Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Víc podnětů. Víc se mu věnovat, pracovat s nim, aby na to neměl čas.
Anonymní píše:
Víc podnětů. Víc se mu věnovat, pracovat s nim, aby na to neměl čas.
Přes den to nedělá. Problém je usínání / spaní ve školce (tam to asi začalo)
Zakladatelka
Můj chlap mi vždycky, když mám obavy o pindíka říká, že žádný chlap nikdy nedělá se s vým nádobíčkem nic, co by ho bolelo, ať už při tom nebo potom.
Jde mu přetáhnout předkožka?
lleennttiillkkaa píše:
Můj chlap mi vždycky, když mám obavy o pindíka říká, že žádný chlap nikdy nedělá se s vým nádobíčkem nic, co by ho bolelo, ať už při tom nebo potom.
Jde mu přetáhnout předkožka?
Přetáhnout mu jde docela dobře, ale právě se bojím, aby na základě těch prasklinek se mu to nezúžilo. Ono ho to nebolí nejspíš při tom, ale až potom, to i přijde, že ho to bolí a má tam krvavé prasklinky.
Můj měl taky takové náznaky, že si před spaním tahal za pindíka, musela jsem mu tu pozornost odvádět i při tom usínání. Jinak bych mu asi řekla, ať se netahá za pindíka ve školce, možná i učitelka by mohla občas před spaním kouknout, jestli si tam zase nehraje ![]()
Myslím, že pokud by ho to bolelo, že by si na něj druhý den nesáhl, právě pro ty bolavé prasklinky. A na to upozorňování učitelkou (vlastně kýmkoliv) bych byla hodně opatrná. Na tom, že si hraje s pinďourem není nic špatného, dospělí chlapi dělají to samé, ale nikdo jim prasklinky nekontroluje. To je jediný rozdíl.
Doma mu v klidu vysvětli (lépe tatínek), že hrát si s pinďourem je ok, ale že se to nedělá na veřejnosti (školka např.). O ublížení bych se nebála. Jak bylo správně poznamenáno, každej chlap ti potvrdí, že bolavý věci si na svým nejlepším kámošovi dobrovolně provozovat nebude
Učitelku bych do toho ale fakt netahala, říkala by mu to před dětma, v lepším případě ne, ale někdo z nich to může zaslechnout a pětileťáci už umí být zlí. A i kdyby ne, stejně to pro syna musí být minimálně trapný, aby mu to říkala úča.
No tak podle mě hraní s pindíkem není OK, myslím, že v šesti letech má na to času dost. Podle mě je nejlepší odvést pozornost, dřív než pozná, že by z toho mohl mít nějaký slastný pocit, pak už to bude chtít opakovat. Nedělala bych z toho vědu, ale nepodporovala bych to jako normální.
delice píše:
No tak podle mě hraní s pindíkem není OK, myslím, že v šesti letech má na to času dost. Podle mě je nejlepší odvést pozornost, dřív než pozná, že by z toho mohl mít nějaký slastný pocit, pak už to bude chtít opakovat. Nedělala bych z toho vědu, ale nepodporovala bych to jako normální.
Tak za prvé na tom nevidím nic špatného a za druhé- opravdu si myslíš, že tomu zabráníš?! ![]()
delice píše:
Masturbace u dětí je naprosto normální věc. Neříkám, že by se měla podporovat, ale zakazovat????? To snad ne. Je důležité dítěti vysvětlit, že to nesmí dělat na veřejnosti, ale někde sám v soukromí…
Pokud ho nenechám, aby si s pidíkem hrál tak dlouho, až pozná sexuální vzrušení, tak si myslím, že se to oddálit dá. Malé děti se neumí moc ovládat, že to mají dělat doma a pak si takhle tahají i mezi dětmi třeba ve školce. Moji kluci to teda nedělají, i když starší už občas zkoumá „velký pindík“, tak k masturbaci ještě naštěstí nedospěl. Vím, že se říká, že je to u dětí normální, ale mě to moc normální nepřijde, já jsem to jako dítě taky neznala. Ale nikomu nic nerozmlouvám, prostě mi to k dětem nejde.
Ale kluci jsou v tomhle prostě rychlejší než holky. Většinou. A že nemasturbují tvoji synové? Přeci s nimi nejsi 24hod denně.
Pokud už jsi jim někdy dala na jevo, že je jejich chování nějakým způsobem nepřijatelné, nedivila bych se, kdyby se s tím schovávali. O těch hranicích kdy se to hodí a kdy ne, jsem taky psala, ale samotné sebeukájení bych kvůli tomu nevnímala jako nevhodné nebo něco takového. Ps. Sexuální vzrušení se nerovná vyvrcholení. Takhle malí kluci většinou nemůžu dosáhnout orgasmu jako takového a se vším všudy, ale že je jejich vlastní doteky, žmoulání a jiné dráždění pindíku vzrušuje (jinými slovy se jim to líbí), to si teda piš! ![]()
Já jsem jim nikdy nedávala nic negativního najevo, ani vlastně nebylo kdy, mladšímu jsou tři a ten jen občas ve vaně zažmoulá a komentuje velký pindík, a starší šestiletý má ráno vždycky erekci, a občas si tam šáhne, hlavně když je nahý, a něco vypráví, tak se chytne za pindu
Ale to je asi tak všechno, to nepovažuju za masturbaci. Když by se měl cítit, že dělá něco nepatřičného, poznala bych to na něm, ale já jsem mu ohledně toho nic neříkala. To se spíš tváří provinile, když mu dovolím hru na PC a on si pustí nějakou podmořskou střílecí, co ví, že nesmí, tak se tváří tak „nenápadně“ až je to k smíchu. ![]()
Syn poslední dobou našel novou hračku a pravidelně si hraje s přirozením. Bohužel většinou tak, že si přetahuje neustále kůžičku. Už několikrát z toho měl bolavé prasklinky na předkožce, bojím se zjizvení a následků. Co s tím ?