, tak se udrží a navíc do určité doby, nechci kecat do kdy, embryo na tělo matky není nějak napojené ![]()
@janoma ne, musela bych se tak chovat uz od zari. Zacala jsem se chovat jako tehotna az ted s pozitivnim testem ![]()
Já bych to nehrotila a dělala všechno, jako obvykle. Snažila jsem se rok, jedla různý ty preparáty na podporu, hlídala jídlo obecně a nic. Pak jsem se smířila s tím, že už to asi přirozeně nepůjde - bylo mi 38 no a zrovna, když jsem přestala jíst ty vitamíny, cpala se sýrem s plísní a tak - tak jsem otehotnela:-) spíš je důležitý byt v pohodě. Tak si to užij a dej si pořádně do nosu. A sklenička vína občas neuškodí ![]()
Brala bych vitaminy, hlavne kvuli listovce. Jinak pivo ci dvojka bileho nic nepokazi ![]()
Tak to jste mne potěšily.
Taky mi přijde trochu ujety, se extra hlídat. Ale jak jsem psala vyse, tato situace je pro mě nová.
Vubec ne.. první se nám shodou náhod povedl o Vánoce, Silvestr byl dost bouřlivý, po novém roce ještě měla mladší sestra maturák, kde jsme pili vodku s džusem.. do toho tancovali vážně do rána, pracovala jsem noční směny, tři týdny na to jsem zjistila těhotenství, i během něj jsem si občas na osvěžení dala vinný střik, malé pivo, ujizdela jsem na hermelínu.. U dcerky jsme těhotenství sice plánovaly, ale nijak jsem se neomezovala, dokud jsem v ruce neměla těhotenskou průkazku, tak jsem ani nevěřila, že těhotná jsem, protože jsme nevěřili, že to půjde tak rychle, tentokrát se dcerka povedla o silvestra po lahvi tequily
a večer před tím, nez jsem zjistila těhotenství jsme s manželem slavili narozeniny přátel, kde jsem zvládla karafu vína a nějaké koktejly
nedivím se, že dcerka je veselé dítko, má super základ
až se zjištěním těhotenství jsem teda začala jíst kyselinu listovou a dávala pozor, abych nejela úplně na doraz (takový blbý zlozvyk, že vše musím mít hotové -praci, domácnost..- i kdybych neměla 4 dny spát.. )
@janoma jinak tedy mám v okolí kamarádku, ti když se snažili, tak kromě různých vitamínů a preparátů začala žít fakt extrémně zdravě, úplně vysadila bílé pečivo, začala se cpat ovocem a zeleninou, začala cvičit jógu ač do té doby vůbec nic necvičila, úplně vysadila grilované maso, brambůrky apod, jedla zásadně jen bílé maso na přírodních úpravách čistě na vodě, zásadě nic nesmažila na oleji, pila jen čistou vodu, max domácí džusy, úplně vysadila kofein (nejen kávu, ale i zelený čaj, samozřejmě energy drinky) a pití jako Coca cola ji nesmělo přes práh domu, to samé chtěla po partnerovi. Divím se, že to partner ustal, protože pár měsíců vážně byla jak posuk a bali jsme se, jestli není nějak nemocná, protože si vážně denně pročítala veškeré kalorické tabulky, veškerá složení apod.. To už je vážně extrémní. Nemyslím, že zrovna na tohle je důležitá nějaká extra příprava, ano, kuřačky pokud plánují otěhotnět by měli přestat kouřit minimálně dva roky před plánovaným těhotenstvím, zrovna kyselina listová je dobrý pomocník, ale nic se nemá přehánět
držím palce ať se brzy zadari ![]()
Ještě pár týdnů po vynechání menstruace není embryo napojené na krevní oběh matky, tak je to zbytečené.
Ne. Je teda pravda, že jsme oba přestali kvůli snažení kouřit, manžel protože měl špatný spermiogram, já abych ho podpořila (stejně bych s tím v těhotenství sekla, tak co..), ale jinak jsem si užívala docela bujaré večírky, sport, makání na stavbě apod. Já si myslím, že pokud se plod má udržet, tak se udrží.
To se mi ulevilo
já právě si říkala, jestli bych raději neměla přestat úplně pít alkohol raději, sice nejsem žádný velký piják, ale občas pivo jsem si ráda dala, tak jsem přesedlala na Birella a Radlery, ale i tak
Tak to jsem ráda, že nejsem jediná.