Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
je tu někdo, kdo teď někdy nedávno rodil v Chrudimi? Zajímaly by mě zkušenosti a jak jste byli spokojené? Děkuji.
Chrudimska porodnice je hodne chvalena, rodila tam moje sestra a sestrenice, kupa kamaradek a vsechny jsou spokojene. Doktori super i sestry moc hodne a mile, lezela jsem tam ted na gynekologickoporodnickem odd. a nemuzu si stěžovat.
Já teda před rokem, ale naprostá spokojenost. nejdřív mě docela štvalo, že primář zatrhl císaře, ale po porodu jsem mu byla naprosto vděčná, protože to bylo nezapomenutelné a bez nástřihu, hned jsem byla jako bych nikdy nerodila
a ty sestřičky naprosto úžasné ![]()
Rodila jsem tam před rokem a před 4 lety a oba porody sekcí pro polohu KP. S přístupem jsem byla spokojená, nemám co vytknout. Na novorozeneckém mi neseděla jedna sestra ale při druhém porodu už byla vpohodě nebo spíš já to tam brala jinak.
Za mě doporučuji.
Kamarádka tam rodila v září, jela kvůli tomu z Pardubic. Spokojená nebyla vůbec - jednání prý příšerné, přerváno, takže pomalu rodila na chodbě a nikdo si toho nevšímal, lékař ji nacpal oxytocin i přes to, že ho upozornila, že dítě v zátěžovém testu reagovalo snižující se srdeční aktivitou, nakonec jí kvůli tomu museli udělat císaře, protože dítě začalo díky oxytocinu kolabovat. Prý úžas. Přemýšlela jsem o Chrudimi, ale po téhle story už tedy ne. Naopak ostatní kamarádky mají dobrou zkušenost s Pardubicemi.
edit: po tom upozornění jí otráveně řekl, že ten oxytocin jí prostě zkusí a když začalo dítě špatně reagovat, řekl jí, že „to teda říznou“ ![]()
třeba to byl jen nějaký kiks, ale jak říkám - mě to odradilo, ačkoliv jinak mám recenze pozitivní
Já jsem rodila před 15ti měsíci a byla jsem naprosto spokojená. Vždy se v každé porodnici najde případ, kdy se tam někomu nelíbí
Já jsem byla spokojená se setrami jak na sále, tak na šestinedělí…kromě tedy jedné…ta se asi špatně vyspala, ale byla tam jen 1 noční a pak už nepřišla, takže pohoda
Mě už doktoři taky hnali na sekci, protože malému padaly ozvy…ale pan primář mě „zachránil“ a já díky němu porodila klasicky a hned po porodu jsem mohla sedět a byla jsem v pohodě. Malý je naprosto zdravý, i když byl trošku modrý
Teď jsem znovu těhotná a rodit budu zase 100% v Chrudimi ![]()
Rodila sem v Chrudimi 8.11.14
Naprostá spokojenost, první sem rodila v ústí, ale Chrudim mě nadchla asi více. Měla sem paní doktorku Shukovou u porodu, starší cizinka, ale naprosto úžasná ženská. Sama mi pak dávala po porodu napít. Porodní asistentky taky super, podporovaly, chválily. Jen sem jim chudinkám nešla napíchnout, všechny žily zmizely, hrozně je to trápilo jak mi dávaj zabrat.
Novorozenecké super, malého mi hlídali dost pečlivě kvůli streptokoku co sem měla. Normálně hlídaj 48 hodin, když viděli jak sem vyplašená tak mi ho hlídali o den déle. A sestryz gynekologie taky super, neměla sem s žádnou problém.
Pokud budu rodit po třetí tak chci zase tam ![]()
AHOJKY JÁ MÁM TERMÍN PORODU V ÚNORU, RÁDA BYCH RODILA V CHRUDIMI, ALE DR. MĚ NAPSALA ŽÁDANKU DO RIZIKOVÉ PORADNY V PARDUBICÍCH )KAM UŽ 3.TÝDEN CHODÍM)..MÁ DR. JE Z PARDUBIC. NEVÍM, ZDA MOHU RODIT TEDY NĚKDE JINDE, MÁM PLACENTRU PRAEVIA CENTRALIS…KAŽDOPÁDNĚ MÁM CHRUDIM BLÍŽ.. ![]()
@k.vystavelova23 to bych se zkusila zeptat přímo v té poradně, jak to je. Odkud je váš doktor, je jedno. Nebo zkusit zavolat přímo do Chrudimi a zeptat se. To tím pádem budete mít plánovaný císařský řez?
@acrab píše:
@k.vystavelova23 to bych se zkusila zeptat přímo v té poradně, jak to je. Odkud je váš doktor, je jedno. Nebo zkusit zavolat přímo do Chrudimi a zeptat se. To tím pádem budete mít plánovaný císařský řez?
Právě že ano, že to bude plánovaný císařský řez, pokud se nic nezmění, tj. pokud by se placenta nevytáhla, vím, že v Chrudimi se dá rodit od 36+0tt, v Pardubicích už od ukončeného 32tt.
V pardubicích jsem se minule ptala a každý dr. tvrdil něco jiného, někdo, že SC je v 39+0tt někdo v 38+0tt a pár dní před tím hospitalizace
@k.vystavelova23 tak to by neměl být podle mě problém se domluvit přímo v porodnici
V Chrudimi je to od 36+0 kvůli dětem a poporodní péči o ně. Pokud by byl plánovaný i třeba v tom 38+0, tak by to neměl být problém
Vím, že vcestné placenty se v Chrudimi také rodí ![]()
@acrab píše:
@k.vystavelova23 tak to by neměl být podle mě problém se domluvit přímo v porodniciV Chrudimi je to od 36+0 kvůli dětem a poporodní péči o ně. Pokud by byl plánovaný i třeba v tom 38+0, tak by to neměl být problém
Vím, že vcestné placenty se v Chrudimi také rodí
Vím, že poradny tam mají také v pondělí jako v Parudibích, takže bych tam zkusila dojít, či tam přímo zavolat… Mě jde o to hlavně, aby vše bylo ok, jak já tak mimi ![]()
@k.vystavelova23 já bych tam zkusila zavolat…přímo do porodnice. Jinak poradnu tam má pan primář pondělí od 13 hodin
Zítra tam jdu ![]()
@k.vystavelova23 jen pondělí od 13 do 15 pro těhotné
Pak má ještě středy od 13 do 15…ale to je pro ostatní a bývá to dost narvané
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.