Chrápání u předškoláka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
30.12.11 12:26

Chrapani predskolaka

ahoj,
uz tyden mi moje 4letacka celou noc nahlas chrape - a to opravdu hlasite jak drevorubec :-). Nemocna neni, potize s dychanim nema take zadne. Chrape jak nazadech, tak na boku.
Setkali jste se s tim? POmuze spani ve zvysene poloze hlavy?
Za kazdy podnet diky.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1713
30.12.11 12:46

Ahoj
máme stejný problém u dcery, he jí už devět let.
Doktor nám radí vyndat mandle - nevím které, jestli nosní/asi nosní/.
Jenže taky mi říkal, že do cca 12-ti let ty mandle budou pořád dorůstat, tak bysme pořád trhali a teda nechci.
Takže počkáme do dvanácti let a uvidíme.
Ty mandle má chronicky zvětšené odmalička, ale na nemoci s tím spojené netrpí, tak nevidím důvod k zákroku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
30.12.11 12:52

já jsem chrápala hodně silně, když jsem byla cca v tomto věku, ale jsem alergik a bylo to z toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
30.12.11 13:03

Syn byl kvůli tomu na trhání nosní mandle, navíc ještě příšerně vrzal zubama. Bylo mu sedm. Taky nám říkali, že mu mandle doroste, ale nevim, od té doby má (máme) pokoj, bude mu 15 let. Jinak na chrápání je výborný Adenol. Jsou to kapky, které se kapou na polštář a krásně voní, jen teď nevím, jestli je to vhodné pro čtyřletou. Zkus se na to zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
30.12.11 13:06

Ahoj,
moje šestiletá dcera chrápe už docela dlouho. Po vytržení nosní mandle nedošlo k žádnému zlepšení, nedávno byla na vyšetření ve spánkové laboratoři a půjde s krčními mandlemi - buď úplně vyndat nebo zmenšit. Má prý hodně úzké dýchací cestky a v nich obrovské mandle, který jí způsobují nekvalitní spánek.
Doporučuji Ti kontrolu na ORL a kdyby hnali hned na krční mandle, tak spánkovou laboratoř.
My jsme se snažili zabránit zákroku na krčních mandlích, ale bohužel to vyšlo, že je to nezbytné.

• Citovat
  • Upravit
30.12.11 13:18

moc dekuju za vase odezvy. jeste s tim pockam a budu sledovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
31.3.12 17:08

@schwarzwaldtorte My kvuli tomu jdeme taky na trhani nosni mandle. Jestli to nezabere, tak me to fakt nastve, protoze se mi ji na ten zakrok vubec nechce davat. Na druhou stranu chci zkuit vse…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.4.12 12:25

ahoj, hlasim se ja - zakladatelka. Takze ubehlo skoro 6 tydnu od vyndani nosni mandle, a chrapani tady stale je (intenzita se trochu zmirnila). zakrok byl v narkoze, celkem 30 min. vcetne propichnuti bubinku a odsani tekutiny. Bolesti nemela zadne, nic nekrvacelo, spolulezici holcicka (3 roky) malinko krvacela z nosiku.
zkousim momentalne homeopatika lymphomyosot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15457
9.1.17 22:53

Moje dcera chrápe. Nechrápe celou noc. Jsou chvíle, kdy spí opravdu tiše a klidně. Nosní mandle je odstraněna. Má velké krční mandle. Zmenšení krčních mandlí nám bylo doporučeno, ale nechce se mi do toho. Někdy dýchá pusou. Chrápe, i když dýchá nosem. Máte nějaké rady, zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
667
9.1.17 23:00

My jsme na chrápání dostali od doktorky aerius sirup, ale syn měl asi trochu zvětšené nosni mandle vždycky po rýmě. Ve školce říkali také že chrápe, tak jsme zkusili nejdřív ten sirup a chrápat přestal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
9.1.17 23:03

My chrápeme všichni tři, ale nijak to neřeším. :nevim: Starší syn někdy i skřípe zubama, to mi teda vadí mnohem víc. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
9.1.17 23:07

Nemá nadváhu?
dýchá při spánku pravidelně (ptám se kvůli apnoe)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15457
9.1.17 23:12

@Mína47 Ten doma máme. Nosní mandli ale už nemá. Momentálně spí docela klidně. Kolikrát mi přijde, že má zadní rýmu. Jenže nemá ji přece pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15457
9.1.17 23:14

@Tamtama Jo, skřípání zubama mi taky vadí - a hodně. Bohužel dělá i to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15457
9.1.17 23:37

@Ou Je hubeňour. Už zaznělo apnoe, ale nijak se to dále neřešilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí