Chrčení u miminek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10.7.12 15:08

Jsou ji 2. měsíce. V lékarně mi byly nabízeny tzv. ampulky, ale to mi přišlo divné, že bych ji jako „topila“. Bojím se bojím, aby z toho neměla podrážděnou sliznici ještě více. Je pravda, že v porodnici to nedělala, až když jsme začali bývat v novém bytě. Naše doktorka mi neradila nic až teprve po 2. měsících její zástupkyně s tím sprejem a to je drastárna. A to tu vincentku naéváš do nosíku přímo?? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1962
10.7.12 19:38
@1234jasmina píše:
Jsou ji 2. měsíce. V lékarně mi byly nabízeny tzv. ampulky, ale to mi přišlo divné, že bych ji jako „topila“. Bojím se bojím, aby z toho neměla podrážděnou sliznici ještě více. Je pravda, že v porodnici to nedělala, až když jsme začali bývat v novém bytě. Naše doktorka mi neradila nic až teprve po 2. měsících její zástupkyně s tím sprejem a to je drastárna. A to tu vincentku naéváš do nosíku přímo?? :)

Ano, koupila jsem v lekarne takovou plast. nadobku (viz foto) a do toho vincent. prelevam a tim rovnou kapu. Dr. nam doporucil prolevat casto a hodne-az 20-30ml denne. Na to jsem se nikdy nedostala, ale proste nepocitat kapky-zmacknout treba 2-3×. Ale to bylo na rymu no :think:. Zvlhcenim sliznice nic nezkazis.
To muze byt klidne presuseny vzduch, proc ne. Hodne zvlhcuj vzduch-mokre rucniky na postylku, na topeni, nebo zvlhcovac. [* *]

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
11.7.12 01:13

Tak moje dítě chrčelo a bylo normálně zdravé. Žádný stridor nemělo. Podle lékařů bylo v pořádku i podle mě. Protože jak malý rostl tak chrčení úplně samo odeznělo..kdybych měla řešit každé jeho zachrčení tak je z něho hypochondr :lol: a moje doktorka by asi nechápala :roll:. Ale já jsem sama zdravotník a asi to beru jinak. Každá banalita mě nevytočí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
11.7.12 01:15
@zuzka84 píše:
to teda nevim, normalni to samozrejme muze byt, pokud maji vrozeny stridor, coz nic nemusi znamenat, nektera miminka to tak maji. Ale rozhodne nechrci miminka standartne a bezne…

Tak moje dítě chrčelo a bylo normálně zdravé. Žádný stridor nemělo. Podle lékařů bylo v pořádku i podle mě. Protože jak malý rostl tak chrčení úplně samo odeznělo..kdybych měla řešit každé jeho zachrčení tak je z něho hypochondr :lol: a moje doktorka by asi nechápala :roll:. Ale já jsem sama zdravotník a asi to beru jinak. Každá banalita mě nevytočí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.7.12 08:00

Je to mé první dítě, takže podle mého názoru je lepší se desetrkát zeptat než potom koukat a lámat si hlavu, proč jsem něco neudělala dříve. Podle doktorky je zdravá, jen toto mě trošku děsilo, a hlavně představa, že bych ji nadále měla stříkat do nosánku kolikrát denně sprej, který by nesnesl ani dospělí (hlavně to množství). Zavedla jsem metodu zvlhčování vším čím je možné (hadry, misky)…tak alespoň trošku ji pomůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
12.7.12 06:31

@AnitAma, ne, neboj, to ja taky neresim kde co. Muj syn ma vazne nemocne plice, takze to bych se asi pos…a :mrgreen:. Ale prave proto, ze s vekem to u tveho ditete preslo si myslim, ze to mohl byt vrozeny stridor, ktery byva a nic to neni, ale neni to normalni, rozhodne to nema kazde miminko. Nenapsala jsem, ze to je neco ke znepokojovani, prece. Me to taky nikdo nerekl, jako „pani, Vase dite ma stridor“ atd., ale vycetla jsem si to ze zpravy. Muj syn samozrejme chrcel i kvuli neustalemu velkemu zahleneni, ale ono je to tak trochu jiny, jak se mu srovnal ten vr. stridor mel hned jiny zvuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
13.7.12 14:02

Holky, náš malý oslavil tento týden první Narozeniny. Stridor nás teda otravuje pořád, i když ne už tak šíleně, jak ze začátku. Navíc se s tím naučil „manipulovat“ a jen tak z legrace otevře pusu a chrčí jak ďas. Jak ho okřiknu, přestane.
Tak se pomalu modlíme, aby to časem přešlo úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
13.7.12 14:11

