Jak bojujete s rýmou?

493
2.11.13 19:13

Jak bojujete s rýmou??

Ahoj všem,

prosím jak bojujete s rýmou? Od včera mam ucpany nos.. Dnes mi v lékarně doporučila lékarnice MUCONASAl, je tam napsano stříkat 2 až 3× denně.. jenže ja když si to stříknu za hodinu mam zase ucpany nos!!! a nemůžu dýchat. už mě to roščiluje.. :-)) to mam dychat jako pusou? navíc mam pocit, že když si to stříkám tak mě jakoby bolí víc hlava (na čele) je možné že tím sprejem se to tam nějaké ucpava?
Máte prosím nějaký tip co na tu rymu??
Odpočívat nemůžu. mám doma roční dítě. Prosím poradte třeba i bylinky.. nebo co pomaha Vám? díky moc

V.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
888
2.11.13 19:18

Tak mně pomáhá inhalace, normálně do hrnce horkou slanou vodu, ručník na hlavu a dýchat…můžou být i bylinky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
2.11.13 19:21

Taky bych zkusila tu inhalaci, navíc, pokud tě bolí čelo, je možné, že se ti to tam ucpává a můžeš mít i zánět dutin a to fakt není nic příjemného. Na to je ta inhalace dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
2.11.13 19:23

Tak mně u velkýho ucpání pomáhal hodně Nasenspray AL, stříkanec ráno a 8 hodin klid, k večeru se to zase ucpávalo, tak na noc zase. Ale je to trochu silnější než třeba Nasivin, třeba lidé s glaukomem to nesmí používa, používat max. 5 dnů a tak.
Nasivin sprej je ale taky fajn, když jsem jo fest ucpaná, tak to odecpe tak na 70% (Nasenspray na 100).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
2.11.13 19:23

Olynth-je to sice sra. ka-bacha na závislost, ale je to fakt účinný, vydrží mi to tak 6 hodin, i dýl. Ale nepoužívat dýl jak týden, fakt na tom vzniká závislost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4050
2.11.13 19:25

Inhalace je fajn, a heřmánek je navíc voňavej, ten doma určitě máš. Co se týká Muconasalu, tak ten mi přijde nejlepší za všech sprejů, mně to teda pomáhá rychle, čelo mě nebolí, ale při takový rýmě, co máš ty, rozhodně nedodržuju jen 2-3× denně, ale jak potřebuju. V lékárně mi vždycky jen řeknou, že se to nemá užívat déle jak týden, o intervalu ani ťuk ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
2.11.13 19:27

Koupel předloktí v teplé vodě, klidně současně i nohou, mělo by se to uvolnit. Proplachy vincentkou a nějaké kapky teď mám mentolový olynth a je super.

A pro otrlé kapka citronové šťávy do každé nosní dírky, to protáhne skvěle.

Aromalampa s eukalyptem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
2.11.13 19:27

Mně se dost osvědčilo týden počkat ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
2.11.13 19:53

Inhaluji s kapkou oleje č.31 z Justu, kápnu si ho i do ucha, šplíchám Vincetku podle potřeby, mažu čelo Tymiánovým krémem nebo můžeš tygří mast, bud v teple, pokud půjdeš ven, tak si vem alespon čelenku na hlavu, hodně pij často na to trpím, mívám hnisavé rýmy a trvá mi minimálně 14 dní než se z toho dostanu :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
2.11.13 19:55

Kapky používám Olynth HA, nic jinýho mi nos neuvolní. A u dětí se mi osvědčil Sinupret, rýmu o moc zmírní, nos se jim neucpává a celkově má lepší průběh. Sama jsem zkoušela ty kapky (užívat vnitřně), ale jsou hnusný hořký, navalují mi, to nedávám. Ale dá se koupit i v tabletách :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
2.11.13 20:21

Zkus si koupit konyvku rhinohort nebo tak nejak. proplachnes si tim vsechny dutiny a vyplavi se humus.
pak zminovana inhalace je dobra.
dale pak cucam cerne hols bombony ty me protahnou nos dokonale.
spreje a kapky do nosu nesnasim vadi mi to tak je nepouzivam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
2.11.13 20:31

Nakrajet na drobno tak pulku cibule, zasypat 1 lzici majoranky, zalit 0,5 l vody a nechat prikryte louhovat. Pak scedit a dosladit medem dle chuti. Chut to ma zvlastni, ale pomaha to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
2.11.13 20:48
@krokodylka píše:
Nakrajet na drobno tak pulku cibule, zasypat 1 lzici majoranky, zalit 0,5 l vody a nechat prikryte louhovat. Pak scedit a dosladit medem dle chuti. Chut to ma zvlastni, ale pomaha to.

kusím.. jak dlouho se to má luhovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
2.11.13 20:50
@oliš píše:
Inhaluji s kapkou oleje č.31 z Justu, kápnu si ho i do ucha, šplíchám Vincetku podle potřeby, mažu čelo Tymiánovým krémem nebo můžeš tygří mast, bud v teple, pokud půjdeš ven, tak si vem alespon čelenku na hlavu, hodně pij často na to trpím, mívám hnisavé rýmy a trvá mi minimálně 14 dní než se z toho dostanu :,(

jojo just.. taky na něj nedám dopustit… kromě zmiňovaneho ještě stříkám eucasol..

zítra si asi budu muset vzít čepici.. dcera chce být aspoň 2× denně venku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NeprihlasenaMajkee
2.11.13 22:20

Ahoj, podle toho, co popisuješ si myslím, že už se spíše jedná o zánět nosních dutin než o obyčejnou rýmu. Projevuje se to právě zcela ucpaným nosem, který špatně polevuje i po nosních kapkách, bolestí dutin - čelních (což popisuješ) nebo lícních. S touto diagnozou mám bohužel bohaté zkušenosti, které v červenci skončily punkcí. To ale nechci strašit, to je opravdu krajní varianta. Rozhodně je nutné zůstat v teple, zkusila bych dítě přesvědčit, že 2 x za den ven nee. Nebo jej dat někomu na prochazku. Z mých zkušeností doporučuji: kapky sanorin, jen na noc, je to dost silné, ale jedine co zabere. Přes den muconasal nebo olynth- pokud ještě zabírají jinak to nemá smysl. Napařovat, pokud jsi schopná se nosem alespoň trochu nadechnout. Rozhodně solux, 4× denne 15min. Pokud máš chycené čelní dutiny, tak čepici, namazat tygří mastí a hlavně smrkat, smrkat, a smrkat. Pokud to nepoleví, tak jít k dr. Udělá rtg a uvidí, jestli jsou ty dutiny jen ztluštělé nebo jestli už je tam i hladinka hnisu. Velmi pravděpodobně nasadí atb a erdomed a clarinasu na oplasknutí nosních sliznic a ředění hlenu. Pokud nepomůže, tak v krajním případě punkce. Je to hnusné, ale velmi to pomůže. Důležité to je ale nepodcenit na začátku a pak se to nemusí rozjet. Držim palce. :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex