Chození do školky - krize

1720
13.3.14 10:44

Chození do školky - krize

Starší syn začal od září chodit do školky, od začátku tam chodil rád, líbilo se mu tam, kolikrát jsem se ho ptala, jestli chce jít po obědě a řekl mi že ne. Cca od nového roku to je čím dál horší, nejdřív to začalo tím, že chtěl víc chodit po obědě, pak měl ve školce pár nehod (do ledna nebyla ani jedna). TAk tři týdny zpátky začal ráno s tím, že nechce do školky a teď poslední dobou chodíme s brekem, není to tak, že by se vztekal, spíš vyloženě brečí, že do školky nechce.
Vůbec nevím co s tím, mluvila jsem s učitelkou, podle ní se nic nezměnilo. Mně taky nenapadá nic, co by bylo jinak. Paní učitelka ve školce je fajn, je vidět, že ji děti mají rády, mně je taky hodně sympatická. Ani kamarádi, které třeba potkáme po cestě do školky moc nepomáhají. Je mi to hrozně líto. Paní učitelka mi říkala, že po chvíli ve školce už dobrý, s dětma si hraje, s hračkama taky. Kamarádka mi říkala, když je potkala na vycházce, že byl Áďa vysmátej, spokojenej… (já se jim radši vyhýbám, když jdou na vycházku). Ty ranní cirkusy mě ale ničí, dneska jsem odcházela ze školky a řvala jak želva.
Poradíte, jak se mám zachovat? Mám ho víc nechávat doma? Na druhou stranu kolektiv mu prospívá, pěkně se ve školce rozmluvil (výslovnost je sice špatná, s tím chodíme na logopedii, ale to už je jiná písnička). Doma si s ním odpoledne hodně hraju, ale je fakt, že se většinou kolem nás motá mladší, s tím ale nic teď neudělám. Babička je k dispozici jen jedna a ti spíš radši hlídají staršího, mladší je hroznej maman, takže toho hlídají jen v případě nouze. Mimo školku se setkáváme spíš s mladšími dětmi, tak je možný, že ho trochu táhnou zpátky, i proto bych chtěla, aby byl mezi vrstevníky. V neposlední řadě ho ze školky stahovat nechci kvůli místu, je malý zázrak, že jsme se loni vůbec dostali (jen díky tomu, že otevírali novou třídu) a od září bych chtěla do práce na poloviční úvazek, tak to místo budu potřebovat určitě.
Máte někdo podobné zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26093
13.3.14 10:49

A ptala ses ho na to? Já mám 4 a půl letýho prcka, kterej nemluví… Teda…Mluví, ale většina lidí mu prostě nerozumí… Do školky chodí v pohodě, když hrozí, že bychom to ráno nestihli, je nešťastnej, ale občas mi přijde trochu smutnej z toho, že mu děti prostě nerozumí… :think: A radši by byl doma se mnou, protože já mu rozumím v podstatě všechno, co chce… ;) Zkus se ho zeptat na tohle…

Jinak já teda prcka od začátku vyzvedávám po obědě. Ve školce ještě ani jednou nespal… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
13.3.14 10:54

Vytrvat a určitě ho do školky stále dávat. Syn je předškolák, v prosinci mu bylo šest a teď má krizi taky. Ne že by vyloženě ráno brečel, ale chce zůstávat doma, jít po obědě, nebo brzy po spaní po svačině…a to pro něj bylo nejít do školky za trest. Ale my víme čím to je - špatně snáší změny, takže když je teď jedna z jeho učitelek nemocná a oni chodí spát do jiné třídy, kde pak zůstavají na odpoledne, tak je z toho hotovej. A přitom se mu tam nic špatného neděje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
13.3.14 10:57

Zeptat se na kamarády? Neteř taky přestala chtít do školky a nakonec se zjistilo, ze její „kamarádka“ je v podstatě pěkná mrcha, která zkouší manipulovat a terorizovala ostatní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1720
13.3.14 10:57

