Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
chci se jen zeptat,jak by jste se zachovaly,kdyby učitelka ve školce řekla vašemu dítěti,když jí nese ukázat namalovaný obrázek ke stolu a ona odvětí: „seber se a vypadni“8o ![]()
Tak nějak to od odpoledne vydýchávám a přemýšlím co učitelce zítra řeknu.....
![]()
Anetka z toho byla špatná od doby co jsme přišly domů,pořád nemohla pochopit,co udělala špatně,že naní byla učitelka taková a já jí to taky nedokázala vysvětlit ![]()
Tak uprimne,byt u toho,tak asi prudce na ucitelku spusti,boze ja furt nedokazu pochopit proc se takove kravky cpou na miste ,kde nemaji co delat
Hned zitra,bych s ni rozhodne promluvila,a pokud by nebyla skoupna na slovo,namirila bych si to do reditelny,ikdyz ja bych do te reditelny sla zrovna,drzim palce ![]()
To je hustá paní učitelka. Asi bych jí oplatila stejnou mincí. Hezky od plic bych jí řekla, ať se sebere a vypadne, když jí učení nebaví. Ať jde do kravína, že krávy jí nic ukazovat nebudou a nebudou se jí na nic ptát… ![]()
No, učitelka je taky jenom člověk a taky někdy mívá své slabé chvilky… (což nic nemění na tom, že to bylo neprofesionální…)
Ale pokud bych měl být držka plechová, tak šest z deseti učitelek (podle zkušenosti mé a mého okolí) nemělo nikdy o školku ani pohledem zavadit..... Ty zbývající čtyři z deseti si svou profesi zvolily správně. (Ale neberte mě za slovo - říkám, že jsem držka plechová.....
)
marro,já u toho nebyla,kdyby jo tak ......
![]()
Z Anetky to vypadlo cestou domů a byla z toho fakt přejetá,ostatně já jsem z toho taky,teda já spíš hodně zhnusená ![]()
Pač to není poprvý,kdy byl nějaký „konflikt“ minulý týden jí vynadala,že špatně sedí u stolečku,pač ona když procházela tak zakopla o její nohu
jako to jsem přešla,ale tohle už je na mě nějak moc ![]()
My jsme neco podobneho resily,kdyz malej nastoupil do skolky,ucitelka byla na nej vic nez hnusna
resila,ze nema tatinka,a porad mu ho pripominala,i presto,ze jsem jim to vyslovne zakazala.Vadilo ji fakt vsechno,jak malej zpiva,ze nosi na puncochacich kratasky,strasne se do nej neustale obouvala.Ja sla ihned za reditelkou,a od te doby klid,ba dokonce se z te ucitelky,stala Matyskova prava ruka
Ale i tak to jsou kravky,urcite bez za reditelkou
![]()
Anetka taky teprve letos nastoupila a dost blbě to nesla…
U nic ve třídě se střídají dvě učitelky,s tou druhou naprotá spokojenost,dokonce se strašně těší,když mají tu druhou
ale já to nechápu,je tomu tak 14 dní a ona Anetku chválila jaká šikovná a že je ve třídě opěrným bodem a ted tohle ![]()
Fakt mi to nakrklo a zítra se jí na férovku zeptám,co jí na nás vadí…
Troufám,si říct,že jsem ta učitelka,která se řadí mezi ty 4 z 10
Tak si dovolím reagovat.Jestli tohle učitelka opravdu řekla,tak bych si sní opravdu nejdříve promluvila.Ona bude s největší pravděpodobností zapírat,že nic takového neřekla.Slušně bych jí řekla,že si nepřeji,aby se takto hrubě vyjadřovala nejen k mému,ale i ostatním dětem.Takhle vyjadřovatt se může ke svým,když se jí to líbí.Kolik jí je let,odhadem?
Já jsem si nikdy nedovolila být na děti hrubá,sprostá.Dle ČŠI jsem učitelka na pravém místě (momentálně na MD
) Práce s dětmi mě nesmírně naplňovala a nedovedu pochopit takovéto jednání.
Držím pěsti,aby byl rozhovor s uč. na úrovni-učitelka-rodič.
Určitě dej vědět,jak to dopadlo.
řeišt s dítětem to,že nemá tatínka,to může fakt jenom k.áva
![]()
janca84 píše:
Troufám,si říct,že jsem ta učitelka,která se řadí mezi ty 4 z 10![]()
Tak si dovolím reagovat.Jestli tohle učitelka opravdu řekla,tak bych si sní opravdu nejdříve promluvila.Ona bude s největší pravděpodobností zapírat,že nic takového neřekla.Slušně bych jí řekla,že si nepřeji,aby se takto hrubě vyjadřovala nejen k mému,ale i ostatním dětem.Takhle vyjadřovatt se může ke svým,když se jí to líbí.Kolik jí je let,odhadem?
Já jsem si nikdy nedovolila být na děti hrubá,sprostá.Dle ČŠI jsem učitelka na pravém místě (momentálně na MD) Práce s dětmi mě nesmírně naplňovala a nedovedu pochopit takovéto jednání.
Držím pěsti,aby byl rozhovor s uč. na úrovni-učitelka-rodič.
Určitě dej vědět,jak to dopadlo.
odhedem kolem 50 let…
Já se s ní nechci hádat,chci se jí v klidu zeptat,ale je mi jasný,že ona to strhne v hádku…
může být ráda,že manžel je zítra v práci,jinak by zažila věci…
Njn, asi je vyhořelá, což ji neomlouvá. V klidu s ní promluv, musíš ukázat, že si toto dovolit nemůže. Když bude hnusná, tak za ředitelkou. Držím palce, ať to vyřešíte a dej vědět, jak to dopadlo.
tak jsem se po počátečním vzteku trochu uklidnila a už ti nechci radit nic radikálního ![]()
skoro mi přijde jako dobré řešení jí oznámit, že moc dobře vím, jak dokáže být na děti nepříjemná a hnusná a že doufám, že se to nebude opakovat a byl to jen nějaký zkrat. Jinak, že bych to musela řešit na jiné úrovni. Bude zapírat, to je jasné - takže bych jí víc neřekla a šla od toho. Aby to bylo něco jako zdvižený prst… drsnější konfrontace by totiž mohla mít ten efekt, že se učitelka zatvrdí a bude tvé dítě dál ničit - třeba jinou formou, ne tak nápadnou. Je-li aspoň trochu slušná, pochopí, že takhle se chovat nemůže a bude si dávat pozor.
Pokud ovšem ona učitelka nepřijme za své heslo „Nejlepší obrana je útok“.
Jura007 píše:
Pokud ovšem ona učitelka nepřijme za své heslo „Nejlepší obrana je útok“.
v tom případě bych se šupem vrátila k počátečnímu vzteku a co bych jí řekla, to by si za rámeček nedala…hlavně ne před dětmi, to je jasné. Nepotřebuji žádné speciální zacházení, když dítě zlobí, klidně na něj houknu… ale vozit se po mrňouscích a neumět ani přijmout oprávněnou kritiku, to by bylo moc.
marra píše:
My jsme neco podobneho resily,kdyz malej nastoupil do skolky,ucitelka byla na nej vic nez hnusnaresila,ze nema tatinka,a porad mu ho pripominala,i presto,ze jsem jim to vyslovne zakazala.Vadilo ji fakt vsechno,jak malej zpiva,ze nosi na puncochacich kratasky,strasne se do nej neustale obouvala.Ja sla ihned za reditelkou,a od te doby klid,ba dokonce se z te ucitelky,stala Matyskova prava ruka
![]()
Ale i tak to jsou kravky,urcite bez za reditelkou
![]()