Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Babydoll.cherry Ahoj, na cystoskopii jsem byla, mám za sebou hodně vyšetření. Rozšiřování moč. trubice mi dělali 3× před 17 lety a poté ještě jednou asi před 10. Takže to dlouho asi nevydrží a po zákroku teda nic moc, pamatuju si, že mi museli dát něco hodně silného na bolest, abych se vůbec odvážila jít na malou.
Já ted akutní problémy nemám, tuk, tuk. Akutní zánět jsem měla asi před 2.5 lety.
Proto si radči vezmu občas furantoin jednou, než mít pak zánět a brát silné ATB.
Já beru nitrofurantoin, vždy jeden po sexu a od té doby se mi velký zánět nerozjel. Pedtím klidně dvakrát do měsíce. Posledních pár měsíců jsem spíš řešila, že mě při sexu trubice bolela a pálila (jakoby zvenku). Takže komplet vyšetření, včetně cystoskopie. Výsledek: zůžená trubice a ureoplasmata. No tak snad budu mít konečně po letech pokoj, i když se bojim, že i po tom rozšiřování (byla jsem 2×, opravdu lahůdka), se to zase stáhne.
Jinak mě urolog na můj dotaz, zda to není škodlivé takhle do sebe ten furantoin rvát několikrát do týdne, řekl, že to berou i malé děti třeba léta a že to nemůže škodit. Ale dobrý pocit z toho nemám ![]()
S příspěvkem o vyšetření n agynekologii souhlasím. BOhužel nic nezjistí, dokonce ani stěr z pochvy mi neukázat žádná ureoplasmata atd. a přitom problémy mám vesele dál. Zrovna zítra jdu na kliniku v Praze na stěr z trubice. Bojím se a jsem z toho fakt docela vystrašená, ale je to moje poslední záchrana. Jinak si pak asi půjdu hodit mašli
je to pořád dokola, ATB už nechci, protože ty jsou spíše na močový měchýř a já v moči nic nemám a trápí mě jen pálení po čůrání v té trubici právě. A jak se uvádí, chce to případně přeléčit i partnera, přestože nemá žádné problémy, protože se všude i píše, chlapi většinou ty problémy opravdu nemají a neznamená to, že nejsou přenašeči.
Zdravím všechny, chci se podělit, co mi pomohlo na chronický zánět močových cest. Trápení se záněty jsem měla cca 9 měsíců a za tu dobu jsem dostala 11 různých antibiotik z toho ty poslední byly na 2 měsíce v kuse v menších dávkách. Vždycky to vypadalo tak, že jsem dobrala antibiotika vůbec se mi neulevilo, šla jsem na testy a zjistilo se, že je pořád špatné a dostala jsem další. Za tu dobu jsem absolvovala výtěr močové trubice na chlamydie a ještě na něco (to už nevím) a to bylo v pořádku, endoskopie také v pořádku. Do toho jsem brala různé lichořeřišnice, uro čaje, brusinky, manosu a nic nepomáhalo, už jsem myslela, že se z toho nikdy nevyhrabu. Nakonec jsem tedy dostala antibiotika na 2 měsíce a k tomu jsem brala uro-vaxom, wobenzym a hooodně jsem pila a modlila se
a konečně po takové době to bylo dobré. Potom jsem měla ještě několikrát náběh na zánět a vždy jsem to zvládla zažehnat, pomáhá mi okamžitě nasadit uroval manosa akut + a wobenzym ve vyšších dávkách (3×5 tablet a nalačno dvě hodiny po jídle a půl hodiny před jídlem nezapíjet ničím sladkým to je důležité) a zvýšit příjem tekutin opravdu na hodně, tak abych chodila často na toaletu. Takže tohle můžu doporučit, antibiotika nesnáším a takhle to opravdu jde. Samozřejmě klasika ta zvýšená hygiena nějaké ty zásady jako vyčůrat vždy všechno, vyčůrat a umýt se po pohlavním styku atd… Snad to někomu bezradnému pomůže…
