Výpomoc švagrové s podnikáním
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Výpomoc švagrové s podnikáním
Ahoj, Švagrová přišla se „skvělým“ nápadem…Chce abych ji vypomohla s podnikáním. Jak po finanční stránce, tak i s komunikací s velkoprodejci z UK a USA, protože neovládla angličtinu. Mě se ten nápad ani moc nezdá, tak se ptám vás- co si o tom myslíte? Jedná se prodej dětského oblečení (od narození do cca. 8 let), není to secondhand, ale jedná se oblečení stažené z prodejen různých značek. Takže je nový, ale je z nich už u dodavatele sundaná značka. Dám příklad- nové kojenecké body, nevím třeba Oshkosh, ale značka kolem krku je sundaná…Nevím, mě se to nezdá…Já třeba nakupuju ze sekáče na netu a ráda bych měla nové, nenošené za podobnou cenu, ale ta značka by mi tam nějak chyběla. Chce vytvořit stránky, kde by se to týdně měnilo, prostě podle toho co by sehnala ze zahraničí…Prý jako nějaká kouzelná truhla, kam se týdně koukneš a bude tam něco nového za dobrou cenu
. Jsem z toho v rozpacích. Čeká na moji odpověď. Přiznám se, že na jednu stranu ji fandím, ale na druhou se mi zdá náš trh s oblečením přehlcený. Je do zapálená a nevím, zda už uvažuje reálně
. Chce finanční výpomoc a aby překládala do AJ a z AJ do CJ a že ona bude obstarávat webovky a ostatní věci. Nebyla bych určitě hlavní aktér, zodpovědnost nese ona, ale chce půjčit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já osobně bych do toho nešla oblečení prodává dneska pomalu každý druhý ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ze zkušenosti ti můžu říct, že podnikat s někým není moc dobré. Z tvého popisu cítím, že se ti do toho moc nechce… já bych do toho nešla.
Takže ti radím buď a) odmítni to celkově b) pokud by se ti líbilo překládání - tak pokud máš ty nebo manžel ŽL oficiálně překládej na smlouvu, pokud chceš půjčit peníze - opět na smlouvu… ale tady bych tě upozornila, že půjčování peněz v rodině často vede k velkým problémům… já mám smlouvu a ty jsi nezaplatila splátku - ale já teď nemám, víš jaký to je rozjíždět podnikání? Nebuď škot, počkej mi… a šup je ve skluzu a zároveň sama říkáš, že je tu přehadrováno - taky by se ti mohlo stát, že ti to nikdy nevrátí - ty budeš naštvaná a ona tě bude obviňovat, že jí kazíš podnikání, protože chceš sumu vrátit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli máš prachy na vyhození a nevíš co s volným časem, tak proč ne
že lidi co neumí ani žlebtnout vždycky vymyslí spolupráci se zahraničím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka píše:
Já osobně bych do toho nešla oblečení prodává dneska pomalu každý druhý
tak to souhlasím, oblečení je všude dost a abyste na tom vydělaly (a ještě obě dvě), tak to by dalo asi sakra zabrat… ![]()
Tak ji třeba navrhni, že jí budeš překládat, ale finance do toho nedáš, tak bych to asi udělala já ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě bych do toho nešla. Jednak je trh dost plný a jednak podnikání v rámci rodiny nikdy nedělá dobrotu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže chce půjčit a aby to nevypadalo blbě, tak jakože nějakou práci pro tebe. A co za to?
Tak na to bych se vys.rala. Navíc bude asi dost blbá, když neumí anglicky a vrhá se do takovýho kšeftu. Ty prachy už neuvidíš zpátky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lendule.5 píše:
tak to souhlasím, oblečení je všude dost a abyste na tom vydělaly (a ještě obě dvě), tak to by dalo asi sakra zabrat…Tak ji třeba navrhni, že jí budeš překládat, ale finance do toho nedáš, tak bych to asi udělala já
ano to je dobrý nápad.. spíš by ti měla švagrová platit - za překlady a ne chtít ještě peníze
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stále mě přesvědčuje, jak je to skvělý nápad… Bez půjčky nemůže do toho jít. Vím, že v rámci rodiny to není dobrý. Já ani nejsem přesvědčená, zda bych i já osobně koupila oblečení bez značky. Říká, jak to nikdo v ČR nemá, že jedou buďto sekáč nebo mají nové za vyšší ceny. Koupili byste takové oblečení? Hučí do mě, volá mi, i švagr je tím zaslepený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud chce prodávat jen přes internet, bude mít velkou konkurenci. S trochou štěstí to sice může vyjít, ale trh je natolik nasycený, že minimálně zezačátku (prvních pár měsíců) od toho nemůže očekávat žádné zisky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bunnies
nešla bych do podnikání s rodinou. Pokud jde o danou oblast nemám tolik informací o současném trhu na to, abych se mohla vyjadřovat
- Citovat
- Upravit
@Bunnies - ne, nekoupila bych to. Pokud něco koupím mimo bazar (a že tam lze koupit i téměř nenošené věci za dobré ceny), tak něco kvalitního a originálního nebo značnového.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bunnies píše:
Já ani nejsem přesvědčená, zda bych i já osobně koupila oblečení bez značky. Říká, jak to nikdo v ČR nemá, že jedou buďto sekáč nebo mají nové za vyšší ceny. Koupili byste takové oblečení? Hučí do mě, volá mi, i švagr je tím zaslepený.
V zahraničí jsou výprodeje bez cedulek celkem běžné, ale bývají za skutečně dobré ceny. Čili - ano, klidně bych to koupila, ale ta cena by musela stát za to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ježíši, už vidím jak bude zle až budu odporovat
Na jednu stranu chválím její zapálenost, ale radši bych uvítala, kdyby do toho netahala peníze z rodiny.
Potřebuju nějaké řádné argumenty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit