Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,…mám křečové žíly už od puberty (zdědila jsem je) a mívala jsem jen někdy křeče v nohách,ale jsem již 4 měsíce po porodu a v těhu se žíly výrazně zhoršily a zviditelnili všude. Tak to mám doteď a zhoršuje se mi to… Ráno mívám bolesti a musím chodit min. 5 minut , abych tu bolest rozchodila a křeče…ani nemluvím
podotýkám,že mi po porodu zůstalo 18kg nahoře a nejde to dolů,i přesto,že kojím. Obvodní doktorka mi radí přestat kojit a zhubnout, Dětská doktorka radí vydržet do 6.měsíce kojení a pak odstavit. Měla jste některá podobné problémy a jak je řešila??? Jsem na vážkách…
![]()
Ahoj,
a byla jsi na cévním? Jestli ne,tak si nech napsat doporučení od obvodní a dojdi si tam.Určitě ti poradí lépe a nejspíš i něco nasadí.K
nacévním jsem nebyla… gynekolog mi říkal,že mě obvodní pošle na cévní vyšetření,ale mudr mi napsala jen detralex který mi nepomáhal ani v těhu a upozornovala jsem ji na to ![]()
Tak detralex mi nepomáhá na křečáky vůbec. Na hameroidy ano. Zkusila si lioton 100 000? Mažu si to před spaním a trochu to zmírňuje. A stahovací punčochy máš? To jsou jen babské rady, raději zajdi za odborníkem.
Jo, a při spaní mám nohy podložené.
taky se snažím pod nohy něco dát než jdu spát…ale ráno je to na zemi
punčochy…ty jsem neměla…nevím jestli by měli moji velikost ![]()
M+M+S píše:
taky se snažím pod nohy něco dát než jdu spát…ale ráno je to na zemipunčochy…ty jsem neměla…nevím jestli by měli moji velikost
Určitě měli. A přispváí na to pojišťovna, tak si nech vypsat od doktorky papír. Jsou super.
No, já jsem pokaždé doplácela cca 200-300Kč. 500Kč hradí pojišťovna - jednou za rok. Záleží na typu, který budou mít. Vždy mají na výběr. A mají to ve zdravotnických potřebách.
OK , jsi hodná…mě se mudr ptala jestli mám punčochy a ona říkala,kupte si je v lékárně a nedala mi recept. To je dobré vědět,protože člověk celkem ušetří… Jinak se bojim,že velikost mít nebudou , bo teď mám furt velikost XL na tryčkách, a to jsem mívala S-M
![]()
M+M+S píše:
OK , jsi hodná…mě se mudr ptala jestli mám punčochy a ona říkala,kupte si je v lékárně a nedala mi recept. To je dobré vědět,protože člověk celkem ušetří… Jinak se bojim,že velikost mít nebudou , bo teď mám furt velikost XL na tryčkách, a to jsem mívala S-M![]()
![]()
Není to klasický recept. Je to takový předtištěný papír, kde ona napíše míry.
Já taky nejsem tintítko a vždy jsem sehnala.
ahoj,
tak já naštěstí sama křeč. žíly nemám, i když po mamce dispozice určitě jo, ta je má.
Rada, abys přestala kojit, je dle mě naprosto vedle! To bys přibrala ještě víc! Naopak, snažila bych se kojit, doplnila vitamíny (já brala Mamavit), abys neměla např. nedostatek vápníku, ten může dělat ty křeče, já je měla trochu taky a křeč. žíly zatím nemám - ťukťuk.
Ty punčochy, podkládání, zkusila bych nějaké bylinky či masti, jak tu píše Lemaz, kojením to dle mě určitě nebude, spíš tou váhou. Ono mně to šlo většinou rychle dolů, ale nemusí, nicméně po odstavení mi vždy pár kil naskočilo, ačkoli jsem nejedla nadměrně.
Obávala bych se, že odstavením si to ještě zhoršíš… Tak ať je to brzo lepší!
Jo a jsem ze 4 dětí, mamka nás každýho rok kojila a na žíly to nemělo dopad, zhoršily se jí vždy jen v těhotenství, jak jí naskočila váha. Posledního bráchu kojila a bylo jí 40…
Lemaz co to je dekompresní punčochy?
Radím vyžádat si od obvodní doporučení na cévní vyšetření(kde ti udělají doppler cév)a podle výsledku ti odborný lékař určí léčbu. Mám taktéž kř. žíly,tedˇmom.užívám Warfarin,jinak normálně Glyvenol-ten můžeš i při kojení ,nosím kompresní punčochy a je fajn. Nenech se zvyklat lékařkou,která ti radí přestat s kojením ,to je úplná hloupost. Je potřeba zjistit příčinu tvých nesnází a ne odstavit dítě
![]()
Já na punčochy (komprese č.2) doplácím 30 kč a chodím si pro ně každého 1/2 roku ![]()
Příspěvek upraven 19.01.11 v 13:53
Ahoj, já mám teda taky ke křečákům dispozice po mamce. V prvním těhu jakžtakž dobrý, ale teď ve druhým mi na jedný noze naskákaly od shora až dolů a bolí to šíleně! Do toho se mi všude dělají takřka před očima metličky… Obvoďák mi hned napsal ty stahovací punčochy (který teda fakt pomáhají hodně!) a hned mi řekl, že mě po porodu čeká operace. Snížení váhy, by ti mohlo trošku pomoct, ale jak píšou holky, to, že přestaneš kojit váhu určitě nesníží! To je pěkná blbost, co ti mudra řekla
Takže doporučuju rozhodně ty punčochy a nechat se poslat na cévní. Teď se křečáky vyndavají opravdu šetrně a fakt nevidím důvod čekat, že se to zlepší samo. Držím palce!