Chronická bolest v krku

530
5.7.06 07:38

Chronická bolest v krku

Ahoj, muzete mi prosim nekdo poradit nebo se podelit o svou zkusenost? Asi pred 2-mi mesici byl manzel silne nachlazeny, chytla jsem to od nej, akutni zanet nosohltanu. Po dvou tydnech neuspesne lecby kloktadly, Bioparoxem mi byly nasazeny antibiotika, ty konecne zabraly. Ale po nekolika dnech po dobrani se bolest v krku pri polykani vratila, zadne jine priznaky ne. Po nekolika tydnech jsem opet dostala silnou anginu, tentokrat rovnou antibiotika, po dobrani zlepseni, po par dnech se bolest zase vratila. To bylo pred 2-mi tydny. Jinak jsem uplne fit, jen me porad boli na jedne strane, kdyz polykam. Nevite, co to muze byt? K lekari uz se mi moc nechce, poprve jsem chodila i na ORL a vubec nic tam nevidel, proto trvalo tak dlouho nasazeni prvnich antibiotik. Ale asi tam stejne budu muset - jen me zajima, jestli jste na tom nekdo nebyl podobne. Jeste dodam, ze jsem ve 23 tt, takze moc experimentu na me provadet nemuzou…

Marťoch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
5.7.06 08:13

A dělali ti výtěr z krku a nosu? Jestli tam něco není?
Jako menší jsem dost marodila. Vždycky mě uzdravili a za pár dní už jsem nemohla an ipolknout, jak moc to bolelo. To už jsem měla výtěr z krku a když se to vrátilo, tka mi řekli, že to čekali, že mám zlatého streptokoka. Takže ATB. Za pár dní dobrý.
Docela jsem na to trpěla. Pak jsem to vyměnila za bronchitidy a astma, ale to už je jiná.
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
5.7.06 08:39

ahojky

tak já i manžel jsme měli něco podobnýho… manža atb, já jako těhu jsem se jim vyhla, ale v krku mě bolelo snad měsíc… manža výtěry z krku dobrý … ale bolelo ho tam furt … jen na jedný straně, já v krku Hemofilus … tj. docela normálně v krku prý žije, ale když se moc rozmnoží dělá neplechu a přeléčuje se ATB… manžela to bralo přes měsíc… dva dny dobrý tejden blbý:o(..... až jel na veletrh a přestal se na to soustředit tak dobrý… jo ještě jedl Imudon..

Já furt blbý(cca 3 týdny - po léčbě bioparoxem apod) a tu jsem od našeho malocha chytla blicí virozu… po dvou dnech zrvacení jsem se z ní vyléčila a s potěšením zjistila, že už mě v krku nebolí.......

to jsem poradila co????? taky jsme nachápali co se děje… chytla to od nás i moje máti a to samý, měla 2× ATB než to přeléčili - ty druhý až na základě výtěru z krku a odběru krve…

takže mě „vyléčilo“ to blití…

držím pěsti a přeju ať to přejde, vím jak moc je to nepříjemný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
5.7.06 10:06

Vytery mi nedelali, taky jsem se divila. No nic, pristi tyden bude mala v jeslich, tak budu obihat doktory :-(
Taky porad cekam, jestli to proste nezmizi samo… ale zatim nic…

Marťoch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
5.7.06 12:26

aha - tak ty výtěry si vydup, bez nich pak nevíš na čem jsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
5.7.06 13:12

Ahoj,

opravdu pozaduj ty vytery…My jsme vsichni prolezeli cely kveten se streptokokama a ja mela zrovna sestinedeli, takze nic moc. Pomohly mi az druhe antibiotika. Projevovalo se to u male a manzela vyrazkou a bolesti v krku, ale napr. me nic nebylo krome te priserne bolesti v krku.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
5.7.06 19:33

Zkus cucat Panthenol, je volně prodejný a v těhu neškodný. Možná pomůže, možná ne, budeš asi muset chtít ty výtěry. Hodně štěstí a žádná ATB!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
5.7.06 19:43

Moje dcera (7 let) měla po angině chronický zánět na mandli.Od května jsme chodili na laser (jedno sezení 60,–Kč), celkem 10 sezení a 5 injekcí pendeponu po 14 dnech.Musím s velkou radostí říci, že to pomohlo.Dcera je sledována na nefrologii, takže jakýkoli problém je vždycky dost nepříjemná komplikace.Celou věc jsem (když se problémy v krku začaly vracet) řešila na ORL a ač máme velmi hodnou paní doktorku,ke které mám velkou důvěru, tak nelituji, jinak by jí čekala další (určitě ) neúspěšná léčba antibiotiky.Petruna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
5.7.06 20:15

Ahoj Marťochu, mně na chronickou bolest v krku (na levé straně) pomohlo homeopatikum, které mi tehdy poradila kamarádka. Byl to Hepar sulfuris calacareum 9 CH, jednalo se o bolest jako od zadřené třísky.
Na bolesti jiného charakteru jsou další homeo preparáty.
Doporučuju aspoň vyzkoušet, v těhotenství nemůžou uškodit.
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
6.7.06 11:46

Výtěry a krevní odběr ysi opravdu vydupej.
Kamarádka měla zvýšený teploty a bolesti v krku, ani po týdnu ATB nezabrala, teploty neustupovaly, navíc jí natekly oči. Nakonec jí udělaly odběry a doktorka za ní expresně upalovala domů, že má (a teď jestli nespletu tu nemoc, doufám, že ne) meningitidu a pobyla si v nemocnici.
Take radši určitě i výtěr, třeba tam něco sídlí. Když ni, aspoň budeš vědět, že se nejedná o nic vážného.
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
10.7.06 10:48

Ahoj,

vsem diky moc za rady! Dnes jsem tedy navstivila ORL, ten me doporucil na sono, nikdo nic nenasel. Infekcni to pry urcite neni. Takze by to mohlo byt neurologickeho puvodu - nejaky skripnuty nerv. No, nemam ted zase na par tydnu na doktory, tak budu doufat, ze to prejde samo, mozna zkusim nejake masaze krcni patere… nevim. Stejne je to zvlastni…

Marťoch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
10.7.06 11:00

Hm, to je opravdu zvláštní. A alergického původu to být nemůže?
No přeju, aby tě to moc netrápilo, snad bude brzy dobře. Třeba to je reakce těla na to počasí? Mě to letos vůbec nesedlo
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Goldík
31.5.11 17:54

chronická bolest v krku

Tak to znám taky a jak paní psala, že jí z bolesti v krku vyléčilo to blití, tak něco na tom bude. Mě bolí v krku už od ledna, ATB jsem měla v únoru a pak asi za 14 dní znovu, pak měsíc klid a zase znovu. Šla jsem na krční a sdělili mi, že mi nic není a že to je od žaludku. Pracuji ve školce a nervy jsou pořád napjaté z obavy co dětičky, tak denní stres a věřím dnes, že ta bolest v krku je od žaludku. Jen ta metoda blití se mi nechce provádět.A jak dnes žít bez stresu. Léčím to zatím tím, že nezapínám televizi a dívám se jen na filmy kvalitní, bez reklam atd. A na budoucnost nemyslím. I když jsem byla vychovaná k zodpovědnosti, dnes se cítí dobře lidé splachovací, bez pocitu zodpovědnosti. Čímž se toho kupí víca víc na ty zodpovědné a pracovité. Takže se učím žít s bolestí v krku. Než z toho budou vředy. Ale nenapadla by mě ta kombinace. Ráno pomáhá Actimel, je to drahé, a zabírá dočasně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová