Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všichni
Včera jsem vyzvedávala synka ze školky, přišla jsme dovnitř, učitelka seděla u stolu a luštila křížovky, ani neslyšela, že jsem jí zdravila. Malej v místnosti nebyl, tak jsem ho šla hledat do „ložnice“, tam také nebyl, našla jsem ho až na záchodě, poletoval tam nešťastně s kalhotami na půl žerdi snažil se utřít si zadek, což mu ještě moc nejde, byly mu teď tři roky. Chodí to třídy se staršími dětmi (4–5 let), je tam nejmladší. Ale budiž, zadek jsem mu utřela, oblékla a řekla, ať se jde rozloučit s paní učitelkou že jdeme domů. Malý k ní došel a říká jí: paní učitelko, paní učitelko, ona ani nezvedla hlavu od křížovky a zabrumlala: NECH MĚ BEJT. Myslela jsem si, že jsem blbě slyšela. Malý to zkusil ještě jednou, zase ani nezvedla hlavu a povídá: NO, TO JE JASNÝ…Malej se nevzdával a ještě jí slušně říká, že přijde zítra zase a ona to dorazila- zase ani nezvedla hlavu: NO TO NEVÍM, CO BYS TADY DĚLAL, ZÍTRA JE SOBOTA…Tak to jsem zřetelně a nahlas pozdravila a ona zvedla hlavu a najednou jako sluníčko, jééé dobrý den, jdete si pro malého? Prostě mě dostala takovým způsobem, že jsem se nezmohla už ani na slovo. Čapla jsem prcka a mazali jsme domů. Ale od včerejška na to nemůžu přestat myslet. Přemýšlím, jestli to mám nechat být a nebo v pondělí učitelce něco říct. Já s malým takhle nemluvím, když mi něco říká, poslouchám ho, takhle bych ho prostě neodbyla. Chápu, že mohla mít učitelka špatný den a třeba se tak běžně nechová, ale nahlodala ve mě červíčka pochybností a měla prostě tu smůlu, že jsem to viděla na vlastní oči. Tak teď nevím, co dělat, třeba si to moc beru a není to zase nic tak hrozného, ale prostě mi to nedá spát
. Malej chodí do školky teprve od ledna, po ránu kňourá, že se mu tam nechce, odpoledne mi cestou vypráví, že paní učitelka na děti křičela, jednou mi řekl, že ho plácla- což jsem brala s rezervou, protože on si často vymýšlí, tak jsem mu jenom řekla, že to paní učitelky nedělají a že jsou určitě hodné- a já ho pořád přesvědčuji, že je to ve školce super a třeba to tak super zase není. A to ani nebudu řešit, že od hlavního vchodu až do třídy všechny dveře dokořán a kdybych malého vzala a nic neřekla, neví, že jí dítě chybí
Omlouvám se za tenhle román, ale potřebovala jsem se z toho trochu vypsat. Díky moc za názory
@mybaby Asi by bylo nejlepsi jit za jejim nadrizenym a preptat se, zda je to u nich normalni praxi si v pracovni dobe lustit krizovku a podobnym stylem jednat s detma. S ucitelkou toho asi moc nevyresis.
No tak tohle by si teda neměla dovolit, je tam od toho, aby ty děcka hlídala a ne si luštila křížovky přece
to bych si líbit nenechala, kdyby se děcku něco stalo, ona to ani neví ![]()
Jeste bych zkusila zapatrat, jestli podobnou zkusenost nema vic rodicu, protoze normalni to opravdu neni a pokud by vas bylo vic, tak by to mohlo mit vetsi odezvu.
@Sepishka píše:
Jeste bych zkusila zapatrat, jestli podobnou zkusenost nema vic rodicu, protoze normalni to opravdu neni a pokud by vas bylo vic, tak by to mohlo mit vetsi odezvu.
A to jsem to té školky chodila sama jako malá a dokonce jsem měla tuhle paní učitelku, co má teď syn. Ptala jsem se mamky, jaká byla. Prý byla vždycky taková rázná, ale nikdy se nechovala takhle. Nechtěla jsem tam jenom dělat zbytečné vlny, protože ředitelka školky je stejná jako byla za mě a shodou okolností sousedka rodičů. Právě v diskuzích na netu je jenom všeobecné hodnocení školky, ale ne této paní učitelky. Takže tak ![]()
Taky bych se poptala jiných rodičů a šla za ředitelkou. To, že se takhle nechovala dřív- napadlo mě, jestli není vyhořelá. Ani bych se nedivila.
