Chtěla bych být učitelka v MŠ

Anonymní
19.2.14 20:08

Chtěla bych být učitelka v MŠ

Zdravím vás maminky. Studuje tu některá z vás mimoškolní pedagogiku? Nebo má čerstvě dostudováno a našla na základně tohoto práci ve školce nebo školní družině? Jsem čerstvě po RD, bez práce, jinak mám vystudovanou střední školu ale v jiném oboru, ekonomie a 14 let praxe v bankovnictví. Ale stále mě to táhne mezi malé děti do školky. Uvažuji o studiu tohoto oboru, ale nevím, zda to má v dnešní době vůbec cenu. Sbírám zatím vaše zkušenosti, poznatky. Děkuji za vaše příspěvky a názory. Omlouvám se za anonymitu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
19.2.14 20:11

Určitě to cenu má, jestli se chceš takové práci věnovat ;) hurá na to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
19.2.14 20:11

Je tu spousta diskuzi o tomto :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
19.2.14 20:13

Moje kamaradka ma vystudovanou obchodku.hned po skolemela prcky takze nejakych 6 let byla doma a tedka nastoupila jako ucitelka Ms na vesnici kde ziji. Tu praci chtela delat vzdycky a je na to fakt sikovna.co vim tam je na mensim platu skrz tabulky a v budoucnu by si chtela dodelat bc. Ale je moc spokojena..takze nejak to jde ale asi bude zazrak praci takto sehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
19.2.14 20:22
@Dice píše:
Moje kamaradka ma vystudovanou obchodku.hned po skolemela prcky takze nejakych 6 let byla doma a tedka nastoupila jako ucitelka Ms na vesnici kde ziji. Tu praci chtela delat vzdycky a je na to fakt sikovna.co vim tam je na mensim platu skrz tabulky a v budoucnu by si chtela dodelat bc. Ale je moc spokojena..takze nejak to jde ale asi bude zazrak praci takto sehnat.

taky mě to zajímá… a ona nemá vystudovanou učitelinu? Myslela jsem, že učit můžeš jen pokud máš SŠ pedagogickou nebo VŠ učitelství pro MŠ. Já jsem vystudovaný soc. prac., to bych asi učit nemohla co? Bc. Nikdy jsem se vlastně nedozvěděla, ale předpokládám, že nějaké minimálně pedagog. minimum být musí ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
19.2.14 20:27

@mischelinka To záleží hlavně na ředitelce, jeslti tě vezme jako nekvalifikovanou a doděláš si to při práci, nebo to bude chtít předem. A do školky bys měla mít přímo předškolní pedagogiku, pedagogický minimum oficiálně nestačí, ale zase záleží za řediteli.

Zakladatelko, jestli chceš práci dělat, tak se do studia určitě pusť. Jen pozor, píšeš o mimoškolním, to jsou pouze družiny, DD a podobně, na učitelku v MŠ musíš studovat předškolní pedagogiku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
19.2.14 20:31

Ne ona ma fakt jen obchodni. Ale misto ji nabidli ona je k detem uzasna a to ze nema ped. vzdelani se odrazi v tom platu ale o to ji az tak nejde.
Moje tchyne je reditelka Ms na vesnici a nekolik let mela ve skolce ucitelku ktera vubec vystodovanou ped. taky nemela. Dodelala si ji asi po 6 letech v praci- ziskala bc. Cimz okamzite i plat vyssi jak tchyne a ted je sama reditelkou jinde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Temaho píše:
@mischelinka To záleží hlavně na ředitelce, jeslti tě vezme jako nekvalifikovanou a doděláš si to při práci, nebo to bude chtít předem. A do školky bys měla mít přímo předškolní pedagogiku, pedagogický minimum oficiálně nestačí, ale zase záleží za řediteli.Zakladatelko, jestli chceš práci dělat, tak se do studia určitě pusť. Jen pozor, píšeš o mimoškolním, to jsou pouze družiny, DD a podobně, na učitelku v MŠ musíš studovat předškolní pedagogiku

@Temaho

Omlovám se, chtěla jsem napsat předškolní pedagogiku :-) Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
50

@mischelinka jako ucitelka ms muzes nastoupit i bez toho, abys musela mit vystudovanou predskolni pedagogiku, pokud to reditelce nevadi, ale musela bys podepsat, ze si alespon nejake minimum dodelas :) akorat platove bys na tom byla hur..
Ja jako ucitelka pracuji a nedelala bych nic jinyho, deti jsou paradni a kdyz vidis, co se behem jednoho skolniho roku dokazou naucit, tak neznam lepsi pocit ;)

Příspěvek upraven 19.02.14 v 20:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
19.2.14 20:32

@Temaho díky, tak nějak jsem si to myslela a myslím taky, že ve větších městech, kde je dostatek vystudovaných učitelek nebudou ředitelé tak benevolentní v tom, brát nevystudované. Ale co člověk nezkusí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
19.2.14 20:33

@joana.h věřím, že máš práci ráda, mě by se to taky líbilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
19.2.14 20:35

@mischelinka jsem z Prahy a reditelka kolegyni do vedlejsi tridy vzala i bez pedagogickyho vzdelani.. Min ji platila a dala ji ke zkusene ucitelce, aby neco pochytila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.14 20:39

@joana.h Jééé, to ti v dobrém závidím. Já už se nechci vracet někam do kanceláře nebo do banky, ta práce mě nebaví. A když jdu pro synka do školky, tak je mi tam v tom prostředí dobře a celkově tam mám fajn pocit :-) zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
864
19.2.14 20:40

Ahoj, řešila jsem problém, co se týče kvalifikace. Mám vystudované vychovatelství a nejsem kvalifikovaná pro práci v MŠ. Teď si dodělávám VOŠ. Od září 2014 nebudou moci být v MŠ nekvalifikovaní učitelé, ředitelé je budou muset vyhodit a nebo musí ty učitelé nejpozději od září 2014 začít studovat. Alespoň toto mi bylo napsáno z ministerstva školství. Tak snad to pomůže těm, co tápají, jestli mají nebo nemají kvalifikaci a těm, co se rozmýšlejí nad studiem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
19.2.14 20:45

Clovek aspon vidi, ze neco opravdu dela.. Kdyz s nima muze neco tvorit, ucit je basnicky a pisnicky, vypravet jim… Sice je to nekdy taky husty a rikam si, ze uz to nechci delat, ale pak prijde den, kdy jsou deti zlaty a jsem rada, ze jsem si to nerozmyslela :) ted jsem na materske, ale hned bych se do prace vratila :)
Tak drzim palce, at Ti to dobre dopadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat