Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
já jsem na vyrážku dostala taky nejdříve xados, pak prednison když už to bylo k nevydržení a ten zabral, teď už naštěstí mám klid (ťuk ťuk ťuk) taky mě to trápilo dost dlouho…tenhle lék neznám, ale zkusila bych ho a kdyby to nefungovalo zkusila bych ten prednison, pokud bude doktor ochotný ti to předepsat, je to totiž docela cloumák, ale mě zabral prakticky hned ![]()
@Mirirouse píše:vím co to je za s prominutím svinstvo
já jsem na vyrážku dostala taky nejdříve xados, pak prednison když už to bylo k nevydržení a ten zabral, teď už naštěstí mám klid (ťuk ťuk ťuk) taky mě to trápilo dost dlouho…tenhle lék neznám, ale zkusila bych ho a kdyby to nefungovalo zkusila bych ten prednison, pokud bude doktor ochotný ti to předepsat, je to totiž docela cloumák, ale mě zabral prakticky hned
@Celaena já taky lítala od doktora k doktorovi, byl to děs, každý mi říkal něco jiného, a většina mi i řekla že to budeme pozorovat a dávali mi jen ten xados, pak jedna doktorka právě ten prednison, je to svinstvo vím, měla jsem ho brát jen v krajních mezích když už to bylo k nevydržení, ale u mě se naštěstí žádné vedlejší učinky neukázali, jen únava a na to mě doktorka upozorňovala předem..
všechny tyhle vyrážky jsou humus…
doufám že už jsem se toho zbavila na dobro
@Mirirouse píše:
@Celaena já taky lítala od doktora k doktorovi, byl to děs, každý mi říkal něco jiného, a většina mi i řekla že to budeme pozorovat a dávali mi jen ten xados, pak jedna doktorka právě ten prednison, je to svinstvo vím, měla jsem ho brát jen v krajních mezích když už to bylo k nevydržení, ale u mě se naštěstí žádné vedlejší učinky neukázali, jen únava a na to mě doktorka upozorňovala předem..
všechny tyhle vyrážky jsou humus…doufám že už jsem se toho zbavila na dobro
Budu doufat že jste se toho zbavila
ale překvapilo mě to že doktorka by do mě ten prednison cpala vesele dál kdyby jí to a kožnim v hradci nezatrhli
jakovna alergie jsem otestovaná do aleluja a diety jsem také bezvýsledně držela ![]()
@Celaena aha, tak to je pěkný teda, já ho brala jen když to bylo potřeba, nikde ne moc dlouhodobě…taky jsem byla testovaná na všechno, a nic, takže jsem pak taky držela diety jak blb, nejdřív lepek, pak bez mléka, pak bez sladkého, a vždycky to bylo úplně zbytečný…nakonec mi vyšel v testu pes, což byla hloupost protože v tu dobu jsem s žádným nepřiházela do styku, po tom co mi všechno zmizelo si ho pořídil můj bratr takže pak jsem byla se psem skoro furt protože jsem mu pomáhala ho hlídat a vyrážka nikde…
takže fakt nevím podle čeho se tahle vyrážka řídí, asi si žije sama svůj život ![]()
Ahoj, chtela bych se zeptat jestli má už někdo zkušenost s injekční biologickou léčbou Xolair na chronickou spontánní koprivku? Třičtvrtě roku mě trápí a přes hromadu dávek antihistaminik a kortikoidů mi nic nezabralo. Jakékoli info o téhle léčbě ráda uvítám. Díky moc
S kopřivkou mám co dočinění od svých cca 15 let, tehdá ta lečba byla spíše šokem než medikamenty. Dostávala jsem jeden dithiaden denně ovšem absolutně to nepomáhalo, až když mě doktorka poslala na alergologii, kde i když provedli veškere testy nebylo nic zjištěno dostala jsem nálepku chronická idiopatická kopřivka. Dostala jsem asi šest injekci histagy a tím moje utrpení po 3/4 roce skončilo. Pak se to ukázalo když mi bylo 27, to opět na alergologii, byl mně předepsán xyzal plus kortikoidy, to jsem užívala nějak půl roku a zase to ztratilo, ovšem ty prodlevy mezi remisí a akutnám stavem se zkrátily. Nyní mám kopřivku už rok, beru dva prášky antihistaminik denně a že by to teda pomáhalo se moc říct nedá, konkretně v noci je to utrpení. Doktor říkal, že žádná jiná lečba není, a že až se to vyřádí opět to zmizí
![]()
@Verca196 Ahoj, momentalne mam stejny problem s chronickou spontanni koprivkou. Mas uz nejakou zkusenost s tim lekem Xolair?
@Lerie Ahoj, je u tebe jeste aktualni chronicka spontanni koprivka? Resim momentalne to same.
@LadaBre píše:
@Lerie Ahoj, je u tebe jeste aktualni chronicka spontanni koprivka? Resim momentalne to same.
Ano stále bojuji, nyní beru jeden claritine ráno a když se nějaký výsevy objeví v průběhu dne nebo i noci pomůže mi opravdu ledová sprcha která trvá tak cca 5 minut.
11.8 jsem opět objednaná na alergologii i když si od toho nic neslibuju ![]()
@Lerie Dobrý den, čtu diskuse má téma kopřivka koukala sem že i Vy sní bojujete nebo bojovala ste chtěla jsem se zeptat jak stě na tom teď je něco co Vám už pomohlo Děkuji
Vyloženě pomohlo ne, ale zmírnilo.
Snažím se moc nesolit omezila jsem sladkosti, dříve jedna čokoláda denně, nyní jedna za dva dny, téměř nepoužívám pepř.
Je mi jasný, že mi jídlo kopřivku nezpůsobuje, ale třeba víc zhoršuje.
Dále jsem vypozorovala, že mi ji zhoršují sprchové gely ať už jsou jakékoliv, takže používám jen tuhé mýdlo od kawaru z mrtvého moře. Po sprše se mažu jen kokosovým olejem nebo krémem mediderm, ale tím tak max jednou týdně. Co mi pomáhá hodně je ledová opravdu ledová sprcha, teď je to ještě fajn, ale že bych v zimě prahla po ledové sprše to opravdu né
, když si ji dám, pupeny do 20 minut zcela zmizí.
Ahoj holky! Mám dotaz má tu někdo zkušenost s chronickou kopřivkou? Já už se s ní horko težko peru rok což pro ( od podzimu 2017šílené vyrážky a otoky všude po těle takže jsem ve škole chyběla a dost toho probrečela protože dlouho se nevědělo co se mnou je ) a nic kromě koňské dávky xadosu od únoru (dlouho ji nemohli diagnostikovat)2018 nepomáhá a v září jdu opět na kontrolu a pokud bude muj stav stejný nasadí mi xolair a teď otázka máte s ním někdo zkušenost přesto že to je celkem nový lék?