@Palaa píše:
Zdravím všechny, chci se podělit, co mi pomohlo na chronický zánět močových cest. Trápení se záněty jsem měla cca 9 měsíců a za tu dobu jsem dostala 11 různých antibiotik z toho ty poslední byly na 2 měsíce v kuse v menších dávkách. Vždycky to vypadalo tak, že jsem dobrala antibiotika vůbec se mi neulevilo, šla jsem na testy a zjistilo se, že je pořád špatné a dostala jsem další. Za tu dobu jsem absolvovala výtěr močové trubice na chlamydie a ještě na něco (to už nevím) a to bylo v pořádku, endoskopie také v pořádku. Do toho jsem brala různé lichořeřišnice, uro čaje, brusinky, manosu a nic nepomáhalo, už jsem myslela, že se z toho nikdy nevyhrabu. Nakonec jsem tedy dostala antibiotika na 2 měsíce a k tomu jsem brala uro-vaxom, wobenzym a hooodně jsem pila a modlila sea konečně po takové době to bylo dobré. Potom jsem měla ještě několikrát náběh na zánět a vždy jsem to zvládla zažehnat, pomáhá mi okamžitě nasadit uroval manosa akut + a wobenzym ve vyšších dávkách (3×5 tablet a nalačno dvě hodiny po jídle a půl hodiny před jídlem nezapíjet ničím sladkým to je důležité) a zvýšit příjem tekutin opravdu na hodně, tak abych chodila často na toaletu. Takže tohle můžu doporučit, antibiotika nesnáším a takhle to opravdu jde. Samozřejmě klasika ta zvýšená hygiena nějaké ty zásady jako vyčůrat vždy všechno, vyčůrat a umýt se po pohlavním styku atd… Snad to někomu bezradnému pomůže…
Je to je dobře, že jsi z toho venku. Jsem v téhle situaci již 3 měsíc a přesně nic nezabira! To mám již 6 atb za sebou a také všechny dostupné doplňky stravy. Ráda slyším, že ti to pomohlo. Modlím se, abych i já se z toho dostala. Už jsem zoufalá. Stále na wc.
@Bííí píše:
@Svistice Zítra naběhnu na gyndu a řeknu mu, ať mi udělá vyšetření na všechno, protože to už není možnéPak se uvidí… Už jsem naprosto zoufalá, jak toto dokáže potrápit. Měla jsem zlomený nos, ruku, nohu… Nic nebylo tak hrozné, jako zánět močáku
Ble!
Jak to dopadlo, co ti pomohlo prosím 🙏. Co bych za to dala kdyby mi něco pomohlo.. 😧
@Jeans Nakonec hlavne lichorerisnice, preventivne kazdy den a kdyz citim, ze ba me jde zanet, dam si i 3 tobolky najednou. A hlavne se mi to dost zlepsilo po porodu ![]()
@Bííí píše:
@Jeans Nakonec hlavne lichorerisnice, preventivne kazdy den a kdyz citim, ze ba me jde zanet, dam si i 3 tobolky najednou. A hlavne se mi to dost zlepsilo po porodu
Děkuji ti už jsem ko z toho
@Jeans ahoj, dostala ses z toho? Já to mám také chronické a je to hrozné nevím, co dělat ![]()
Ahoj holky, chci se zeptat zda byl nekdo na cystoskopii a byla ji zjistena zduřela/prekrvena sliznice usti mocove trubice…mam to porad citlive a nevim jak z toho ven. Jak obnovit tu sliznici?
Staci kdyz malo piju a uz zacina zanet. Procetla jsem diskuzi, D—manosa pomuze az ve vysokych davkach, no je to vopruz ![]()
Ahojky, obnovuji téma, protože věřím, že se do této diskuze někdo podívá a třeba mu to pomůže. Ja se s tim trápila pul roku, kazdy den bolesti, pálení, někdy víc rozjetý zánět, někdy jen náběh, hromada antibiotik, vyšetření a nic z toho… byla jsem uz zralá na psychiatra, všechny věci, co mám rada šly stranou, kazdy den pročítání diskuzí, jestli na něco nepřijdu, ve výsledku ještě větší zoufalost, pomoc v nedohlednu. Shrnu to v těch nejdůležitějších bodech, co mi pomohlo
1. Úplně vynechat všechny sexuální praktiky, minimálně na dva měsíce - je to otrava, ale je to fakt důležitý, aby se to tam víc nedráždilo a ta sliznice se mohla zahojit.
2. Pit obyčejnou vodu, ne po litrech, spíš průběžně popíjet a najít si svoje ideální množství, vynechat kávu a alkohol, protože tyhle věci mi to hrozne dráždili a zhoršovali. Větší pitný režim jen v pripade, ze je akutní zánět, jinak to nepřehánět…
3. Pořádně zaléčit jak močové cesty, tak gynekologicky - bez antibiotik bych se ja osobně asi nehnula a ničím jiným to nezachránila, ja jsem brala PIVINORM a MACMIROR čípky… ten pivinorm neni tak známy, ale me z toho fakt vysekal, ač jsem tomu uz nevěřila, nejspíš ta moje bakterie byla na tyto atb citlivá a fakt jsem se jich zbavila… zaroven jsem vypozorovala, ze atb na močák prostě nestačí, pokud to je v močové trubici, nejspíš to bude i v pochvě, a po přeléčeni se to stejne vrati, protoze to je pomnožení ještě jinde.
4. Vyšetření a zaleceni pohlavních nemocí- chlamydie, ureaplasma… pokud vám doktor nechce udělat testy - me třeba rekl, ze jsou drahé a na vyžádání to neudělá, nechte se vyšetřit sami. Existuje laboratoř ELILAB, kde vám pošlou testovací sadu a uděláte odběr doma, pak jim to zase pošlete, stojí to dost peněz ale vyplatí se.. pokud tam něco mate, přijde se na to. Me se nasla ureaplasma, brali jsme s manželem DOXYBENE, dost jsem se v tu dobu na to fixovala a myslela si, ze tim jsem problem vyřešila, ale nebylo tomu tak. Většinou je ta bakterie jen takovy „náhodný kolemjdoucí“, ale je potreba, aby se to přeléčilo, do budoucna.
5. Asi nejdůležitější bod - neztrácet naději. V meziobdobi a v době, kdy jsem douzivala ty atb a kazdej den jen cekala, kdy se to zase projeví, mela jsem zafixovanou tu bolest a dost se pozorovala, coz můj život hodně ovlivňovalo… casto mi prislo, ze se mi to vrací, trvalo dlouho, než se to trochu uklidnilo a bylo mi dobre… proste pokud mate víc zanetu za sebou, je to tam cely podrážděný, hlavne nervový zakončení, chce to čas a nepropadat panice, nemusi to byt uz vubec zanet, spis se to potrebuje dohojit…
6. V ty nejvetsi zoufalosti jsem i sáhla po tekutým koloidním stříbru, na eshopu SATIVA se o tom dají zjistit zajímavý věci, jak to funguje a tak, nejspíš to tam sehrálo taky velkou roli. Ve zkratce vás to zbaví všech bakterií v těle, aniž by vznikla rezistence. Bohuzel v ty době, kdy jsem to brala, jsem zacala být hodně slabá a často mi bylo na omdleni - prý je to známka, že to funguje a ty bakterie se vyplavuji… ale nakonec jsem v léčbě nepokračovala, nemohla jsem fungovat v praci… za zkoušku to ale stojí.
7. Na prevenci používám jenom blokurimu uro, jeden sáček vecer, zatim to takto funguje… nechci si to zakřiknout, ale opravdu mam pokoj
Sice jsem to neměla já ale moje mamka taky měla podobný problém… Pomohl jí až Uticarin - https://nuvialab.com/cz/p/Uticarin Je šíleně dráhy ale co jsem slyšela pomáhá fest.