@AnitAma :lol: :lol: :lol: Pokud miminko chrčí a chrčení s věkem odezní, tak se o stridor jedná. Laryngeální stridor není nemoc, ale vrozená anomálie chrupavek, kdy nedojde k jejich plnému vyvinutí, ale zůstanou měkké, při dýchání dochází ke třetí a chrupavky začnou vydávat tento charakteristický zvuk. Takže Tvoje miminko klidně stridor mít mohlo, nejspíš i mělo. Vyskytuje se u miminek často, s větší či menší intenzitou. My máme stridor velmi silný, momentálně se zjišťuje jestli nejde ruku v ruce s srdeční vadou nebo jinou anomálií. Ale to už je OT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
13.7.12 14:49
Moje dítě doposud nebylo ani jednou nemocné. Máme 7 měsíců a to, že v prvnívh měsících párkrát zachrčelo není žádný stridor. Já jsem pracovala v nemocnici a vím co je stridor dost dobře. Já jen psala, že to, že dítě párkát zachrčí neznamená, že je nějak nemocné…nebo, že už kvůli toho mu dávate diagnozu stridoru. Nemluvím o dětech co tady píšete jak jsou zahleněné a nemocné, ale moje dítě rýmu ještě ani nemělo. Takže tak já mluvím o dětech zdravých. A tímto už nemám potřebu se ktomuto tématu vyjadřovat když to asi někdo zjevně nechápe :roll: :nevim:
@beckie píše:
@AnitAma :lol: :lol: :lol: Pokud miminko chrčí a chrčení s věkem odezní, tak se o stridor jedná. Laryngeální stridor není nemoc, ale vrozená anomálie chrupavek, kdy nedojde k jejich plnému vyvinutí, ale zůstanou měkké, při dýchání dochází ke třetí a chrupavky začnou vydávat tento charakteristický zvuk. Takže Tvoje miminko klidně stridor mít mohlo, nejspíš i mělo. Vyskytuje se u miminek často, s větší či menší intenzitou. My máme stridor velmi silný, momentálně se zjišťuje jestli nejde ruku v ruce s srdeční vadou nebo jinou anomálií. Ale to už je OT.
@beckie píše:
@AnitAma :lol: :lol: :lol: Pokud miminko chrčí a chrčení s věkem odezní, tak se o stridor jedná. Laryngeální stridor není nemoc, ale vrozená anomálie chrupavek, kdy nedojde k jejich plnému vyvinutí, ale zůstanou měkké, při dýchání dochází ke třetí a chrupavky začnou vydávat tento charakteristický zvuk. Takže Tvoje miminko klidně stridor mít mohlo, nejspíš i mělo. Vyskytuje se u miminek často, s větší či menší intenzitou. My máme stridor velmi silný, momentálně se zjišťuje jestli nejde ruku v ruce s srdeční vadou nebo jinou anomálií. Ale to už je OT.

Moje dítě doposud nebylo ani jednou nemocné. Máme 7 měsíců a to, že v prvních měsících párkrát zachrčelo není žádný stridor. Já jsem pracovala v nemocnici a vím co je stridor dost dobře. Já jen psala, že to, že dítě párkát zachrčí neznamená, že je nějak nemocné…nebo, že už kvůli toho mu dávate diagnozu stridoru. Nemluvím o dětech co tady píšete jak jsou zahleněné a nemocné, ale moje dítě rýmu ještě ani nemělo. Takže tak já mluvím o dětech zdravých. A tímto už nemám potřebu se k tomuto tématu vyjadřovat když to asi někdo zjevně nechápe :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
13.7.12 16:41
Nehledě na to, že tak dobrá abych psala o někom koho ani neznám. Kdy jsem dané dítě chrčet ani neslyšela ani ho nikdy neviděla a tvrdit, jak měl vrozený stridor tak dobrá, jak vy nejsem. :lol: :lol: :roll: Takže moje dítě stridor nemělo a už mi tím dejte pokoj. Jestli vy na základě pár zachrčení jinak zdravého dítěte nazýváte, že má dítě stridor. Tak si to tak praktikujte se svým dítětem, ale neříkejte to o mém, kterého ani neznáte 8o :roll:. Toť vše :zed:
@beckie píše:

Nehledě na to, že tak dobrá abych psala o někom koho ani neznám. Kdy jsem dané dítě chrčet ani neslyšela ani ho nikdy neviděla a tvrdit, jak měl vrozený stridor tak dobrá, jak vy nejsem. :lol: :lol: :roll: Takže moje dítě stridor nemělo a už mi s tím dejte pokoj. Jestli vy na základě pár zachrčení jinak zdravého dítěte nazýváte, že má dítě stridor. Tak si to tak praktikujte se svým dítětem, ale neříkejte to o mém, kterého ani neznáte 8o :roll:. Toť vše :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
13.7.12 18:04

@AnitAma to chce klid a nohy do tepla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
13.7.12 19:35

AnitAma…trochu drsná reakce ne? :nevim: Nemyslím, že by to Beckie myslela nějak zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
13.7.12 20:43

Dekuju, mozna jsem to spatne formulovala, ale zle to rozhodne mysleno nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
15.7.12 08:43
@Klarinetka1 píše:
AnitAma…trochu drsná reakce ne? :nevim: Nemyslím, že by to Beckie myslela nějak zle.

presne tak. Ani ja jsem to nemyslela nejak tak jak to asi bylo pochopeno. No, nekteri lidi uz jsou proste takovy :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.7.12 11:33

Holky, klid. Chtěla jsem se pouze poradit ohledně chrčení, zvlhčování nosíků..ne se dohadovat co kdo má a nemá. Moje malá je zdravá, jen toto ji doprovází od porodnice a musí se čekat až z toho vyroste. Bylo mi od lékařky pouze doporučeno zvlhčovat nosík a tak jsem se chtěla poradit jak to provádíte. Tak se prosím, nehádejte, hlavně, když se neznáte osobně. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí