Chronické záněty močáku

Anonymní
19.1.11 16:01

chronické záněty močáku

Ahoj holky, omlouvám se za anonym. Chtěla bych se zeptat zda máte některá zkušenost s častými záněty močáku. Kamarádka má zánět močáku třeba i 3× za rok( čurá krev…) Doktorka vždycky nasadí antibiotika ustoupi to, ale za 3 je to zpět.

Mě by ale zajímalo jestli některá nevíte jak ji to může ohrozit do budoucna až bude chtít děti? bude moct vůbec otěhotnět? má to nějaký vliv? a nebo jak se to případně řeší když je těhotná a příjde zánět..??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
19.1.11 16:10

ja na to trpela taky..ze curam krev uz me nijak nezneklidnova..dite mam…sice jsem jednou behem tehu skoncila diky tomu s ledvinama ve spitalu ale dobry…jinak spis bych se vyhnula tomu uzivani atb..paradne zabira treba prirodni Rovatinex… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
19.1.11 16:17

ahojky,ja na to taky moc trpela,sice krev jsem nikdy necurala,ale znam tu rezavou bolest,bolesti bricha a beder…me vzdy pomohli brusinky,urologicky cas…kolikrat ,kdyz uz to nezabiralo,tak jsem dostala antibiotika a uleva… a neplodna z toho nejsem…kdyby vznikl zanet v tehu,tak lekar nasadi adekvatni antibiotika a v pohode,horsi je neleceny zanet,nez ty prasky…a hlavne hooooooodne pit a v tomto pocasi mit bedra spodek v teple…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
19.1.11 16:21

Záněty jsou bohužel moje specialita… Určitě bych se svěřila do péče zkušeného urologa. Ten můj udělal vždy ještě sono vyšetření, samozřejmě chemický rozbor moči. Když už jsem měla zánět 5× v roce, rozhodl se pro protažení močové trubice. Ambulantně, během pár minut. Asi do 3 týdnů jsem byla těhotná… Dítě zdravé, a já měla dva roky klid. Pak jsem byla těhotná podruhé, ve 13.týdnu se objevil zánět - léčba Furantoinem, dítě naštěstí opět zdravé. Další zánět zase až za dva roky, což já považuju za úspěch.
Udržuju se preventivně brusinkami, pitným režimem.
 Z.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
19.1.11 16:23

Ahoj, já trpím od roku 2009 opakovanými záněty močového měchýře, bez nějaké příčiny - tedy přepadne mě zánět opravdu z ničeho nic, nevysledovali jsme žádnou souvislost s nachlazením, menstruací ani se sexem. Jenom, když jsem zapoměla pít. Takže závěrem urologie byla CELKOVÁ snížená imunita močového měchýře. Krev jsem tedy nikdy nečurala, ale měla jsem záněty i dvakrát do měsíce, silné bolesti a horečku, ale nedotklo se to ledvin (aspoň tak). A na rok jsem brala každý den zajišťovací antibiotika, která po čase taky už nefungovala tak jak měla. Zkusila jsem i speciální vakcínu. Taky nezabrala. I přesto všechno jsem otěhotněla hned na druhý cyklus :palec: .
Jediné co zabírá na zánět je opravdu ze sebe udělat průtokáč, každé ráno urologický čaj a mít připravený Urinal. Přežila jsem takhle celé těhotenství, čekala jsem, že mě to přejde - že je to třeba hormony, ale trápilo mě to stejně. Mám to po mámě, ale ta má zasažené i ledviny - podceněná léčba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.11 16:25

Mě močák nikdy nebolel. ale jak vidím že ona na to tak moc trpi a už si z to ani nějak nic neděla, tak mám strach za ní. Jako že něco zanedbává. právě těďka měla antibiotika na Vánoce, teď se jí to vrátilo a k doktorce nechce jít protože by měla moc antibiotik zasebou.

• Citovat
  • Upravit
7213
19.1.11 16:30

ale pokud ma zase obtize,tak at zkusi treba uromax,hodne pit urologicky caj a pokud ji to nepomuze a potize pretrvaji,tak musi stejne k doktorovi pro dalsi antibiozika,protoze ji to muze sednout na ledviny a to neni prdel!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
19.1.11 16:42
Anonymní píše:
Ahoj holky, omlouvám se za anonym. Chtěla bych se zeptat zda máte některá zkušenost s častými záněty močáku. Kamarádka má zánět močáku třeba i 3× za rok( čurá krev…) Doktorka vždycky nasadí antibiotika ustoupi to, ale za 3 je to zpět.Mě by ale zajímalo jestli některá nevíte jak ji to může ohrozit do budoucna až bude chtít děti? bude moct vůbec otěhotnět? má to nějaký vliv? a nebo jak se to případně řeší když je těhotná a příjde zánět..??

Ať si nechá udělat test na ureoplasmu a chlamydie.Bez včasné léčby múže být i neplodná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
19.1.11 17:03

ja bych zase treba k urologovi nesla..pac to protazeni mocovy trubice je pekny svinstvo znam par holek co od ty doby musi brat pravidelne prasky kvuli inkontinenci…brala bych preventivne brusinky..ve velkym mnozstvi…urcite jsou nejaky homeopatika…rovatinex mi zabira i na ty nejhorsi pripady kdy uz curam hodne krev. atb mam dycky jako posledni…ale brala sem je jen 2× na to a to sem mivala tak kazdy druhy mesic problemy…ted…tuk tuk uz mam nejakou dobu klid…ono to chce taky hlidat aby mel covek zada v teple..nesedat nikde venku a proste na sebe davat bacha aby se nenastidla zbytecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí