Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, nevíte, jestli je nějaká změna v tom, kam musím a kam nemusím mít doporučenku? Ještě před pár lety jsem bři bolesti v krku obcházela několikahodinové čekání u prakt.lékaře tím, že jsem šla rovnou na ORL. Jde to i nyní? Naposled jsem byla na ORL cca před rokem s permanentně ucpaným nosem, teď mám od vánoc ten samý problém, nepomohl ani Bioparox. Vemou mě tam bez toho doporučení? Můj prakt.doktor je skoro nad hrobem, čeká se tam celý půlden a ani pak není jisté, že člověka přijme…šla bych k němu fakt nerada ![]()
Mělo by to jít i bez doporučení
. Alespoň já jsem takhle byla před rokem. Tak za tu dobu se snad nic nezměnilo.
U nás mít doporučení nemusíš, jen se musíš dopředu objednat, ale když je to akutní tak jsem si jen došla pro kartu k obvoďákovi a vzal mě normálně ![]()
U nás je taky ambulance, takže bez doporučení a bez objednání, jen si člověk musí počkat až na něj dojde řada.
U nás bez doporučení i bez objednání, ale když je zima a lidé jsou nachlazení, bývá u nás na ORL větší fronta než u obvoďáka ![]()
Já jsem šla s klukem se zánětem středního ucha bez doporučení…ale pro jistotu jsem tam předem volala a přeptala se, abych nešla zbytečně.
U svého ORL, kde jsi už byla a máš kartu už nemusíš mít doporučení
My tak chodili se synem, jakmile začaly zlobit uši. Šli jsme hned a nemuseli nikde čekat na papír a s rozběhlým zánětem až pak na ORL. ![]()
Jéé, tak to se mi ulevilo
U obvoďáka jsem totiž minule čekala 5h, pak už končily ord.hodiny a zbytek lidí, co nestihl (já mezi nima) jednoduše odpálkoval
Upřímně řečeno čekám, až umře a místo něj tam daj někoho mladšího a schopnějšího. Tak super, na to orl vyrazím, co to půjde ![]()
U nás ne.Já byla minulý týden( i když jsem ho měla) tak mě vzali hned.Jinak objednávají-pokud to není akutní.
Ahojte
,
chtěla jsem se zeptat, jestli i s dítětem nemusím mít doporučení… náš malý (2,5roku) strašně chrápe a přes den docela funí přes nos (rýmu nemá), tak že bych s ním zašla rovnou na ORL.