Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Obnovuji diskuzi, i když s trochu jiným problémem. Moje dcera vystřídala už tři školky, teď chodí do jedné opravdu velké, je jich ve třídě 26 a dvě učitelky. A připadá mi, že oproti té předchozí mají učitelky na můj názor dost laxní přístup. V minulé školce mi přišlo, že se o děti trochu víc zajímali individuálně, učitelky s nimi seděli u stolku a hrály si nebo povídali. No a tady pokaždé vidím jak si učitelky povídají nebo popíjejí kávu, jsou otočené zády a děti si dělají si co chtějí, i podle toho co mi dcera říká to tak vypadá. Jednou jsem jí třeba vyzvedávala na zahradě a měla na sobě rozepnutou bundu, přitom bylo dost chladno, tak jsem se jí zeptala proč a ona, že to neumí zapnout. Tak mě trochu rozhodilo, že dvě učitelky, které tam jen tak postávají nemohou mojí dcerce zapnout bundu. A takových podobných případů už bylo více, zkrátka jsem z téhle školky už trochu zklamaná, i když dcerka si nijak zvlášť nestěžuje, myslíte, že to přeháním?
Myslím, že to nepřeháníš, ale nic s tím neuděláš. Už mi chodí do školky 4. dítě, první kluk měl suprové učitelky, ale to jsem to považovala za standard. Až když holky nastoupily do jiné školky, tak jsem zjistila, že jsou i učitelky, které celé dny sedí za stolečkem a vyplňují papíry, nebo spolu kecají a nad dětmi vykonávají jen nezbytně nutný dozor, aby to děcka přežila. Tak teď čtvrtého kluka zase dovážíme do té první školky. Je to sice z ruky, ale za dobrými učitelkami si vyplatí si popojet. V té druhé školce jsem se o tom i s ředitelkou zkoušela bavit a dozvěděla jsem se, že ty dvě nádhery jsou její nejlepší učitelky, které má, protože mají všechny papíry vždycky včas a v pořádku vyplněné. No bodejť by ne, vždyť tomu věnovaly většinu pracovní doby…
@ehoor ne, zkus čtvrtou školku a doufám, že narazíš na takovou, která bude tobě i dcerce vyhovovat.
My taky měnili školku a konečně máme takovou, ve které jsme všichni spokojeni.
@Pipilota Citrónie píše:
@ehoor ne, zkus čtvrtou školku a doufám, že narazíš na takovou, která bude tobě i dcerce vyhovovat.
My taky měnili školku a konečně máme takovou, ve které jsme všichni spokojeni.
My jsme tedy měnili kvůli stěhování, jinak to nešlo a také jsem si nemohla vybírat, dala jsem jí tam, kde měli místo a teď uprostřed školního roku jí asi těžko umístím někam jinam, soukromou MŠ si nemůžu dovolit. Ale jsem ráda, že dcerka ve školce nebrečí a chodí tam celkem ráda, jen mě trochu rozčiluje ten přístup učitelek, taky komunikace s rodiči je téměř nulová, děti se předávají ve dveřích a pokud se chci na něco zeptat, třeba jestli snědla oběd tak je to dost problém.
@ehoor to předávání mezi dveřma mi taky hrozně vadilo, teď se mi učitelka věnuje ![]()
Řekla bych, že státní školky jsou tak nějak téměř všechny na jedno brdo. Čest výjimkám a učitelkám, které ta práce opravdu baví…Co tak vidím v naší MŠ a slyším od kamarádů o jiných MŠ, je všude něco. Mě třeba nechaly učitelky dceru 2× venku počůrat, protože jí nechtěly pustit dovnitř na WC. Nebo si třeba paní učitelka stěžovala na naše dítě našim sousedům, kteří tam také mají dítě
(jak si něco takového může dovolit, nám neřekla ani Ň), pak jim třeba prý říkaly, že si nemusí po čůrání mýt ruce mýdlem, pač ho hodně plýtvají… Někdy jen nechápavě kroutím hlavou.
My měli taky problem s učitelkou. Když tam dcera nastoupila, tak jsem se divila, že taková postarší paní ještě dělá učitelku. A jasně druhý den ve školce dcera strávila čepici a uča ani nevěděla jestli ji mela venku.Za týden je potkám venku a dcera v punčochach, zrovna foukal ledový vítr a ona nato „No vyběhla v puncochačich“ a takle ji nechala jít. Pokaždé měla nějakou připomínku např. abych ji koupila nové bačkory protože si je neumí sama zapnout a ona na to nevidí, nebo „zase zůstává spat, vždyť nechodite do prace“ a tak furt něco. Chodila tam měsíc i když tam byla spokojená, ale ja se na tu uču už nemohla ani podívat. Teď chodí do jiné skolky a úplně jiný přístup.
To je mi líto, že jsou se školkou i takové zkušenosti. My měli velké štěstí a jsme spokojeni. Učitelky si s námi taky extra nepovídají, jen na akcích, ale to mi nevadí, vím, že kdyby se něco dělo tak to řeknou. A co si tak pamatuju z dětství tak se mi vybaví jen jak vždy naše učitelky někde posedávali u kafíčka ![]()