Ptala a ne jednou, ale nedostala jsem z něho nic. Ta řeč na jednu stranu to může být (mně třeba napadlo, jestli se mu někdo kvůli tomu neposmívá, ale to by mi snad učitelka řekla), na druhou stranu udělal fakt velký pokrok a učitelka říká, že s dětma si hraje, do činností se zapojuje, snaží se i pěkně opakovat, říká básničky a písničky (i ty, které neznám, které se naučí ve školce, některé jsem musela dohledávat přes google :lol: ).
To spaní bych taky oželela, problém je v tom, že doma mi do postele prostě odpoledne nepůjde (ani o víkendech nebo když je z nějakého důvodu doma) a večer už je na zabití, unavenej, protivnej… Když se ve školce vyspí (fakt tam usne), tak je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
13.3.14 10:58

@evi.an.x rekla bych, ze to na tebe jen zkousi, pokud p. ucitelka rika, ze si hraje a je vse vporadku, tak bych se dal zajimala a vyptavala, ale rozhodne bych nepripustila variantu ho nechat doma.Nas malej chodi do skolky rok, kdyź jde se mnou tak pobrekava a premlouva, ze nechce a kdyz ho vede manzel tak naprosto v poho.Muze to byt i tim, ze vidi, ze mladsi je s tebou doma.Oni jsou maly vyderaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7876
13.3.14 10:59

@evi.an.x Máme úplně to samé, ze začátku nechtěl domů a teď ho ráno nemůžu dostat do školky… Ptala sem se ho proč tam nechce… Řekl mi, že ho to tam nebaví, že je tam nuda :? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1720
13.3.14 11:03

@zelenaprisera když jsem se učitelky ptala, s kým si nejvíc hraje, tak mi řekla, že tak nějak se všema. Je fakt, že jsi mě nahlodala, zkusím se jí zeptat naopak, jestli se třeba někomu nevyhýbá. Áďa mi říká pár jmen, ale spíš to jsou děti, se kterými si hraje, chodí s nima na procházce ve dvojici a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
13.3.14 11:05

@evi.an.x určitě bych se ptala a ptala. Někdy to z nich leze jak z chlupaté deky a samo dítě si vlastně neuvědomuje, ze je něco špatně. Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
13.3.14 11:11

Ahoj nechodí třeba na plavčo? já se bála vody a plavčo jsem nesnášela…nebo jaké byly ty nehody? není mu kvůli něčemu trapně??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1720
13.3.14 11:19

@wiki čiki nene, jezdí jen do solné jeskyně a tam se mu líbí, hlavně se mu líbí, že jezdí „malinkým autobuskem“. Asi třikrát se počural, ale vždycky to pramenilo z toho, že si prostě neřekl (jednou na vycházce a dvakrát právě v té solné jeskyni, tam prostě sami chodit nemůžou, protože ty záchody jsou někde dál). Ve školce v pohodě, tam chodí sám, teď už mi ale učitelka říkala, že na vycházce bez problémů hlásí. Tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
13.3.14 11:35

Tak mně napadlo jedině, když je jinak všechno v pořádku, že to opravdu zkouší a chce být s tebou a mladším doma, že prostě trochu žárlí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
13.3.14 12:09

@evi.an.x jojo s tím jsem taky mívala problém…říct si…pamatuju si že ještě v první třídě…:D potom už mě ale nenapadá nic proč by se mu ve školce přestalo líbit…co řekne když se ho na to zeptáte? taky mě napadla šikana ale ve školce snad ještě néé :) i když možné je vše…každopádně nějaký důvod to musí mít…, :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
13.3.14 12:10

@berushkacz souhlasím to by mohlo být ono… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
13.3.14 12:14
@wiki čiki píše:
@berushkacz souhlasím to by mohlo být ono… :pankac:

Malý je už trochu chytřejší, do školky se těšil bylo to něco nového, ale teď už je to povinnost tam chodit a bráška už je trochu starší, tak už je s ním i trochu sranda, než když byl miminko, a prostě malému došlo, že zatím co je ve školce, tak maminka je doma s bráškou a chtěl by tam být taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí