Nevoním, potím se – co s tím?

Anonymní
19.1.11 14:28

Nevoním

Je mi žinantní to řešit, tak proto anonymně. Mám problém s pocením. Hygienu dodržuji, sprchuji se dvakrát denně, v horku i třikrát, používám deodoranty, antiperspiranty, parfémy. Bavlněné prádlo měním každý den, stejně jako většinu ostatního oblečení. A přesto nic moc, někdy ještě hůř.
Nejhorší je to v práci, jednak máme uniformu napůl s umělými vlákny, jednak jsem tam nervoznější a tím se víc potím. Nejím nic extra kořeněného nebo čpavého, občas chodím do sauny se pořádně vypotit. Jsem z toho někdy zoufalá, stydím se. Co s tím? Má někdo podobný problém?
Už jsem uvažovala i o botoxu, ale nepotím se jen v podpaží a navíc nemám na to investovat každé 3 měsíce pár tisíc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27263
19.1.11 14:33

To je opravdu nepříjemný problém. mě to stačilo prvních pár měsíců po porodu.
Existují bylinné čaje proti nadměrnému pocení, máma jednou používala takový krém nebo co to bylo, který omezoval pocení.
Zajdi k obvoďákovi, třeba je nějaký problém ve zdraví.
Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
19.1.11 14:34
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
19.1.11 14:34

Detox?
Postupně bych měnila stravovací návyky tady inspirace
Tve tělo špatně traví potravu, něco nefunguje jak má, něco v Tobě hnije kuží „nevoní“ ven. Potíraní deodorantem nepomuže, chce to uklidit zevnítř. Držim palce!

• Citovat
  • Upravit
36544
19.1.11 14:40

Nekdo to ma hold v sobe a nezbavi se toho.. zalezi na pracim prasku, sprchovem gelu i deodorantu.. jakou pouzivas znacku?
Zkousela jsi Body Series??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
19.1.11 14:43

Zkus šalvěj - dá se koupit i v lékárně jako tabletky, nebo pít čaje, ale nemá se to dlouhodobě. Na pocení nohou je snad dubová kůra - tak třeba koupele v dubové kůře? :think: Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
19.1.11 14:52
Anonymní píše:
Je mi žinantní to řešit, tak proto anonymně. Mám problém s pocením. Hygienu dodržuji, sprchuji se dvakrát denně, v horku i třikrát, používám deodoranty, antiperspiranty, parfémy. Bavlněné prádlo měním každý den, stejně jako většinu ostatního oblečení. A přesto nic moc, někdy ještě hůř.
Nejhorší je to v práci, jednak máme uniformu napůl s umělými vlákny, jednak jsem tam nervoznější a tím se víc potím. Nejím nic extra kořeněného nebo čpavého, občas chodím do sauny se pořádně vypotit. Jsem z toho někdy zoufalá, stydím se. Co s tím? Má někdo podobný problém?
Už jsem uvažovala i o botoxu, ale nepotím se jen v podpaží a navíc nemám na to investovat každé 3 měsíce pár tisíc.

A nemáš předky Maďary? Moje kamarádka měla také silné pižmo a dost se potila a říkala, že je to tím. Byli cítit i její trička v podpaží, když se vyprali jen na 40 stupňů. Ale s chlapama neměla vůbec žádný problém, chlap si tě stejně očuchá předem než s tebou skočí do postele. Vždycky měla takový vysoký, vlasatý a chlupatý chlapy, asi se přitahovali. Jinak na ten botox nechoď, ona tam byla, pomůže to na chvíli. Nejvíc ji pomáhal nějkaý deodorant od Vichy, on se používá určitou dobu a pak zase ne. Stál asi 800 v lékarně. Zkus se na to zeptat. A popros vedoucího, jestli by ti nenechal ušít uniformu z bavlny. Je to levnější, tak bude třeba rád :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
19.1.11 14:52

Zkus Dricklor. Kupuje se to v lékárně. Kdysi jsem o tom četla nějaké diskuze a chválili si to.
A druhý přípravek se jmenuje Excipial DeoForte, to je takový krém a jemnější. Ten Driclor je silnější a více tu kůži vysušuje. Ale jak píšu, v nějakých diskuzích si ho moc chválili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.11 14:53

Tak za prvé bych zašla za lékařem a vše s ním probrala. Může se jednat o nějakou hormonální poruchu či jiný problém. Pokud by ale nenašel žádnouporuchu,lze nadměrné pocení odstranit už tebou zmiňovaným Botoxem. Je to ale docela drahá záležitost a vydrží zhruba 7-12 měsíců a pak je nutné metodu opakovat. Také pocení odstraňují někde v Praze laserem a dušují se, že je to téměř stoprocentní, ale zákrok na celém těle stojí 1000 euro. Poslední možnost je chirurgický zákrok, ale to už musíš řešit opravdu s lékařem.

• Citovat
  • Upravit
31281
19.1.11 14:53

můžeš zkusit v lékárně koupit driclor
http://www.lekarna.cz/…0ml-roll-on/#…

je to „utrejch“ v porovnání s jinými obyčejnými deodoranty nebo antiperspiranty, ale pomáhá jako blázen, já se běžně potím i přes kvalitní „mazátka“ všechmožných značek a tohle pomáhá :palec:
protože se však musí nanášet na nepodrážděnou pokožku - na to bacha jinak to pálí a štípe jako kráá…tak občas po holení použiju garnier minerals http://krasa.ornate.cz/…control.html a ten je skoro tak dobrý.
tak vyzkoušej :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
19.1.11 15:09

Určitě bych to řešila i u doktora, protože to jistě souvisí s nějakou špatnou funkcí nebo disharmonií orgánu. Zkusím se mrknout do knihy reflexologie, zda není nějaký bod, kterým by se to dalo stimulovat, mě reflexka dost pomohla…když to najdu, tak ti to sem písnu. Jinak přeji hodně štěstí s řešením, je to fakt nepříjemný problém…mě zase štve, že každé bílé tričko mám brzy v podpaží zabarvené, ale bude to asi tuhým deodorantem, zůstává mi i na tmavších věcech a nejde to úplně vyprat.....ach joooo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.11 15:47
Anonymní píše:
Už jsem uvažovala i o botoxu, ale nepotím se jen v podpaží a navíc nemám na to investovat každé 3 měsíce pár tisíc.

Je štěstí, že existují lidé, kteří jsou ochotni tento problém řešit, ale většina na to s prominutím doslova se.. a tím terorizuje spolupracovníky, spolucestující, prostě všechny okolo sebe.

• Citovat
  • Upravit
43035
19.1.11 21:59

A nepomohaji deodoranty alespon proti tomu zapachu? Zkousela bych ruzne, deodoranty by mely zabranit mnozeni bakterii v potu - pachnou vlastne ty jejich produkty, je pot samotny.

Mam kamarada, co kdyz jsem s nim vysla Milesovku, tak potom zdimal tricko tak, ze z nej regurelne tekly curky. Driv i celkem smrdel, ale jak sel do chemie, poti se sice furt, ale je „jen mokrej“. Jeho snesitrelnost se zlepsila asi tak o milion procent.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.11 22:53

Já bych měla dotaz… Holky, myslíte, že ten „detox“ by mohl pomoci?
Jsem na tom jako zakladatelka (s rozdílem že se nesprchuji 2 krát denně, ale jednou). Chodím ještě do školy.. Některá trika mi smrdí, když se zpotím strašně (ale to bde materiálem..? )
Já se kvůli tomu stydím a nikde nezvedám ruce.. Což o to, samotné pocení by nebylo tak strašné, ale ten pach? Myslíte že to může být nějakým problémem v těle??? 8-o To mě totiž ani nenapadlo, myslela jsem spíš, jestli nemám v podpaží nějaké bakterie, teré toto způsobují…??

• Citovat
  • Upravit
1314
19.1.11 22:57
Anonymní píše:
Anonymní píše:
Je štěstí, že existují lidé, kteří jsou ochotni tento problém řešit, ale většina na to s prominutím doslova se.. a tím terorizuje spolupracovníky, spolucestující, prostě všechny okolo sebe.
:lol: :lol: On je rozdíl, když někdo smrdí, že se potí a nemyje se.. a rozdíl, když se někdo potí a snaží se s tím něco dělat..
Ale pravda je, že někdy - hlavně tedy ve slunných dnech je to o šavli, jet s někým takovým v buse.. ba co hůř - výtah.. :-) Ale víte co?? :-) Řeším to tak, že v tu chvíli dýchám pusou.. :-) Ono některým těm lidem to jedno není, ale co mají dělat, když ani „ráj gárd“ nezabere.. ? :nevim: Asi jedině lékař.. ale co když ani on nepomůže… :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí