Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, už přes týden bojuji se zadní rýnou a průduškama-chrchlám jak tuber
ale už se to chýlí ke uzdravení (léčím se převážně přírodně-med, citron, křen, hedelix
, občas na teplotu paralen grip), můj manža to chytil v pondělí a už je skoro v pohodě. malá tady v tom samozřejmě žije a drží se statečně, ani náznak rýmy, chodíme pšíkat, smarkat a kašlat do jiné místnosti vždy, když to jen trochu jde.
Asi tři dny mi lehce pokašlává, zakašle lehce tak jednou za 3 hodiny, žádné záchvaty ani dráždivý kašel. V noci se mi budí často s pláčem ale nekašle. Ale dnes v noci když plakala, plakala chraptivě. Ráno v pohodě. Poslední tři dny jí dávám na noc hedelix (tu pididávečku, co takhle malý děti můžou) a snad jí to udržuje zdravou. Ven do sychravého počasí nechodíme, jsme jen doma v teple.
No a odpoledne mi začala chraptět brutálně
kašle už tak jednou za hodinu, tzn.častěji, ale teplotu nemá a hraje a směje se naprosto spokojeně. K Dr.už je pozdě, když se to zhorší, pojedeme o vík na pohotovost, ale já pro ní nechci ATB, jen kdyby bylo nejhůř.
A teď dotaz. Maminy -odpůrkyně medu do roka, zastřelte mě
, ale med a trošku citronu dostává už týden (prevence) -špatná reakce žádná, takže med budeme používat dál. Dále dávám na noc ten hedelix.
Co ještě jiného přírodního? ![]()
Děkuji Mirka
(prosím aby se diskuse nezvrhla v hon na čarodejnici, co dává 10 a půl měsíčnímu dítěti med
)
ahoj,teď se s tím pereme taky,malá 10.měsíců,Dr.nám napsala Mucosolvan sirup a nádherně začala odkašlávat,jen má spoustu hlenů,tak mi v noci dost vykašlává a budí se s brekem.Jinak hodně pomáhá náhřátý olej,třeba polít na kapesník,přiložit na hrudníček a ovázat třeba plenkou,jen bych to určitě nedávala na noc,kvůli uvolňování hlenů. ![]()
Jinak popravdě,kdyby neměla moje malá atopický exém,tak jí med dávám taky,teda na ten kašel,my med nemůžeme,ještě nemáme potvrzeno na co je malá alergická. ![]()