Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,mám tři kluky,každej začal chodit úplně jinak a jindy.Ten nejstarší si v 8.měs.začal stoupat,od 10.měs.sám chodil. Nejmladší má 9.měs.,obchází kolem nábytku a vydrží chvíli stát bez držení.Komu ale prcek zatím nechodí,nezoufejte,může se to změnit ze dne na den-náš prostřední v 11.měs ještě pomalu ani nestál a na svoje první narozeniny přeběhl(!)
celej pokoj.
Ještě se za nima naběháme až,až ![]()
AHOJKY!Nas Honzik zacal chodit kolem nabytku priblizne kolem 7.5 mesice, v 8.5 mesicich se zacal poustet a vrhat do prostoru od zhruba 9.5 mesice chodi uplne sam, ale pady samozrejmne jsou, ze. Ted mu bude 11 mesicu a lita jak rus. V pohode si ze stoje drepne, sedne a opet se postavi. Preji vsem krasne, zdrave a pohodove deticky.
Pavca
Naše malá má 8,5 měsíce, už stoupá, ale nechodí. Nedávno se posunula o půl metru podél postýlky, ale nezopakovala to.
Botičky rozhodně nedávej, až bude pořádně chodit, jinak si může zničit nožičky.
Ahojte holky,
moje holčička se začala stavět na kolínka před 6.měsícem, na nožky si stoupla, když měla 6 měs a 4 dny, teď má 6,5měs. a neustále se po něčem šplhá a stoupá si a suverénně leze po čtyřech po celém bytě. Jsem zvědavá, jak to bude pokračovat.
Vím, že se začala stavět dost brzo a mám strach, jestli ji to nemůže ublížit, ale zase na druhou stranu - říká se, že pokud něco dítě udělá samo od sebe, je to v pořádku.
Chci se zeptat, máte někdo podobně „urychlené“ miminko a měli jste s tím nějaké problémy? Mně doktor řekl, že je to sice brzy, ale je to přirozený vývoj a už to nijak moc neovlivním, ale že ji v tom nemám nijak podporovat. Tak ji pořád pokládám na zem a ona se pořád staví a tak pořád dokola celý den…
Mějte se,
Radka + Stellinka 6,5měs
Ahoj Radko,
moje holka byla jako miminko taky „urychlená“ a žádné problémy s tím nebyly. Jen jsme byli trošku středem pozornosti když začala chodit, protože byla drobounká. Ale zase neumí pořádně mluvit. Nechce se jí. Když slyším jek mluví její vrstevníci..
Snad to dožene.
M.
Ahojky,
tak to jsem si teda rada pocetla, protoze kamaradka ma o 3 mesice starsi dite nez ja a uz ji lezlo a stavelo se v 7 mesicich. Nase zlaticko sice sedi bez opory od 5mesicu
ale leze az od 9, ted ma 10 a jsme ve fazi lehkeho popochazeni kolem nabytku. Nicmene si rikam, ze dokud mimi jen lezelo, bylo to zlate, clovek je usetren karambolu a jinych neprijemnosti.......az zacne behat, asi mi vypadnou oci z dulku, abych ho uhlidala ![]()
Ahoj Wej,
moje malá je taky drobounká, má teď v 6,5měs. 6,5kg, takže to taky vypadá srandovně, když leze.
Zdravím
Radka + Stellinka