Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky chtěla jsem se zeptat od příští neděle mám začít stimulovat a mám pořád chřipku. Myslíte, že je to velkej problém. Já teda doufám, že se z toho dostanu. Antibiotika prý nesmím před ivf. Měl to někdo z Vás taky tak? Díky za odpovědi.
Ahoj, já byla nachlazená těsně po IVF. Měla jsem zvýšenou teplotu, ale nebrala jsem si vůbec nic. I když jsem se tomu vyhýbala a dávala si pozor, abych někde neofoukla a tak, stejně se mě to nevyhlo. Ale žádné následky to nemělo. Myslím, že by to neměl být problém. Pro jistotu si zavolej do centra ať máš klid. Rozhodně bych žádné léky nebrala. Tak ať si brzo zdravá a hlavně ať se povede IVF!!! Hodně štěstí…
![]()
Já sice měla darovaný vajíčka, ale při ET jsem byla nachcípaná jako pes, teklo mi z nosu a kašlala jsem, tak jsem si říkala, že se to nemůže udržet a pak jsem čuměla jako puk, když se objevily //
a te%d už je holčička na světě
takže bych do toho klidně šla, jestli teprve začínáš stimulaci, do příští neděle to určitě přejde.
hodně štěstí
Zkus paralen a bioaparox, ty se můžou i během těhotenství… a kapky do nosu taky
No, vzhledem k tomu, že odběr vajíček je v narkoze a potřebuješ předoperační, tak by to problém být asi mohl…
Díky holky za povzbuzení, no beru acc, ale to by nemělo vadit. Ležím a piju čaje snad to bude dobrý.
@Gladys no předoperační si budu dělat za těch 14 dní tak snad to už bude dobrý. už to mám týden.
Do té doby z toho určitě budeš venku. Já bych radši nebrala nic, pěkně bych to proležela. Je pravda, že na tom předoperačním by se to někde mohlo ukázat ty léky. Tak se na vše vykašli a je to ![]()
@mikolaska tak nejsi v tom sama. Já mám začít stimulovat tento týden (pravděpodobně v pátek) a přes víkend jsem ležela jak lazar na paralenu. Roky jsem nebyla nemocná a teď když to nejmín potřebuji, tak onemocním… ![]()
No neporadila jsem ti, ale třeba ti pomůže, že v tom nejsi sama ![]()
@Sorbetka Ptala jsi se v Caru co můžeš brát před tou stimulací. Já taky jsem nebyla takle dlouho nemocná a zrovna teď to je jak naschvál. Snad se z toho vyhrabem.Kam chodíš do Caru,
@mikolaska neptala, protože mě za boha nenapadlo, že já „paní zdravá“ bych mohla onemocnět
Asi tam zítra zavolám. Chodím do Zlína a jsem tam fakt spokojená a ty?
@mikolaska jo už vidím, asi do CB, že? No je to prostě pech!!!
@Sorbetka jo chodím do Budějc. No musíme se z toho dostat držím Ti palce.
Já před ivf dobrala atb a nevadilo to… a nachlazení, které máš asi ty (tipuju, že to pravá chřipka nebude, ale to je vlastně jedno), může být pro ivf i prospěšné - imunita je trošku oslabená a embrouš se může snáz uchytit… takže bych se nebála, akutní fázi nemoci budeš mít za sebou.