@mybaby promluvila bych o tom s ředitelkou, nenechala bych to tak ![]()
@mybaby nezmohla na slovo? Nezlob se na mne, ale ja bych se v tu chvili ozvala! Rekla bych ji, ze pokud tuhle praci nezvlada, tak at ji nedela. A pokud trpi syndromem vyhoreni, tak at se hodi marod, aby se uklidnila! Ty decka za to nemuzou, jasne, jsou nekdy az otravne kor jestli jich tam je 20,ale porad by se mela drzet.Jsem typ, ktery resi hned, pokud jde o me deti!
Smutný je, že v pondělí jí už nic z toho nedokážeš. Vím, že je to někdy těžké, ale s paní učitelkou se po takové zkušenosti s úsměvem rozloučit a za dva dny řešit nějaké tvrzení proti tvrzení s ředitelkou, už je skoro o ničem. Pravda - pravděpodobně si paní učitelka dá pozor, jestli v pracovní době bude luštit křížovku, to asi ano.
@KamiNika píše:
@mybaby nezmohla na slovo? Nezlob se na mne, ale ja bych se v tu chvili ozvala! Rekla bych ji, ze pokud tuhle praci nezvlada, tak at ji nedela. A pokud trpi syndromem vyhoreni, tak at se hodi marod, aby se uklidnila! Ty decka za to nemuzou, jasne, jsou nekdy az otravne kor jestli jich tam je 20,ale porad by se mela drzet.Jsem typ, ktery resi hned, pokud jde o me deti!
To já většinou taky řeknu co se mi nelíbí, ale bylo to asi dáno tím, že šlo i pro mě o známou školku, známé učitelky, ředitelku. Moje mamka tam kdysi pracovala… Ono je kolikrát jednodušší říci co se mi nelíbí cizím lidem
Spíš se mi tomu ani nechtělo věřit. Byla jsem ráda, že jde malý do pro mě známého prostředí právě proto, že se nebudu muset bát případných vyhoření učitelek. Takže možná tohle mě „dostalo“
@KamiNika píše:
jestli učila i tazatelku, tak už bude starší, potom to tak vypadá, když se posunuje věk odchodu do důchodu, tím učitelku v žádném případě neomlouvám, hlavně by mě vadilo, že dítko pobíhá samo po školce, viz záchod, Vždyť ten chlapeček klidně mohl ze školky odejít, nevím jestli to tam mají nějak zabezpečené, nebo si mohl přivodit úraz(nechci strašit). ![]()
Vsak prave uz proto bych to resila na miste! Chapu, ze clovek je kolikrat zaskoceny, ale jak pises ty, co kdyby se stal uraz, chlapecek odesel atd…proto resit hned na miste!
@KamiNika píše:
Vsak prave uz proto bych to resila na miste! Chapu, ze clovek je kolikrat zaskoceny, ale jak pises ty, co kdyby se stal uraz, chlapecek odesel atd…proto resit hned na miste!
V pondělí skočím za ředitelkou a řeknu jí to. Doufám, že to malému jenom nezhorším a nezasedne si kvůli tomu na něj. Protože hrát, že je všechno v pořádku mezi 12:30 a 12:35 kdy si pro něj chodím není zase takový problém. A malej kolikrát nic neřekne, vyleze to z něho náhodou
![]()
@mybaby prosím tě, neřeš to. Copak ty máš každý den dobrou náladu a v práci jsi jak sluníčko? Byl pátek odpoledne předpokládám a myslím, že toho ty učitelky mají za celý týden plný zuby. Já na jejím chování nevidím nic až tak pobuřujícího. Jestli za ní každé dítě přijde 20× denně a něco chce, tak se nedivím, že v pátek odpoledne už řekne, aby jí nechalo být. Také jsou to jenom lidi, nikoli stroje
Takže klid, nemáš snad dítě z cukru, ne? ![]()